Test: Spel

Logitech G231 Prodigy

Återigen – ett vasst ljud, dock tydligt i detaljerna i de högre registren. Du hör enkelt vad dina medspelare säger och var dina fiender befinner sig trots att det brakar på kraftigt i form av explosioner och musik.

I det här headsetet är det lätt att tracka sina fiender, men ljudupplevelsen drar å andra sidan ner spelkänslan på grund av en del distorsion och ett något vasst ljud. De är inte testfavoriter, men utgör heller inget platt fall.

Steelseries Siberia 350

Ljudmässigt levererar detta headset under all kritik. Det finns inget tryck i ljudet alls och detaljer försvinner i samtliga register.

Skottlossningar och explosioner låter urfjantiga. Många explosioner påminner i puff-ljudet om kinapuffar/ryssar, sådana där små smällare som man sprängde som barn. Istället för den detaljrikedom och det djup du skulle fått om du körde spelet genom ett ordentligt ljudsystem får du ett avskalat ljud utan bredd, och trots det är det svårt att urskilja detaljer så som fotsteg med mera. Gör om, gör rätt.

Kingston HyperX Cloud Stinger

En del explosioner låter en smula märkliga, som om de saknar detaljer i det lägre registret – de upplevs både vassa och grötiga på samma gång. Men utöver det får du helt okej ljud i det här headsetet.

Det är lätt att identifiera om fienderna befinner sig till höger eller vänster tack vare ett balanserat stereoljud med god detaljrikedom. Du hör också enkelt skillnad på olika vapen och du kan med lätthet urskilja vad som sägs i samtal med andra spelare.

Dock bör nämnas en viss grötighet i basen, som förmodligen är det som är orsaken till att vissa ljudeffekter inte når sin fulla potential.

Cooler Master MasterPulse Over-ear

Även detta headset har godkänt ljud sett till priset, men det är tyvärr en smula obalanserat. Det grötar ihop sig när du spelar episoder med både musik och mycket ljudeffekter samtidigt. I diskant och mellanregister är det dock enkelt att urskilja detaljer, och du kan relativt enkelt följa på ett ungefär vilken sida av dig som fienderna rör sig bara genom att lyssna.

En positiv poäng med det här headsetet är också dess förmåga att stänga ute omvärldsljud. Jämfört med konkurrenterna presterar de bäst på den här punkten. Spelar du mycket på LAN och liknande är det ett plus. Tyvärr måste vi återigen nämna att de gör ont efter en längre tids spelande, käkarna börjar värka på grund av trycket.