Test: Batteritid

Videouppspelning utgör det första batteritestet medan det andra är utvecklat av SweClockers för att simulera surfning. Adobe Flash är exkluderat ur testet för att göra det plattformsneutralt och större delen av belastningen kommer istället från HTML5 och Javascript. Det tredje testet består av testsviten PCMark 8, som med testslingan Creative och OpenCL-acceleration återspeglar ett användarscenario med tyngre belastning. Skärmens ljusstyrka låses till 150 cd/m2.

I videouppspelning får datorn ut en batteritid på lite mindre än fyra timmar. Det här kommer inte oväntat med tanke på batteriets kapacitet på 30 wattimmar, vilket är i linje med andra datorer i 11,6-tumsklassen, men mycket lägre än än datorerna på 13,3 tum. Med det i åtanke anses batteritiden godkänd i storleksklassen.

Resultatet vid surfning förvånar med strax över fyra timmar, vilket är bättre än batteritiden vid videouppspelning. Det här är ett motsatt mönster från det vi såg vid recensionen av AMD:s referensplattform och en liknande processor.

Vid tyngre belastning i PCMark 8 får Aspire V5-122P ut en batteritid på strax under tre timmar. Skillnaden från de tidigare batteritesterna i videouppspelning och surfning är således inte särskilt stor. Det kan förklaras med att den relativt svaga processorn A6-1450 måste arbeta hårt för att utföra även enklare uppgifter.