Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

46

Logitech släpper minimalistiska Bluetooth Illuminated Keyboard K810

Schweiziska Logitech släpper ett nytt tangentbord som inte bara är avsett för persondatorer utan även mobila enheter med Apple Ios och Google Android.

47

NZXT lanserar uppföljaren Phantom 820

Chassitillverkaren NZXT presenterar nya Phantom 820, som med ett uppfräschat utseende och ett omgjort innandöme ska locka gamers och överklockare.

34

Rykte: Apple släpper Macbook Pro 13 tum "Retina" i samband med Ipad Mini

Nya uppgifter gör gällande att Apple inte enbart planerar att introducera en ny mindre variant av surfplattan Ipad utan även förbereder Macbook Pro med Retina-skärm i storleksklassen 13 tum.

79

Catzilla prestandatestar med jättekatt

Den som saknar katter i 3DMark och Unigine Heaven kan se fram emot Catzilla, ett kommande testprogram för grafikkort som innehåller en stor katt med tämligen onda avsikter.

129

AMD kan säga upp 20–30 procent av personalstyrkan

Minskande intäkter och allt mörkare framtidsutsikter kan tvinga AMD att skära ned i personalstyrkan. Nu rapporteras om att flera tusen jobb kan komma att försvinna.

158

Microsoft inleder förbokningar av Windows 8 – satsar 1 miljard dollar på marknadsföring

Den som är sugen på Windows 8 kan nu förboka det nya operativsystemet. Resten kommer förmodligen inte missa att Microsoft har något nytt på gång – mjukvarujätten lägger en miljard dollar på en kolossal marknadsföringskampanj.

87

Snabbguide: XBMC på Raspberry Pi

Enkortsdatorn Raspberry Pi har väckt mångas intresse, inte minst genom potentialen som billig mediaspelare. SweClockers tittar närmare på vad som krävs för att få igång populära XBMC.

96

Explosionsartad försäljningsökning av SSD-enheter under 2012

Leveranserna av SSD-enheter fortsätter att öka och är enligt de senaste siffrorna på väg att fördubblas från föregående år.

62

OCZ i trångmål efter oreda i bokföringen – aktien störtdyker på börsen

Marknaden reagerar med bestörtning sedan det framkommit att OCZ överdrivit prognoser och missat att redovisa utgifter, vilket nu får aktien att störtdyka på börsen.

86

Fractal Design Node 304

Svenska Fractal Design går ned i storlek med minstingen Node 304. SweClockers ständige chassirecensent Jonas Thörnqvist synar nykomlingen i sömmarna.

39

Viewsonic släpper skärmen VSD220 med Google Android 4.0 ICS

Den nya allt-i-ett datorn Viewsonic VSD220 kombinerar pekskärm med en fullfjädrad Android-dator, som bland annat kan användas direkt med mus och tangentbord.

61

Google Street View får den "största uppdateringen någonsin"

Karttjänsten Google Maps får en rejäl uppdatering när Street View uppdateras med bilder från 400 000 kilometer väg. Den förbättrade täckningen inbegriper bland annat Sverige.

99

Försäljningen av persondatorer minskar för första gången sedan millennieskiftet

Den världsomspännande lågkonjunkturen kastar en mörk skugga över persondatorindustrin. Analytiker förutspår nu den första försäljningsminskningen på över elva år.

51

Firefox 16 stoppas efter säkerhetshål

Ett kritiskt säkerhetshål tvingar Mozilla att dra tillbaka den senaste versionen av webbläsaren Firefox. Hålet gör det möjligt att stjäla användarens historik.

126

AMD släpper gratis mjukvara för RAM-disk

Hundratals gånger högre överföringshastigheter är inom räckhåll genom att använda RAM istället för en hårddisk eller SSD. Nu släpper AMD en Radeon-märkt utgåva av programmet Ramdisk.