Det nalkas en ny grafikkortsgeneration, där AMD och Nvidia för första gången på över fyra år går över till nya tillverkningstekniker. Av allt att döma blir Nvidia först ut och det med arkitekturen Pascal, som först ska introducerades i två grafikkort med bolagets egen referenskylare.

Tidigare under året publicerades en bild på vad som sades vara höljena för Geforce GTX 1080 och GTX 1070. Duon påminde mycket om tidigare kreationer från Nvidia, men med skarpare kanter med inspiration från så kallade stealth-flygplan. Historien får nu en fortsättning när vad som uppges vara hela kåpan har fotograferats.

Nämnvärt är att bilden är med endast kåpa och fläkt utan kretskortet. Det här har fått många att ifrågasätta dess legitimitet, då denna och tidigare läcka likväl kan vara skapelser av en kreativ entusiast. Bidragande till tvivlen är att det ännu inte är känt hur Nvidia kommer namnge grafikkorten, då Geforce GTX 1080 och GTX 1070 också spekulerats få namnen Geforce X80 och X70.

Dessa frågor och många fler väntas bli besvarade till sommaren, då Nvidia släpper Pascal för konsumenter lagom till Computex 2016.