Inledning

Många nya nätaggregat har släppts på marknaden och en hel del nya krav har kommit till. Efter ett stort tryck från våra läsare skall vi nu testa fem nya nätaggregat. För er som inte är i behov av så hög uteffekt som hos nätaggregaten som testas här kommer vi inom kort att göra ett test med lite svagare modeller.

Nätaggregaten som testats har en effekt mellan 700 till 850 watt och är certifierande för både SLI- och Crossfire-system med dubbla grafikkort för ATX- och EPS-standard. En sak man bör tänka på när man ska köpa sig ett nytt nätaggregat är att inte stirra sig blind på effekten som nätaggregatet påstås leverera. Även om ett nätaggregat är specificerat till 850 W innebär det inte att det klarar av att leverera den effekten kontinuerligt. Desto viktigare är att nätaggregaten levererar rätt spänning så att inget händer med ens hårdvara medan man använder datorn.

Vi kommer att hålla testet lättförståeligt men ändå presentera nätaggregatets specifikationer och även en tabell för slutresultatet för de som är intresserade. I slutet av artikeln har vi sammanställt testresultaten samt skrivit korta omdömen om varje modell där för- och nackdelar framgår.