En av de viktigaste aspekterna för en konsols försäljning är dess spel. Detta har tidigare varit ett problem för Nintendo, som levt mycket på sina förstapartstitlar såsom Super Mario och The Legend of Zelda. Företaget hoppades kunna vända denna trend med Wii U, men på grund av bland annat begränsningar i hårdvaran valde många tredjepartsutvecklare att inte släppa sina spel till konsolen.

Vid utannonseringen av den nya konsolen Switch meddelade Nintendo att över 80 speltitlar är under utveckling till den och flera av dessa är från tredjepartsutvecklare. I ett videoklipp på Youtube-kanalen Drunk Tech Review berättar Mohammad Alavi, som arbetar hos utvecklaren Respawn, att han inte har stora förhoppningar på Nintendo Switch när det kommer till spel från andra utvecklare än Nintendo.

[Nintendo] have been so underpowered [in terms of hardware] that they don’t have the support of third parties because they’re all making games for PC, PlayStation 4 and Xbox One. And the Nintendo Switch is no different.

På frågan om Titanfall 2 skulle vara en möjlighet till Switch svarar Alavi att det aldrig skulle funka. Detta inte minst på grund av konsolens prestanda som enligt honom är jämförbar med Wii U. Som exempel nämner han The Legend of Zelda: Breath of the Wild, vilket han menar inte skiljer sig mellan de två konsolerna.

Fuck no. No, you’re not going to be able to fit Titanfall 2. That’s the same Zelda for the Wii U.

Nintendo Switch lanseras den 3 mars till ett pris på cirka 3 700 kronor. Tillsammans med konsolen lanseras fem stycken speltitlar, däribland The Legend of Zelda: Breath of the Wild.