DX10: Crysis Warhead

crysis_warhead.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Crysis Warhead

Utvecklare

Crytek

Genre

First-person shooter

DirectX-version

10.0

Lanseringsdatum

2008-09-12

Systemkrav

  • Pentium 4 3,0 GHz eller motsvarande

  • Grafikkort (256 MB) med DirectX 9-stöd

  • 2 GB RAM

Crysis Warhead lanserades i mitten av 2008 som en fristående expansion till det prisade FPS-spelet Crysis. Likt föregångaren bygger spelet på den visuellt imponerande motorn Cryengine, som är känd för att vara extremt tungdriven oavsett datorkonfiguration.

I detta test körs spelet i DirectX 10-läge med upplösningen 1920 x 1200 pixar. Detaljnivån är uppskruvad till "Enthusiast" (högsta nivån) samtidigt som fyra gångers kantutjämning appliceras.

Den gamla prestandadödaren Crysis Warhead verkar inte riktigt falla Geforce GTX 560 Ti i smaken. Nykomlingen får hålla tillbaka till fördel för AMD:s mellanklassare Radeon HD 6870 och klarar med nöd och näppe av att ta sig förbi det åldrande Geforce GTX 470. Det överklockade kortet från Asus visar inte heller upp några övertygande siffror och får snällt lägga sig under Radeon HD 5870 i tabellen.

SLI-skalningen med de nya korten är i linje med det vi har sett med övriga kort i Geforce GTX 500-serien, det vill säga väldigt bra. AMD har dock med sin HD 6000-serie bättrat på skalningen i Crossfire tillräckligt mycket för att dra ifrån Nvidia även på den fronten.