Utsidan

tak.jpg

Precis som Fractal Design beskriver på sin hemsida är minimalism en viktig del i designarbetet. Vi kan konstatera att de har lyckats väldigt bra med den biten. Framsidan av chassit är tillverkad av borstad aluminium och är endast beprydd utav startknappen som även är utrustad med en blå lysdiod.

tak2.jpg

Takpartiet är lika avskalat det med – svart borstad aluminium med en tjocklek på strax över en millimeter. Observera de sex stycken skruvarna som håller takplåten på plats.

vsida.jpg

Sidan av frontpartiet är perforerad för släppa in luft till 140-millimetersfläkten. Även nederkanten på sidoplåten är perforerad för ökad ventilation av moderkort och processor.

hsida.jpg

Den högra sidan av chassit är nästintill en spegelvänd kopia av den vänstra sidan. Frontparti, bakparti och de båda sidorna utgörs av två aluminiumplåtar som har böjts, därför är plåten skarvad i framkant på den vänstra sidan av chassit och i bakkant på den högra sidan av chassit.

bak.jpg

Även bakpartiet har fått sin beskärda del av perforering, liksom plåten som täcker platsen för expansionskort. Det är möjligt att installera expansionskort med en längd på cirka 14 centimeter. Är det ett expansionskort i lågprofil är det dock möjligt att klämma in längre kort, vilket vi kommer att få se när vi monterar vårt testsystem.

under.jpg

Chassits undersida är utrustad med fyra små gummifötter. Observera de två extra skruvarna under frontpartiet, dessa håller fast ramen i vilken 140-millimetersfläkten är monterad.