Nätverk

I samarbete med Gigabyte
45

Guide: Gör om en dator till hemmarouter och brandvägg

Routrar, brandväggar och annat i nätverksteknikens värld är ett stort område. I denna guide skapar "Yoshman" en egen brandvägg med en Gigabyte Brix och går igenom vilka möjligheter den erbjuder.

14

Testpilot: Qnap TS-228A – stilig NAS-server för nybörjare

Qnap presenterar avskalad nätverkslagring med fokus på nya användare. Testpiloten "Laine" kollar närmare på vad det innebär.

15

Testpilot: Zyxel Multy X WSQ50 – enkelt mesh-nätverk för hemmet

Mesh-nätverk är idag ett populärt segment inom nätverk, och många tillverkare har börjat hoppa på tåget. Testpiloten Björn Endre tar sig an Zyxels Multy X för att se vad det kan erbjuda.

15

Testpilot: F-Secure Sense AC1750

Testpiloten Björn Endre tar sig an F-Secure Sense AC1750, en router som inte bara skyddar mot hot utifrån men även håller IoT-enheter säkra.

17

Testpilot: Synology DS418J

Testpiloten Snorjaers ger sig i kast med seriös nätverkslagring med Synologys DS418J, företagets senaste värstingmodell i den prispressade J-serien.

36

Testpilot: D-Link AC5300 MU-MIMO Ultra Wi-Fi Router (895L)

Testpiloten Björn Endre tar sig an D-Links router AC5300 MU-MIMO Ultra Wi-Fi Router, med en teoretisk maximal bandbredd på hela 5 332 Mbps och åtta stycken antenner.

29

Testpilot: Devolo dLAN 1200+WiFi ac

Nätverk via elnätet är en intressant lösning för dig som inte kan eller vill dra ethernet-kablar för att utöka till nätverk. Testpiloten Björn Endre sätter Devolo dLAN 1200+WiFi ac på prov.

36

Testpilot: TP-Link EAP245 AC1750 Wireless Ceiling Mount Access Point

SweClockers Testpilot Björn Endre tar sig an en accesspunkt från TP-Link, som passar för både företag och avancerade hemmaanvändare.

30

Testpilot: Linksys Velop Whole Home Mesh Wifi – trådlöst i hela hemmet

SweClockers testpilot Kenneth "Yoshman" Jonsson testar trenden med trådlösa meshnätverk i form av Linksys Velop, vilken utlovar bättre täckning och högre bandbredd i hemmet.

24

Testpilot: Zyxel Powerline PLA5236 och PLA5206 v2 – nätverk via elnätet

För den som bor stort och där det räckvidden på det trådlösa nätverket inte räcker till kan en lösning via elnätet vara ett alternativ. Testpiloten "Yoshman" sätter Zyxel Powerline på prov.

22

Testpilot: Asustor AS3102T – NAS-enhet för vardagsrummet

En ny NAS från Asus lagringsvarumärke erbjuder allt från HDMI till 4K UHD-stöd och USB 3.0. Testpiloten Alvar "TheMadPanda" Berglind tar en närmare titt på Asustor AS3102T.

25

Testpilot: Synology RT2600ac

Nätverk står återigen på menyn när testpiloten Kenneth "Yoshman" Jonsson tar sig an RT2600ac, Synologys senaste router med extra allt för hemmabruk.

33

Testpilot: Linksys EA9500 Max-Stream AC5400 MU-MIMO Router

Det vankas nätverk när SweClockers testpilot sätter tänderna i Linksys senaste router. Häng med när Yoshman undersöker påkostade värstingmodellen EA9500 Max-Stream.

59

Air Live N.Mini

Den sägs vara den perfekta resekamraten för internetberoende teknikfetischister och världens minsta n-router. SweClockers testar Air Live N.Mini.

81

Sitecom Gaming Router 300N XR

Vi på SweClockers har fått möjlighet att testa en trådlös router som klarar upp till trehundra megabit per sekund. Tillverkaren säger att den klarar över trettiotusen simultana anslutningar och dessutom får spel att inte lagga. Häng med på ett test av årets värstingrouter!