Det verkar som att det vilar en förbannelse över Intel X25-M G2. Redan vid lanseringen framkom att den första versionen av firmware innehöll en dödlig bugg som kort och gott fick lagringsenheten att sluta att fungera om användaren bytte lösenord i BIOS.

Buggen rättades till i den andra produktionsserien, men för några veckor sedan dök det upp ytterligare ett problem. Många användare som uppdaterade till firmware 02HA, som bland annat innehåller stöd för kommandot TRIM, rapporterade om SSD-enheter som slutade att fungera.

Nu är det dags igen, men denna gång handlar det om ett inte fullt lika allvarligt bekymmer. Istället är det verktyget Intel SSD Optimizer som förstör återställningspunkter i Vista och Windows 7. Problemet berör användare med firmware 02HA och som använder automatiska återställningspunkter i något av de tidigare nämnda operativsystemen.

Turligt nog finns en (om än bristfällig) lösning, även om det involverar att avinstallera Intels verktyg, radera tidigare återställningspunkter och att skapa nya. Intel beskriver förfarandet i dokumentet Workaround for Unusable System Restore Points (PDF).