Slutsats

LG_34UM67_produkt_intro.jpg

LG 34UM67 är en produkt som svarar mot förväntan. En stor gaming-skärm i 21:9-format ger massvis av skärmyta och en härligt bred spelupplevelse. Det är styrkan!

För detta används en IPS-panel med en del släpighet, som å andra sidan lyckas bibehålla bildkvaliteten även vid de ganska stora vinklar som uppstår mot skärmens hörn. Latensen, input lag, är också imponerande låg. Färgmässigt är skärmen i grund och botten tillräckligt bra och utan några märkligheter, som annars kan plåga gaming-skärmar.

Att modellen fungerar med AMD Freesync och klarar uppdateringsfrekvenser i upp till 75 Hz verkar vid en första anblick vara riktigt trevligt. Fast det snäva intervallet på 48 till 75 Hz är för litet och många kommer periodvis att hamna utanför. Den maximala frekvensen om 75 Hz är heller inte någon revolution jämfört med normala 60 Hz. Därför blir denna skärm inte på något sätt en vettig representant för de fördelar som högre frekvenser och Freesync potentiellt kan ge.

Upplösningen 2560×1080 pixlar på 34-tum betyder stora bildpunkter och på normalt skrivbordsavstånd talar vi om en skärm med en synlig pixelstruktur i form av ett rutnät över bilden. Väger vi in prislappen i det hela är det också mycket pengar för en skärm som är synnerligen nischad i form och funktion. LG 34UM67 är därför ingen modell vi helhjärtat kan rekommendera. Däremot håller den vad den lovar.

Fördelar

  • Låg latens

  • Utmärkta betraktningsvinklar

  • God färgkvalitet

Nackdelar

  • Synlig pixelstruktur

Cirkapris vid publicering: 6 500 kronor