Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

13

Jetway lanserar AM3-moderkort för både DDR2 och DDR3

AMD:s kommande sockel AM3 är främst avsedd för DDR3, men Jetway kombinerar det bästa av två världar med ett nytt moderkort som även kan hantera DDR2.

29

WD lanserar världens största hårddisk

Western Digital lanserar nya hårddiskar i serien Caviar Green. Bland fördelarna framhålls låg energiförbrukning och extrem lagringskapacitet.

39

35 miljoner netbooks under 2009

Marknaden för billiga netbooks förväntas öka rejält i år. Försäljningen förutspås uppgå till hela 35 miljoner datorer.

233

Framtida Windows kan få flera webbläsare

Nya krav från EU kan innebära att Microsoft måste skicka med flera webbläsare tillsammans med Windows.

18

Core 2 Duo E8700 prissatt

Intels dubbelkärniga värstingprocessor Core 2 Duo E8700 blev känd för bara några timmar sedan. Trots detta har en belgisk butik redan satt ett pris på processorn.

32

AMD RV790 – krympt och trimmad

Inom kort lanserar AMD en krympt version av grafikprocessorn RV770, kretsen som används i Radeon HD 4800-serien. Nya uppgifter avslöjar fler detaljer bakom modellnamnet.

48

Stoppa Wifi-snyltare med specialfärg

Forskare vid ett universitet i Tokyo har utvecklat en billig väggfärg som skärmar av trådlösa nätverk från wifi-snyltare.

15

Ny version av Hardware Monitor

Utvecklarna bakom det informativa verktyget CPU-Z släpper en ny version av övervakningsprogrammet Hardware Monitor.

50

Externa hårddiskar på samma prisnivå som interna

Den som är på jakt efter större lagringsutrymme har ett ypperligt tillfälle att utöka boytan. Externa hårddiskar är nu nere på samma prisnivå som de interna modellerna.

12

Windows 7 Beta 1 upphör den 10 februari

Informationweek rapporterar att Microsoft kommer att sluta erbjuda Windows 7 Beta 1 den 10 februari.

44

1 miljard människor på Internet

Antalet människor på internet har nu passerat den magiska milstolpen 1 miljard. Internetanvändningen väntas nu öka i rasande takt, främst i Latinamerika.

29

Högupplösta bilder på AM3-moderkort från MSI

Efter en mängd förfrågningar kan SweClockers presentera högupplösta bilder på de senaste AM3-baserade moderkorten från MSI.

62

Core 2 Duo E8700 – ny dubbelkärnig värsting från Intel

Med allt fler och snabbare fyrkärniga processorer på marknaden har de dubbelkärniga varianterna hamnat i bakvattnet. Nu lanserar Intel en ny modell med gott om potential.

23

AMD lanserar fler 45 nanometers Opteron

I början av januari lanserades Phenom II, en processor tillverkad i 45 nm för vanliga konsumenter. Nu är det dags för fler energisnåla servermodeller att krympas med den nya tekniken.

19

Acer lanserar större Aspire One

Minstingen Aspire One är en av succéerna på netbook-marknaden. Nu lanserar Acer en uppföljare.