Visiontek Killer HD 5770 heter en produkt som på ytan ser ut att vara ett grafikkort bland andra. Vid anslutningspanelen tittar dock udda nog en nätverksport fram, och det har en förklaring. Tillverkaren har slagit påsarna ihop med Bigfoot Networks och kombinerat Radeon HD 5770 med nätverksprocessorn Killer E2100.

Killer NIC är kända för att komma med fantastiska påståenden om lägre svarstider och högre prestanda tack vare en dedikerad processor för nätverkstrafiken. Samma siffror syns till i marknadsföringen för Visiontek Killer HD 5770, eller vad sägs om upp till 40 procent högre "nätverksprestanda" och 27 procent bättre bildfrekvens.

Själva grafikdelen är dock ett traditionellt Juniper med 1 GB GDDR5-minne, stöd för DirectX 11 och utgångar för dubbla DVI samt HDMI. På grund av nätverkskontakten har Displayport fått stryka på foten.

Visionteks kombinerade grafik- och nätverkskort ska dyka upp i amerikanska butiker inom kort. Priset beräknas hamna på 200 USD, motsvarande 1 750 kronor inklusive moms.

Källa: TCMagazine.