Insidan

För att ta sig in i chassit måste vi först avlägsna takpartiet vilket görs med ett lätt ryck. Upplägget som möter oss är exakt detsamma som hos Raven 2. Centralt placerad är den ensamma 120-millimetersfläkten som givetvis blåser luft ut ur chassit. Plåtarna som täcker platserna för expansionskort är perforerade för ökad ventilation.

Nedanför 120-millimetersfläkten hittar vi tre strömreglage. Med dessa kan spänningen till respektive 180-millimetersfläkt ställas till antingen låg eller hög. Hastigheten på 120-millimetersfläkten går inte att ändra med dessa reglage.

Insidan på Fortress 2 påminner till mångt och mycket om insidan på Raven 2. Det finns dock två skillnader där den ena är viktigare än den andra. Den viktigaste skillnaden är att Silverstone har tagit sitt förnuft till fånga och använt samma typ av hårddiskbur som används i Fortress 1. Upphängningen av hårddiskar i Raven 2 var inte tillfredsställande då vi recenserade det chassit.

En annan skillnad, som förvisso inte är lika upphetsande som hårddiskburen, är att fläktgallret framför den främre 180-millimeterfläkten nu är borta. Detta är antagligen ett resultat av att denna hårddiskbur kräver mer plats. Ett fläktgaller mindre innebär mindre luftmotstånd och på så sätt en lägre ljudnivå.

Snabbfästen i plast används för att låsa fast 5,25-tumsenheter, det är även möjligt att använda skruvar om ökad stabilitet önskas. Observera att den översta platsen saknar snabbfäste.

Slädarna i vilka hårddiskar monteras lossas enkelt genom att först fälla upp ett handtag och sedan dra dem rakt ut. Slädarna är tillverkade i plast och håller en god kvalitet.

En annan skillnad mellan Fortress 2 och Raven 2 är 120-millimetersfläkten i takpartiet. Den här är specificerad till 1 200 varv per minut och 19 dBA medan fläkten i Raven 2 är specificerad till 950 varv per minut och 18 dBA. Fläkten ansluts med en vanlig trepinskontakt.

Även de tre 180-millimetersfläktarna är försedda med trepinskontakter men kan även anslutas till en vanlig Molex-kontakt med hjälp av den medföljande adaptern. Observera att området nedanför ventilationsöppningen för nätaggregatet är täckt av ett ljuddämpande material.

Under respektive 180-millimetersfläkt är ett dammfilter placerat. Filtret avlägsnas enkelt genom att man drar i ett litet handtag. Det är möjligt att ersätta en eller flera 180-millimetersfläktar med 120-millimetersfläktar.