Även om mycket nu handlar om de första stegen mot en ny och betydligt mer övertygande virtuell verklighet pågår en rasande utveckling inom ett mycket närbesläktat område. I förstärkt verklighet kombineras den fysiska omgivningen med digitala inslag, något som suddar ut gränserna mellan fantasi och verklighet.

Efter att ha ställt in ett anförande på TED Talks och samtidigt uteblivit från en utlovad Reddit AMA släpper nu Magic Leap en ny konceptvideo, kanske för att lugna investerarna. Den nya videosnutten är producerad i samarbete med den välkända filmstudion Weta och visar av allt att döma företagets vision om spel och gränssnitt i den förstärkta verklighet.

Bakom Magic Leap står en uppsjö namnkunniga investerare, däribland jättar som Google och Qualcomm. Till skillnad från exempelvis Google Glass och Microsoft Hololens arbetar företaget inte med traditionella bildskärmar utan utvecklar teknik för att projicera bilden direkt på näthinnan. Exakt vad det hela handlar om är dock fortfarande höljt i dunkel.