Testsystem och montering

Hårdvaran som användes i testsystemet var följande:

  • Intel Core 2 Duo E4300 ES

  • MSI P35 Neo Combo

  • A-Data 2048 MB PC6400

  • BFG Geforce 9600 GT OC

  • Western Digital Raptor 36,7 GB

  • LG DRD-8160B

  • Corsair VX450

Processorkylaren som användes var standardkylaren för Core 2 Extreme QX9650 från Intel. Fläkten på denna processorkylare går att köra i hög respektive låg hastighet. Under testet kördes den i låg hastighet för att inte störa mer än nödvändigt när chassits ljudnivå utvärderades.

Observera att vi har bytt ut nätaggregatet i testsystemet. Detta beror på att det gamla, ett OCZ Modstream 520 W, inte hade tillräckligt långt kablage. Corsair VX450 är också avsevärt tystare än det tidigare nätaggregatet vilket innebär att det blir lättare att bedöma ljudnivån hos chassifläktarna.

Nätaggregatet förs på plats inifrån chassit.

Därefter skruvas det fast med fyra stycken skruvar.

När den optiska enheten – i vårt fall en DVD-läsare – monteras, måste först ett frontbleck avlägsnas. Därefter skjuts enheten på plats och skruvas fast med fyra skruvar.

Hårddisken förs på plats in i hårddisksburen och skruvas sedan fast med långa skruvar. Skruvarna löper genom pluggar av plast som har till funktion att dämpa vibrationer.

När hårddisken är monterad sticker den ut ungefär tre centimeter från buren.

Så här såg vårt testsystem ut när alla komponenter var monterade. Det finns gott om utrymme för att installera stora processorkylare. Antec Twelve Hundred är utan tvekan ett luftigt chassi.

Mycket av kablaget går att placera på baksidan av moderkortsplåten för att förbättra luftflödet i chassit. Det har självklart en estetiskt funktion också, med tanke på att detta chassi är utrustat med en plexiglasruta.