Steelseries 7H

IMG_6333.jpg

Egenskap

Värde

Produktnamn

Steelseries 7H

Frekvensomfång hörlurar

18–28 000 Hz

Frekvensomfång mikrofon

50–16 000 Hz

Impedans

32 Ohm vid 1 KHz

Volymkontroll

Ja

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Kabellängd

1 + 2 m

Anslutning

2x 3,5 mm för hörlurar respektive mikrofon

Övrigt

Infällbar mikrofon

Lägsta pris

IMG_6342.jpg
IMG_6340.jpg

Vid första anblicken ser Steelseries 7H kompakta och robusta ut. Det ser ut att ligga en målmedvetenhet kring många av utformningsbesluten, och man får definitivt en känsla av de är ett verktyg snarare än prylfantastens senaste skrytköp.

IMG_6358.jpg

Lurarnas utformning och konstruktion är också väldigt praktisk. Den böjliga tråd-liknande mikrofonen är utdragbar, och går att dölja helt i hörluren för att inte vara i vägen. Sladden är löstagbar, och lurarna går att plocka isär i tre delar (huvudbåge och två lösa lurar) vilket borde göra service och garantiärenden till en barnlek.

IMG_6353.jpg

Sladden är bara meterlång i standardutförande, men två meter förlängning medföljer. Volym- och mikrofonkontroller är ingjutna i ett litet plastreglage som befinner sig i midjehöjd på en sittande spelare. Inga överraskningar, med andra ord.

Här börjar dock emaljen flaga lite. Steelseries 7H är fyllt av små skavanker som gör att hela produkten känns något ofärdig, som om det åkt direkt från ritbordet till fabrik utan att någon fått en chans att bekräfta sina gissningar. Lurarna sitter inte särskilt bekvämt, kontrollboxen är svår att justera med ena handen (framförallt utan att titta) och den vävda sladden för ett rackarns oväsen när man rör på huvudet.