Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

23

Intel Skylake och Kaby Lake inte kompatibla med Z370-moderkort

Trots att Intel återanvänder sockel LGA 1151 för Coffee Lake handlar det i praktiken om en plattform utan någon som helst kompatibilitet med Skylake och Kaby Lake.

31

Kopieringsskydd blir del av HTML5-standarden

Trots hård kritik beslutar nu organisationen W3C att DRM-skydd blir en del av HTML5-standarden, något som tar bort behovet av exempelvis Flash och Silverlight för att titta på strömmat material.

690

Radio- och TV-avgiften tas bort – ersätts av skatt med maxtak på 1 300 kronor

Alltmer pekar mot att Radio- och TV-avgiften är på väg att skrotas, för att istället ersättas av en skatt där alla med en årsinkomst väl under snittet får betala det maximala beloppet.

41

EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 Hybrid

EVGA äntrar testlabbet med sitt färska grafikkort Geforce GTX 1080 Ti FTW3 Hybrid, där en sluten vattenkylningslösning utlovas ge ruskigt låga temperaturer och höga klockfrekvenser.

65

AMD Ryzen Threadripper har fyra kretsar och huserar 32 processorkärnor

Efter en längre tids spekulationer bekräftar entusiasten "Der8auer" att Ryzen Threadripper huserar fyra riktiga Zeppelin-kretsar och därmed totalt 32 kärnor.

70

Intel "Ice Lake" med åtta kärnor lanseras under 2018

Nya uppgifter pekar nu mot att Intel lanserar processorfamiljen Ice Lake nästa år, vilken blir den första från företaget att erbjuda åtta kärnor för den stora massan.

94

The Pirate Bay utnyttjar besökarnas processorer för att bryta kryptovalutor

Piratsajten The Pirate Bay försöker hitta alternativ till reklam som inkomstkälla, där de nu prövar att använda en del av besökarens processorkraft för att bryta kryptovalutor.

48

Playerunknown's Battlegrounds slår rekord i antal samtidiga spelare på Steam

På endast en vecka ökade antalet samtidiga spelare i Playerunknown's Battlegrounds med 35 procent. Det innebär att titeln nu har flest aktiva spelare på Steam – genom tiderna.

42

Testpilot: Corsair T1 Race Gaming Chair

Corsair hoppar på trenden med datorstolar anpassade för gaming med T1 Race Gaming Chair, vilken nu testas av SweClockers testpilot Björn Endre.

48

Google blockerar automatiskt uppspelande videoklipp med Chrome 64

Utöver reklamblockering meddelar nu Google att de även börjar blockera media som spelas upp automatiskt i Chrome. Den nya funktionen införs i och med version 64 av webbläsaren.

14

Call of Duty: WWII får öppen beta på PC/Windows den 29 september

Tidigare under månaden avslutades den stängda betan för Call of Duty: WWII på konsol. Nu meddelar utvecklarna att det inom kort även blir en öppen beta för spelare på PC.

6

Zotac lanserar speldatorer i miniformat med Geforce GTX 1070

Genom krympta komponenter och mer energieffektiv hårdvara har små och kraftfulla datorer blivit möjliga. Nu lanserar Zotac minimala datorer med högpresterande grafikkort och processor.

29

DDR4-minne runt 90 kronor per gigabyte

Sommaren 2016 fanns enstaka DDR4-minnen för under 40 kronor per gigabyte, men omprioriterad produktion och ökad efterfrågan har fått priserna att mer än dubbleras.

14

Fredagspanelen 140: Coffee Lake i början av oktober, Iphone X och Geforce GTX 1070 Ti

Jacob och Jonas firar in fredagen på panelvis, där det bland annat ska snackas om Intels stundande lansering av Coffee Lake och Apples nya flaggskeppstelefon Iphone X.

23

Corsair släpper DDR4-minnen i 4 600 MHz

Som andra tillverkare på marknaden lanserar nu Corsair nya primärminnen som körs i en frekvens på 4 600 MHz. Det handlar om två moduler om 8 GB vardera i Vengeance LPX-serien.