Razer började som en tillverkare av kringutrustning, där populära produkter som musen Deathadder länge var företagets huvudfokus. Företaget expanderade sedermera till andra marknader, och har genom tiderna arbetat på allt ifrån VR-headsets till bärbara datorer med tre skärmar.

Nu satsar företaget på att expandera såväl produktportfolio som marknadsnärvaro, samtidigt som de redan existerande produktområdena ska utvecklas ytterligare. För att uppnå detta behöver företaget stora mängder investeringar samt kapital, vilket är varför företaget nu ska börsnoteras i Hong Kong. Samtidigt uppges de sikta på att ta in 600 miljoner USD, motsvarande cirka fem miljarder kronor, för fortsatt expansion och utveckling av verksamheten.

Idag kommer hälften av företagets intäkter från USA och en del av investeringen väntas gå till att skapa en större närvaro på den asiatiska marknaden, där PC-spelande är fortsatt populärt och företaget ser stor tillväxtpotential.

Utöver investeringar i kärnverksamheten förväntas företaget lansera en satsning på mobila enheter, efter förvärvet av mobiltillverkaren Nextbit tidigare i år. Vilket typ av enhet det handlar om är ännu höljt i dunkel, men Razer har avslöjat att en mobil enhet ska släppas i slutet av 2017 eller början av 2018.