Det har under ett veckors tid sipprat ut information om AMD:s nästa grafikkort i Radeon RX 7000-serien. Nu är en del av informationen bekräftats av partnertillverkaren Powercolor. Företaget råkade på förhand aktivera produktsidan för varianten Radeon RX 7800 XT Red Devil, där bekräftas 3 840 streamprocessorer samt 16 GB grafikminne över en 256-bitars buss.

RX-7800XT-SPECS-1.jpg

Specifikations-sidan som Powercolor tidigare laddade upp och sedan tog bort. Via videocardz.com

Vidare gör specifikationstabellen gällande att kortets klockfrekvens är 2 255 MHz samt boostfrekvens på 2 565 MHz. Innan information plockades ned gick det att utläsa att Powercolor rekommenderar ett nätaggregat på 800 W för denna specifika modell men mer exakt information om strömförbrukning fanns ej tillgänglig.

POWERCOLOR-Radeon-RX-7800-XT-16GB-Red-Devil-2.jpg

Bildspel, via videocardz.com

POWERCOLOR-Radeon-RX-7800-XT-16GB-Red-Devil-5.jpg

Bildspel, via videocardz.com

POWERCOLOR-Radeon-RX-7800-XT-16GB-Red-Devil-6.jpg

Bildspel, via videocardz.com

POWERCOLOR-Radeon-RX-7800-XT-16GB-Red-Devil-7.jpg

Bildspel, via videocardz.com

Då denna specifika modell ingår i Powercolors mer påkostade Red Devil-serie så visar företaget upp en väl tilltagen kylarlösning samt ett påkostat kretskort med ordentlig strömförsörjning. Enligt Videocardz bekräftade produktsidan att det är grafikkretsen Navi 32 som står till grund för grafikkortet.

Nu lär ett officiellt avtäckande från AMD vara nära förstående där vi kan förvänta oss information om bland annat tillgänglighet och pris.

Kommer AMD avtäcka kortet på Gamescom? Blir du mer eller mindre peppad av detaljerna som läckt ut? Diskutera i tråden!