Spel

Vid dessa inställningar verkar Core Duo vara en flaskhals då Crossfire-resultaten i princip är identiska med de vi fick vid överklockningen. Visserligen var det en markant överklockning men Athlon 64 FX60 behöver nog överklockas rejält ifall vi skall få samma resultat som med två grafikkort här. Men framförallt är det Core 2 Duo som får någon större prestandhöjning här.

Fördelningarna känns mer normala med dessa inställningar.

Här är det återigen Core 2 Duo som får någon större prestandavinst av Crossfire, följt av Athlon 64 FX60. Utan Crossfire är det framför allt grafikkortet som är flaskhalsen med dessa inställningar.

Core 2 Duo får till skillnad från de övriga en märkbar prestandaökning med Crossfire vid enklare inställningar. Med mera avancerade grafikinställningar borde dock alla system få en märkbar prestandaskillnad med två grafikkort.

Här ser vi inte någon större vinst med Crossfire oavsett processor. Även överklockat har Core Duo systemet svårt att hänga med Core 2 Duo (ligger strax efter E6600).

Föga förvånande är det Core 2 Duo som tjänar mest på Crossfire. När man överklockar hamnade Core Duo-systemet ganska bra till men annars är vi vana att se AOpen-systemet hamna bättre till (avståndet till Athlon 64 FX60 är större än vanligt).

Core 2 Duo och Athlon 64 FX60 får en bra prestandaökning med Crossfire, medan Core Duo knappt tjänar något alls.

Med dessa inställningar ger det inte mycket att köra Crossfire, men det är fortfarande Core 2 Duo som tjänar mest på detta. Att processorn är flaskhalsen här märks mycket på överklockningsresultaten. Skall man skaffa ett sockel 479-moderkort får man fortfarande bra prestanda med Core Duo men för dem som vill ha det bästa bör vänta på Intels kommande sockel 479-processorer. Resultaten visar dock att AOpen-moderkortet har mycket stor potential för överklockare. Skall man använda mer avancerade grafikinställningar är det fortfarande grafikkorten som är den största flaskhalsen, men det skadar absolut inte med mer processorkraft.