Inledning

För ungefär en vecka sedan publicerades SweClockers budgetdator för augusti månad. Mycket riktigt var det fråga om att vara snäll mot plånboken, utan att för den skull göra avkall på viktiga egenskaper som kvalitet och expansionsmöjligheter.

Månadens mellanklassdator är ett system som passar till de allra flesta, oavsett om datorn ska användas till datorspel eller mer seriöst arbete som webbdesign eller programmering. Eftersom budgeten har dubblerats finns det dessutom utrymme för renodlade prestandakomponenter, såsom ett riktigt grafikkort och en maffig datorlåda.

Så väljer vi!

Datordelarna väljs ut av Andreas Dimestam, chefredaktör på SweClockers. Till sin hjälp har han testledaren Öjvind Karlsson som bistår med erfarenheter, kommentarer och expertis. Komponenterna bedöms efter följande egenskaper:

  • Resultat i tester

  • Konstruktion och kvalitet

  • Överklockningspotential

  • Prislapp

Med hjälp av denna metod presenterar vi tre datorsystem som lätt kan anpassas efter individuella behov. Målet är att ge hjälp på traven för den som är på jakt efter en ny dator eller en uppgradering, utan att för den skull stänga vägarna för alternativ. Trevlig läsning!