Temperaturer: 3DMark Vantage

För att kringgå problemet med de nya Nvidia-korten i Furmark tar vi till den syntetiska testsviten 3DMark Vantage, som visserligen inte är fullt lika krävande men kanske desto mer verklighetsbaserat. Här finns det inga spärrar i drivrutinerna som hindrar grafikkortets temperaturer från att skjuta i höjden.

Med 3DMark Vantage som testprogram landar de flesta grafikkort på betydligt lägre temperaturer. Geforce GTX 560 Ti presterar bra placerar sig mellan Radeon HD 6950 och Geforce GTX 570, vilka båda har mer påkostade kylningslösningar. Asus DirectCu II-variant uppvisar åter övertygande siffror och landar hela 15 grader under referensvarianten.

Ljudnivå

Att mäta ljudnivå utan specialanpassad utrustning och särskilda lokaler ger opålitliga mätvärden. Därför väljer vi att göra en subjektiv bedömning av grafikkortens oväsen.

Referenskylaren från Nvidia håller en låg ljudnivå i vila, och även med belastning på grafikkortet handlar det inte om några öronbedövande nivåer. Kortet upplevs generellt som tyst och bör inte störa nämnvärt i en datorlåda tillsammans med andra komponenter.

Asus GTX 560 DirectCu II är vid vila mycket tyst, även i redaktionens öppna chassilösning. Under belastning låter det en smula mer jämfört med Nvidias referensvariant, något som dock kan vara överkomligt med tanke på den extra kylförmågan.