Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

131

Teknikstund: Ljusstyrka på skärmar

Bemästrar du ljusstyrkan på din skärm får du en behagligare bild, undviker problem med kantblödningar och annat ondskefullt. SweClockers teknikstund handlar om det allra mest grundläggande som rör en skärm: Hur starkt den lyser.

29

Google lanserar ny Pixel den 4 oktober

Efter flera rykten bekräftar nu Google att de håller ett evenemang den 4 oktober, där de visar upp sina nya smarta telefoner.

2

Tävla om spelutrustning från Steelseries och Targus samt chans till sponsring

Kringutrustning och ryggsäck signerad Steelseries står på menyn när Targus arrangerar en tävling för SweClockers medlemmar, som tillsammans med sitt spellag även har chansen till sponsring.

149

Undertexter.se-grundaren döms för upphovsrättsbrott

Den man som stod bakom webbplatsen undertexter.se har nu dömts till skyddstillsyn samt att 217 000 kronor ska förverkas från hans konto. Detta då han brutit mot upphovsrättslagen.

21

MSI:s moderkort för Intel "Coffee Lake" hittar ut på bild

Efter att moderkort för Z370 från både Asus och Asrock hittat ut på bild är det nu MSI:s tur, med totalt nio modeller i allt från budget- till entusiastsegmentet.

71

Rykte: Nvidia arbetar på Geforce GTX 1070 Ti

Enligt uppgifter arbetar Nvidia på en ny version av Geforce GTX 1070 med snabbare minne och högre klockfrekvenser. Detta för att bättre kunna konkurrera med AMD:s Radeon RX Vega 56.

17

Testpilot: Phanteks Evolv Shift

Härdat glas är ett återkommande inslag på årets chassin, och om Phanteks får bestämma ska detta gälla även små modeller. Testpiloten Simon Alling granskar en tämligen unik datorlåda.

11

Fulkultur om fenomenet Playerunknown's Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds är en av de mest populära speltitlarna just nu, med över tio miljoner sålda exemplar. Fulkultur passar på att diskutera spelet och vad som gör det så bra.

55

AMD:s grafikchef Raja Koduri tar tjänstledigt efter lanseringen av Vega

Efter rykten om att AMD:s grafikchef Raja Koduri är på väg bort framgår i ett brev till anställda att han tar tjänstledigt, efter vad som beskrivs som en krävande tid med Polaris och Vega.

40

Acer avtäcker 48,5-tumsskärm med 4K UHD, IPS och HDR

Taiwanesiska Acer fortsätter trenden med stora och högupplösta skärmar avsedda för skrivbordet med modellen EB490QK, en 48,5-tumsmodell med 4K UHD IPS-panel och HDR.

40

Playerunknown's Battlegrounds får stor uppdatering och optimeras för budgetsystem

Utvecklaren Bluehole meddelar nu att Playerunknown's Battlegrounds inom kort får en ny uppdatering, vilken bland annat lägger till vädereffekter och optimeringar för budgetsystem.

55

Swepiracy-grundarens skadestånd sänks – från 1,7 miljoner till 400 000 kronor

Efter att ha överklagat domen sänks nu Swepiracy-grundarens skadestånd avsevärt, där mannen nu ska betala 400 000 kronor istället för den ursprungliga summan på 25 miljoner.

40

Apple tillkännager Watch 3 med 4G/LTE

Efter två generationer Apple Watch tar teknikjätten med Series 3 klivet till 4G/LTE och röstsamtal. Svenska konsumenter får dock inledningsvis nöja sig med en snabbare smart klocka.

466

Apple lanserar Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8 Plus

Trenden trogen avtäcker nu Apple tre nya Iphone-modeller under årets evenemang, där den stora nyheten är toppmodellen Iphone X som utrustas med en OLED-panel på 5,8 tum.

64

SweClockers gästar 99:s uppesittarkväll för nästa generations Iphone

Klockan 19:00 drar Apples årliga Iphone-evenemang igång. Redan nu pågår försnack med 99, som gästas av SweClockers egen Jacob Hugosson.