Lanseringen av den nya värstingmodellen Geforce GTX 980 Ti följs av skräddarsydda grafikkort från Nvidias partnertillverkare. I vanlig ordning handlar det om att sticka ut från mängden och ersätta referensdesignen med maffiga kylare, påkostade kretskort och uppskruvade klockfrekvenser.

På den nu pågående datormässan Computex 2015 visar Zotac några av de senaste skapelserna. Först ut är Zotac Geforce GTX 980 Ti AMP! Edition med den påkostade kylaren Icestorm, som känns igen från tidigare modeller i serien. Kylaren ackompanjeras av trimmade klockfrekvenser: 1 051 och 1 140 MHz vid base respektive boost.

Näst på tur står den överklockningsorienterade Zotac Geforce GTX 980 AMP! Omega, som innehåller en nyutvecklad och betydligt maffigare version av kylaren Icestorm. Tillsammans med skräddarsytt kretskort och extra påkostad strömförsörjning tar grafikkortet upp inte mindre än tre kortplatser.

För den som vill upp i riktigt höga klockfrekvenser släpps dessutom syskonet AMP! Extreme Edition. Till det yttre är grafikkortet mycket lik grundmodellen AMP! Omega, men här används en "handplockad" grafikprocessor som överklockas till hela 1 253 och 1 355 MHz – cirka 25 procent högre klockfrekvenser än referensmodellen.

Sist men inte minst tillkommer Zotac Geforce GTX 980 Ti Arcticstorm, där namnet markerar hybridkylning med möjlighet att använda både vatten och luft. Den som vill kan helt enkelt stoppa fläktarna och ansluta det integrerade kopparblocket till ett befintligt vattenkylningssystem.

► Läs alla artiklar från #computex-2015