Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

108

Radeon HD 4800-serien försenas

Enligt rykten från Computexmässan kommer AMD att skjuta upp lanseringen av Radeon HD 4800-serien. Från början var det tänkt att grafikkorten skulle lanseras den 18 juni men nu har datumet skjutits upp till 23 juni.

42

Geforce 9800 GT siktat på Computex

Sedan Nvidia lanserade Geforce 9-serien har det ryktats om grafikkortet Geforce 9800 GT, och det med rätta då Geforce 8800 GT var ett mycket bra grafikkort för priset när det lanserades förra hösten. Nu har information dykt upp om ett Geforce 9800 GT från tillverkaren Elsa.

49

Intel visar upp Nehalem bakom lyckta dörrar

SweClockers blev inbjudna att se närmare på ett datorsystem med en Nehalem-processor som var utrustad med fyra kärnor och Hyperthreading (ytterligare fyra virtuella kärnor). Utöver den nya processorarkitekturen så kommer Intel att arbeta för att SDD-diskar skall bli något självklart i framtida system.

102

D-Link DIR-855

Dagens routrar bjuder på massor av finesser. Det handlar om allt ifrån skyhöga överföringshastigheter till filtrering, trafikkontroll och stöd för den nya trådlösa standarden 802.11n. Följ med när SweClockers testar den senaste värstingroutern från D-Link.

29

MSI Wind i bilder

Den omtalade ultraportabla bärbara datorn Wind är en stor attraktion på datormässan Computex i Taiwan. Öjvind Karlsson har återigen beväpnat sig med kamera för att fånga bilder åt SweClockers mest nyfikna läsare.

25

Nvidia och AMD lanserar nya kraftfulla mobila grafikkort

AMD och Nvidia har uppdaterat sitt utbud mobila grafikkort. Radeontillverkaren släpper sitt kraftfullaste mobila grafikkort hittills, Mobility Radeon HD 3800. Nvidia lanserar den nya mobila Geforce 9-serien, till att börja med mellansegmentsmodeller.

13

MSI glänser med senaste generationen hårdvara

Den första dagen på Computex har varit fylld av moderkort och tillbehör. MSI är en av de tre största tillverkarna och satsar precis som väntat på mängder av modeller för Intels processorer. Dessutom passar företaget på att visa upp en ny generation energisnåla produkter med det lilla extra.

21

Acer visar upp billig utmanare till Eee-PC

Acer ger sig in i matchen och presenterar en egen liten billig bärbar dator för att konkurrera mot Asus, MSI och andra laptoptillverkare. Acers dator heter Aspire One och har liknande specifikationer som de andra datorerna, men bjuder även på en del nyheter.

44

Thermaltake tar det kallt

De kreativa ingenjörerna på Thermaltake verkar inte stå ut med sommarvärmen, utan introducerar en mängd nya kylare på Computex. I båset finns allt ifrån vanliga luftkylare till vattenkylning och datorlådor med kompressor. SweClockers har fångat de mest intressanta produkterna på bild.

24

Asus storsatsar på Computex

Med den troligtvis största montern på hela Computex storsatsar taiwanesiska Asus på att visa upp sina senaste produkter. Det är minimala datorer, datorlådor, grafikkort och moderkort på tapeten.

40

Fler modeller än någonsin från Gigabyte

Den taiwanesiska hårdvarujätten Gigabyte ligger inte på latsidan utan lanserar en mängd nya produkter på Computex. Det handlar om massvis av moderkort, snabba lagringsenheter, kylare och nätdelar.

16

Minimala bärbara på Computex

Det råder inga tvivel om att det är små och billiga bärbara datorer som gäller i år. SweClockers rapporterar direkt från Computex i Taiwan om de allra senaste modellerna.

38

Antecs skelett i garderoben

Chassi- och nätaggregatstillverkaren Antec närvarar likt många andra hårdvaruspecialister på den stora datormässan Computex i Taiwan. I utställningsbåset visar företaget upp en datorlåda som inte ser ut som någonting annat.

38

Uppseendeväckande kylning på Computex

Nu är datormässan Computex i full gång i Taiwan och datortillverkare visar upp sina nyheter. Fotografier har dykt upp på en del extrema kylare, bland annat en väldigt stor fläkt från Arctic Cooling och en kompressorkylare från Thermaltake.

23

Extrema moderkort till Intel Nehalem

Även om lanseringen av processorer byggda kring arkitekturen Nehalem fortfarande ligger några månader fram i tiden har moderkortstillverkarna för fullt börjat utveckla sina produkter. På Computex finns bland annat modeller från Intel, Gigabyte, MSI, Abit och Asus att beskåda varav alla är byggda kring Intels X58-Tylersburg-krets.