Test: The Witcher 3: Wild Hunt

Egenskap

Värde

Titel

The Witcher 3: Wild Hunt

Utvecklare

CD Projekt Red

Genre

RPG

Lanseringsdatum

2015-05-19

Systemkrav

  • Intel Core i5-2500K, AMD Phenom II X4 940 eller bättre

  • Radeon R9 290, Geforce GTX 770

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "High", utan Hairworks (upplösning varierar)

Geralt av Rivia är ute på ett tredje äventyr. Den här gången är uppgiften att finna adoptivdottern Cirilla, och skådeplatsen är de norra kungadömena mitt under brinnande krig. Extra krydda levereras genom grafikmotorn Red Engine 3 med stöd för en mängd smaskiga effekter.

Högaktuella The Witcher 3 är en nykomling i SweClockers testsvit och ett bra exempel på en speltitel som sätter hård press på moderna grafikkort. I 1080p tar Radeon R9 Nano plats i den övre delen av tabellen på en delad placering med Radeon R9 Fury. I jämförelse med Nvidias Geforce GTX 980 presterar AMD:s nya minsting ungefär 4 procent bättre.

När upplösingen tar ett steg upp till 2 560 x 1 440 pixlar blir Radeon R9 Nano omkörd av storebror R9 Fury, men kan öka avståndet till Geforce GTX 980 med en slutgiltig prestandavinst på dryga 7 procent. I jämförelse med Radeon R9 290X plockar AMD:s Nano-kort ut ungefär 18 procent bättre prestanda.

Radeon R9 Nano för ytterligare luft under vingarna vid 3 840 x 2 160 pixlar, där modellen utpresterar Geforce GTX 980 med 14 procent högre resultat. Vidare landar nykomlingen återigen strax bakom Radeon R9 Fury samtidigt som prestandavinsten över Radeon R9 290X kan spikas till närmare 19 procent.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

Renderingstiderna från Witcher 3 presenterar rejäla svängningar och spikar för Radeon R9 Nano, vilket tyvärr även är ytterst synligt i vår subjektiva bedömning av sekvensen. AMD verkar ha en del att fila på i drivrutinerna för just denna speltitel, då Nvidia-korten ger ett märkbart bättre flyt.