I åratal har Gigabytes grafikkort med skräddarsydda lyftkylare saluförts under varumärket Windforce. När det blir dags att bredda utbudet till vattenkylning blir därför det naturliga namnet Waterforce, som av de första bilderna att döma kommer bli en minst sagt ambitiös satsning.

Under en mässa visar Gigabyte upp den kommande lösningen, som består av en enorm extern modul som placerats på ovansidan av chassit. I denna huserar en radiator med flera fläktar, reservoar, pumpar och portar för slangarna till varje enskilt kort, som gör sin väg genom en hubb som tar upp en 5,25-tumsenhet.

I demonstrationen kyls tre Nvidia Geforce GTX 780 Ti och vattentemperaturen för varje kort visas på en display framkant av den externa modulen. Under denna finns även flera reglage, som kan användas för att välja fördefinierade lägen eller att manuellt justera kylningsförmåga och ljudnivå.

Om Gigabytes vattenkylningslösning endast är en praktpjäs eller om den är tänkt för vanliga konsumenter framgår inte. Sannolikt kommer mer information att dyka upp i samband med Computex 2014, som drar av stapeln den 3 juni.

Källa: VR-Zone.