Logitech G930

logitech7.jpg

Specifikationer

Egenskap

Värde

Produktnamn

Logitech G930

Anslutning

Trådlös, 2,4 GHz

Batteritid

10 h

Räckvidd

12 m

Laddning

Micro-USB

Frekvensomfång hörlurar

20-20 000 Hz

Frekvensomfång mikrofon

50–20 kHz

Impedans

32 ohm

Känslighet

90 dB

Element

40 mm

Volymkontroll

Ja

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Övrigt

7.1 Surround Dolby Digital

Cirkapris

2 200 kronor

Lägsta pris

Många talar gott om Logitech G930. Det som skiljer detta headset från övriga deltagare är att de är trådlösa. I kombination med upp till tio timmars batteritid och en uppsjö finesser finns det utan tvekan en hel del att hämta.

Det första intrycket är dock att de inte känns lika lyxiga som prislappen antyder. Det knakar en hel del när man drar i dem - eller bara bär dem i handen. De känns helt enkelt inte materialmässigt påkostade, och mycket är plastigt.

Dessutom sitter de inte särskilt skönt på huvudet jämfört med konkurrenterna. Passformen är hård och när det blir varmt klibbar kuddarna fast. Förhoppningsvis visar testet att Logitech istället lagt krutet på ljudet och mikrofonen.

logitech6.jpg

Till headsetets fördel hör att det erbjuds en hel del smarta funktioner. På ena kåpan finns tre programmerbara knappar. De är enkla att komma åt och åtskilja även när headsetet sitter på huvudet. Vi testar headsetet "out of the box" och hoppar över programmet som används för att ställa in funktionerna, men för den som exempelvis vill kunna använda röstmorfning eller styra signal-/brusförhållandet är de ett välkommet inslag.

logitech.jpg

I USB-mottagaren finns en sladdvinda som gör det möjligt att korta ned såväl anslutningskabeln (USB) som laddkabeln (Micro USB). Det kanske inte spelar någon roll för den som använder en stationär dator och gömmer kablarna under skrivbordet, men för den som spelar på bärbart är det skönt att slippa tampas med överbliven kabel.

Vi uppnår med enkelhet tolv meters räckvidd innan ljudet börjar klippa. På den punkten ges ett plus i protokollet. Det hade dock varit trevligt med någon form av batteri-indikator på headsetet, alternativt ett varningsljud när batteriet är på väg att slockna.