För att överklocka på sockel LGA 1150 krävs vanligtvis ett mer påkostat moderkort med Intel Z97 eller Z87. Denna begränsning har dock ingenting med de tekniska förutsättningarna att göra, vilket inte minst bevisades när åtskilliga moderkortstillverkare gjorde det möjligt att trimma klockfrekvenserna även med de billigare styrkretsarna H87 och B85. Den gången lyckades Intel stoppa upproret, men nu är det dags igen.

Komponentjätten Asus tillkännager att nya versioner av UEFI är på ingång för moderkort med styrkretsarna Intel H97, H87 och B85, som gör det möjligt att överklocka samtliga upplåsta processorer för plattformen. Det inbegriper Core i7-4770K, i7-4790K, i5-4670K, i5-4690K och Pentium G3258, det vill säga både Haswell och nya Haswell Refresh.

Överklockning med något av dessa moderkort sker genom att ändra multiplikator, vilket även är den enklaste metoden för att skrämma upp klockfrekvensen. Den som dessutom vill experimentera med basfrekvensen (BCLK) är även fortsättningsvis hänvisad till moderkort med Intel Z97 eller Z87.

För en del modeller finns redan upplåsta versioner av UEFI på Asus webbplats. Fler väntas tillkomma under de närmaste dagarna.