Sammanfattning

Corsair Gamings Strafe RGB MX Silent har varit undertecknads skriv- och spelkompanjon den senaste månaden, och det råder ingen större tvivel om att det rör sig om ett välbyggt tangentbord. Modellen tappar visserligen lite av "premium"-känslan hos sin aluminiumbeklädda kusin K70 RGB, men för att vara tillverkad i plast har företaget gjort ett bra jobb med både finish och stabilitet i skalet.

corsair_mx_silent-3.jpg

Funktionsmässigt lånar modellen många egenskaper från just K70 RGB, där både sofistikerad och programmerbar bakgrundsbelysning står i fokus. Den tillhörande mjukvaran Corsair Utility Engine är ett kraftfullt verktyg för både makron och styrning av ljus, där det både finns ett djup för den som vill gräva ner sig i avancerade finesser samtidigt som många funktioner har lagts till för den som bara önskar att komma igång snabbt.

Tangentbordets paradnummer, de ljuddämpade MX Silent-brytarna, ger oss lite blandade känslor. Medan de är ett tystare alternativ än den mesta som finns på marknaden av mekaniska brytare är frågan om de är tillräckligt tysta för miljöer där mekaniska tangentbord annars väljs bort. Därtill ändras själva känslan i tangenterna tillräckligt drastiskt för att särskilja dem rejält från de klassiska Cherry MX-brytarna – både på gott och ont.

Sammanfattningsvis är Corsair Gaming Strafe RGB MX Silent ett både bra och välbyggt tangentbord med mängder av finesser. Priset är, likt många andra tangentbord i segmentet, i saftigaste laget samtidigt som brytarna kan vara en stjälpande punkt för den som inte gillar den annorlunda känslan hos dem. I vanlig ordning vill vi därför avsluta med att rekommendera spekulanter att leta upp modellen i butik och prova på innan köp.

Corsair Gaming Strafe RGB MX Silent är ett bra tangentbord med avancerad bakgrundsbelysning och tysta ambitioner.

Fördelar

  • God kvalitetskänsla

  • Riktigt bra bakgrundsbelysning

  • "Full n-key rollover" via USB

  • Kraftfull medföljande mjukvara

  • Förhållandevis tysta brytare

Nackdelar

  • Dämpningen ger brytarna en något svampig karaktär

  • Priset

Pris vid publicering: 1 700 kronor
Lägsta pris: