Prestanda

Logitech G Pro X Superlight har använts som primärt pekdon både hemma och på kontoret i ett antal veckor för att simulera vardaglig användning. Trots att den är riktad mot spelare ska den kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är SweClockers egna musmatta, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-GT-1. Båda är utsmyckad med ett motiv i olika former.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde

Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Logitech G Pro X Superlight

Avvikelse

400 DPI

404 DPI

1%

800 DPI

813 DPI

1,6%

1 600 DPI

1 623 DPI

1,4%

3 200 DPI

3 288 DPI

2,7%

25 600 DPI

26 556 DPI

3,7%

Den uppmätta upplösningen för varje steg hamnar väldigt nära dess respektive mål, så pass att felmarginalen kan vara på grund av den mänskliga faktorn. Skillnaden höjs något mer i högre upplösning, vilket heller inte är helt oväntat då högsta läget springer upp till löjliga 25 600 DPI.

Precision

Superlight_400_speed.png
Superlight_1600_speed.png

Logitech G Pro X Superlight med optiska sensorn Hero under skalet har redan en viss press på sig att prestera, och inte helt oväntat klarar den även av det också. Vid högsta toppen syns en jämn och fin spridning på inmatningen. Som väntat håller Logitech Hero-sensorn kvar vid prestandan den är känd för.

Hastighet

Superlight_400_speed2.png

Vidare till hastigheten landade den runt 7 m/s, vilket är något lägre än vad undertecknad hade väntat sig. Tidigare modeller har sett siffror runt 8-9 m/s så G Pro X Superlight är inte så pass långt ifrån, samt att den uppnådda hastigheten är långt över vad en vanlig person klarar av vid spel.

Jitter/angle snapping

Superlight_400_angle.png

När undertecknad sedan försökte framkalla lite jitter eller angle snapping så var det inget som ville dyka upp som tur var. Så länge det inte ställs in i någon mjukvara så är Logitech G Pro X Superlight fri från både jitter och angle snapping.

Responstid

Den stora chocken dök upp vid latenstesterna där Logitech G Pro X Superlight hamnade relativt långt ned i listan. Testet kördes om ett flertal gånger för att just säkerställa siffrorna och mycket riktigt landar den drygt 8,8 millisekunder efter Mionix Naos QG som är i toppen tillsammans med Logitech G403 Prodigy. Förhoppningen var att testmodellen skulle hamna högre upp, men samtidigt så är 8,8 millisekunder från toppen inte någon katastrof heller.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

54 gram

Högerknapp

49 gram

Scrollknapp

188 gram

Bakåtknapp (vänster sida)

78 gram

Framåtknapp (vänster sida)

68 gram

Höger- och vänsterklick samt sidoknapparna är väldigt jämna varandra sett till själva kraften som krävs för att aktivera brytarna, vilket såklart är ett plus. Rullhjulet är helt klart den som kräver mest kraft, något som helt klart är ett medvetet val som uppskattas av undertecknad.