Hörlurarna Aurvana X-Fi är det andra paret hörlurar i Aurvana-serien. Tekniken bakom förbättringarna av digital komprimerat ljud (exempelvis mp3 eller wma) heter Xtreme Fidelity och är integrerade i dessa hörlurar. Via en knapp kan man dock stänga av funktionen om man önskar. De kompletterar de tidigare [news id="6015"]Aurvaran DJ[/news] med ett par nya funktioner.

Brusreduceringen blockerar bakrundsljud upp till 20 decibel och gör att man hör mer av det som spelas i hörlurarna. Aurvana X-Fi har 40 millimeters drivenheter i neodymium samt syrefri kopparklädd aluminium-tråd i kablarna samt en guldplätterad kontakt.

Kristian Gunvald som är nordisk produktchef på Creative kommenterar:

Genom att kombinera vår prisbelönta Xtreme Fidelity-teknik med det senaste inom störningsreduktion i Aurvana X-Fi Headphones har vi verkligen skapat en akustisk miljö som tillfredsställer även den mest kräsna lyssnaren,

Creative har ännu inte publicerat information om hörlurarna på sin webbplats, men detta lär dyka upp inom kort. Referenspriset på dessa hörlurar ligger på cirka 2 700 kronor.