Sammanfattning och slutsats

Med modellen Agon AG271QG har AOC en skärm som står sig i premiumklass. IPS-teknik ger bra bild- och färgkvalitet med utmärkta betraktningsvinklar och flimmerfri belysning. Samtidigt är detta i första hand en spelskärm och där har vi väl intrimmade egenskaper som 165 Hz uppdateringsfrekvens, G-Sync, låg latens, låg nivå av eftersläp och till och med än mindre eftersläp ifall man nöjer sig med 120 Hz och eftersläpsreduceringen ULMB.

AG271QG är en utmärkt spelskärm och det också är en utmärkt allroundskärm. Du offrar inte det ena för att få det andra. Just detta som vi kallar premiumskärm.

AG271_front_to_right_design.png

Premiumskärmar har också ett premiumpris och där lägger sig AOC på samma nivå som konkurrenterna, de som i skrivande stund är de årsgamla Asus ROG Swift PG279Q och Acer Predator XB271HUbmiprz. Något som också belyser situationen för AOC:s skärm – ett år senare och AOC tar egentligen ingenting nytt med sig till spelplanen. Förutom ett rangligare stativ.

Vi får för samma pris för något som i grunden ger så gott som identisk bild- och spelprestanda. Att köra AG271QG är som att gå bakåt i tiden och återuppleva tidigare tester. Samma funktion, samma spelkvalitet, samma bildkvalitet och samma prisnivå. Samtidigt ger AOC:s skärm ett mindre polerad intryck.

Därför blir det priskänsligt. När någon av ovan nämnda tillverkare bestämmer sig för att sänka priset på sin modell hamnar de automatiskt överst i listan "bästa köp". Vilken skärm du väljer är med andra ord lite sak samma. Omdömet blir också detsamma. Rangligt stativ eller inte – AOC Agon AG271QG är fortfarande en utmärkt premiumskärm.

AOC AG271QG kombinerar utmärkta spelegenskaper med en hög bildkvalitet.

Fördelar

  • Spelegenskaperna

  • Bildkvaliteten överlag

Nackdelar

  • Rangligt stativ

Cirkapris vid publicering: 8 000 kronor
Lägsta pris: