Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

15

AMD dementerar rykten om tvåkärniga processorer

För några dagar sedan dök det upp rykten om att AMD inte kommer att släppa några nya tvåkärniga processorer. AMD har nu dementerat uppgifterna och kommenterar att dessa processorer kommer att lanseras som planerat.

178

Opera 9.5 klar för nedladdning

Det norska bolaget Opera Software har idag lanserat den skarpa versionen av deras senaste webbläsare, Opera 9.5. Nytt är bland annat en helt ny motor vilket skall resultera i bättre prestanda.

114

Läckta siffror avslöjar Radeon HD 4800

Pressmaterial från ATI avslöjar att Radeon HD 4800-serien kan bli en riktig fullträff. De läckta uppgifterna jämför nästa generations grafikkort med bland annat Geforce 9800 GTX.

33

AMD i samarbete med Havok

Nvidia gick nyligen ut med att sina grafikkort ska kunna användas för avancerade fysiska beräkningar. AMD vill givetvis inte vara sämre och nu rapporterar företaget att de kommer ta hjälp av fysikexperterna Havok för att konkurrera mot Nvidia.

110

"DirectX 10.1 är oviktigt"

DirectX är ett gränssnitt som främst används i datorspel. Den senaste versionen är 10.1, och än så länge är det bara ATI som har stöd den nya standarden i sina grafikkort. Nvidia tycker dock att det inte spelar någon roll.

121

Firefox 3 dyker upp på tisdag

Mozilla meddelar att den slutgiltiga versionen av webbläsaren Firefox 3 ska släppas på tisdag. Nytt är bland annat bättre minneshantering, ett uppdaterat utseende och ett avancerat system för bokmärken.

37

Passivt nätaggregat från Silverstone

Tillverkaren Silverstone har i dagarna lanserat ett intressant nätaggregat som saknar fläktar. Det är specificerat till 450 watt men kan under kortare stunder belastas med 500 watt. Verkningsgraden ligger på över 80 procent.

28

Billiga fyrkärniga från Intel i det tredje kvartalet

Senare i år kommer Intel att lansera processorer med den helt nya arkitekturen Nehalem, men det hindrar inte företaget att introducera nya produktserier baserade på nuvarande teknik. Inom kort kommer Intel att lansera den nya fyrkärniga serien Q8000 och budgetprocessorerna Pentium E5000.

149

Antec Three Hundred

Chassin från Antec är väldigt populära här på SweClockers, däribland storsäljarna Nine Hundred och P180-serien. Det alla chassin har gemensamt är genomtänkt design och en prislapp på runt tusenlappen. Idag ska vi titta närmare på ett lite billigare chassi från tillverkaren och se om det håller samma kvalité som de dyrare modellerna.

50

Styr datorn med hjälp av ögonen

En svensk uppfinnare vid namn Martin Tall har tagit fram en teknik som gör det möjligt att styra datorn enbart med hjälp av ögonen. Metoden gör det möjligt att låta både mus och tangentbord vara total orörda och konceptet demonstreras via ett detaljerat videoklipp.

74

Nästa generations grafikkort till försäljning

Inom två veckor kommer både ATI och Nvidia att lansera sina kommande grafikkort. Även om inga officiella uttalanden om deras existens ännu har skett har både Radeon 4850 och Geforce GTX 280 dykt upp i svenska butiker där utöver pris också specifikationer och lanseringsdatum bekräftas.

37

AMD stryker tvåkärniga Phenom

Den nuvarande processorn med två kärnor från AMD är Athlon 64 X2. Även om det finns en nyare processor-arkitektur i de Phenom-produkter som säljs så är denna ännu inte tillgänglig för kunder som önskar en tvåkärnig processor. Enligt de senaste uppgifterna kommer detta heller inte att förändras.

27

Intel Bloomfield i fler modeller

Enligt tidigare information om Nehalem var modellserien med kodnamnet Bloomfield tilltänkt för de absolut värsta processorerna, motsvarande Intels Extreme-serie. Enligt läckt information från Intel kommer Bloomfield även att dyka upp i prestanda- och övre mellansegmentet.

79

Ny monitor från HP med revolutionerande färgteknik

HP har lanserat en intressant monitor för de som kräver en så exakt färgåtergivning som möjligt. Den nya monitorn har en storlek på 24 tum och är den första monitorn i en ny serie som heter Dreamcolor. HP har utvecklat monitorn tillsammans med filmstudion Dreamworks Animation.

43

Nytt från Voodoo PC

Voodoo PC ägs av världens största datortillverkare HP. Till skillnaden från de standardprodukter som HP vanligtvis säljer tillhandahåller Voodoo mer exklusiva produkter och idag har en ny bärbar och en ny stationär dator lanserats.