Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

28

American Megatrends introducerar nästa generation UEFI

Aptio V är namnet på den senaste versionen av UEFI från American Megatrends. Bland nyheterna märks stöd för pekskärmar samt den omtalade säkerhetsfunktionen Secure Boot.

115

Trådlöst nätverk 802.11ad i 60 GHz under 2014

Nya IEEE 802.11ac erbjuder gigabithastigheter i 5 GHz-bandet, men för ännu mer bandbreddskrävande tillämpningar lurar ytterligare en standard vid horisonten.

148

Logitech smyger ut G710 – mekaniskt tangentbord med MX Brown

Världens största tillbehörstillverkare Logitech hakar på trenden med mekaniska tangentbord. Kommande G710 ska locka gamers med Cherry MX Brown, belysning och makroknappar.

14

Intel släpper ny Atom-plattform för nätverkslagring

Processorn Atom återkommer i den nya plattformen Milstead, som är speciellt framtagen för personlig nätverkslagring i alla former.

60

Fredagspanelen 44: AMD Trinity, Asus HD 7970 Matrix och veckans pryl

Efter två händelserika veckor summerar Jonas Thörnqvist och Emil Björklund de hetaste snackisarna i datorvärlden och laddar upp ett nytt avsnitt av Fredagspanelen.

129

Anonymous attackerar svenska webbplatser

Precis som förvarnat attackerar Anonymous flera svenska webbplatser. Bland de drabbade märks Antipiratbyrån, Riksbanken, Säkerhetspolisen och Göta hovrätt.

48

Razer ger Project Fiona grönt ljus

Med tio tusen fans på Facebook ger gamingföretaget Razer klartecken för en kombinerad surfplatta och spelkonsol, komplett med styrspakar och peksärm.

80

Asus lanserar Geforce GTX 670 DC2 med 4 GB grafikminne

Komponentjätten Asus breddar sortimentet med ett nytt Geforce GTX 670. Specifikationerna avslöjar bland annat 4 GB grafikminne och företagets DirectCu II-kylare.

242

Heta diskussioner om färgjustering för Battlefield 3

Den blåa färgtonen på vissa slagfält i Battlefield 3 tilltalar inte alla. Ett nytt verktyg ger möjlighet till justeringar, men användare varnas samtidigt för permanent avstängning.

33

Entertainment Weekly gör tidskrift med inbyggd Android-telefon

Amerikanska Entertainment Weekly testar nya vägar för reklam. I senaste numret av tidskriften finns en digital annons med ett twitterflöde, som under skalet visar sig vara en komplett telefon.

38

Amerikansk rättegång runt bedrägerisamtal från "Microsoft"

Falska telefonsamtal från personer som uppger sig jobba för bland annat Microsoft är en under året uppmärksammad företeelse. Nu tar amerikanska FTC i med hårdhandskarna, och drar sex bedrägerianklagade företag inför domstol.

42

Powercolor gör "normalt" Radeon HD 7990

 Det blir fler grafikkort med dubbla processorer när Powercolor släpper ytterligare ett Radeon HD 7990, denna gång en mer alldaglig modell för gamers och entusiaster.

54

TDK tillverkar laseraktiverade skrivhuvuden för hårddiskar

Framtidens hårddiskar utnyttjar inte enbart magnetiska läs- och skrivarmar utan använder även laser för att få plats med mer data. Japanska TDK tillverkar nu armar med HAMR-teknik.

180

Priserna på Intel-processorer stagnerar utan konkurrens från AMD

Den närmast totala bristen på konkurrens i de högre prestandaklasserna får Intel att hålla priserna på processorer uppe, det framgår av en ny undersökning.

123

"Apple Ipad Mini i produktion"

Världens mest sålda surfplatta kan få en mindre kusin innan månaden är slut. Nu uppger Wall Street Journal att "Ipad Mini" slutligen är satt i produktion.