Markus "Notch" Persson ogillar Windows 8 – vägrar certifiera Minecraft

Permalänk
Medlem

Vad är problemet? Ge F-N att släppa spelet över Windows Store...

Permalänk
Skrivet av _NsMs_:

Herregud.... Jag förstår ärligt talat inte varför folk är så gnälliga. Jag förstår att han inte vill ha minecraft som "app" men att vilja få det att inte fungera alls på w8? Ingen kommer ju använda metrostation ändå. Och om ni nu vill ha en app som inte finns på store så ladda bara ner den precis som man alltid har gjort med program? Världen är full av moralkärringar...

Skickades från m.sweclockers.com

Intressant att du nämner moralkärringar, är det inte just det ordet som beskriver microsoft som galrar bland mjukvara dom inte anser "lämplig"?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Kul att Notch står emot, men det är lite ironiskt med tanke på att de har Minecraft för Xbox...

Egentligen inte speciellt ironiskt. Xbox 360 är ett slutet system från början. Där vet man vad man får och ger sig in redan i från start. När det gäller PC och Windows 8, så vill Microsoft låsa in marknaden med Metro och tjäna 20-30% på allt utan att behöva lyfta ett finger (i princip). Detta från att ha varit en marknad där vem som helst kan göra program och tjäna pengar på dem utan att Microsoft ska få del av del. Situationen kompliceras ytterligare av att Microsoft i praktiken har monopol på OS till PC, så det är inte så lätt att alltid byta. Ja, det finns ett legacy desktop i Windows 8, men det syns ju åt vilket håll Microsoft drar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Igelkott:

På vilket sätt skulle minecraft vara en app och vad är det som hindrar från att själva app-delen följer microsofts förmodligen kloka ramverk? Han behöver ju inte göra om hela spelet till microsoft minecraft

För att bli en en metro app måste han skriva om den i helt annat språk, Her notch har aldrig haft det problemet innan med andra stängda system T.ex. Minecraft finns ju redan till IOS ( inte läst han spy galla om det men kan ha fel ) http://www.minecraftwiki.net/wiki/Pocket_Edition

PS som jag skrev innan Enbart Metro biten är stängd (heter inte metro längre men lättare att skriva metro då alla fattar ) samt windowsRT utgåvan kan enbart köra Metro dvs surfplattor på ARM baserade cpu'er är stängda till metro och sedan låsta till windows store. Inget annat.

Men her notch hade inga problem med iOS, så vet inte vart hanns problem ligger.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem

måste erkänna att jag är en av de som inte testat win 8, men jag gillar det inte sofar iaf... tyckte notch gjorde rätt som sa nej !

Visa signatur

Citera för svar :)

Intel 3770k / Msi Mpower / 980 TI / 16gb 1600mhz Corsair Vengeance / H100i / Silverstone Strider 1000w Gold / Samsung 830 128gb / Fractal Design Arc

Permalänk
Medlem

Notch kan inte tvinga mig att inte köra Windows 8.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Notch kan inte tvinga mig att inte köra Windows 8.

Intresseklubben antecknar.

Permalänk
Skrivet av Ozzed:

Detta är underbart!

I verkligheten finns man inte om man inte syns på Windows Market. Men folk gillar Minecraft och kommer undra var det tagit vägen, och då kanske de leds till att läsa det han skrivit.

Om jag velat ha ett instängt system med ålderskontrollerat lull lull så hade jag köpt en dator med ett äpple på!

Det som har varit bra med Microsoft är att de inte har varit apple, och de har låtit folk äga sin dator på riktigt. Med Windows 8 tar de ett jättekliv mot ett helt inlåst system, och det skulle inte förvåna mig om Windows 9 lite diskret plockar bort "desktop" helt.

Hur som helst... Kudos för ett rättframt och redigt initiativ som förtjänar stående ovationer.

Du verkar ha missförstått lite. Minecraft kommer finnas lika mycket på Win 8 som det gör på Windows 7, helt enkelt genom att tanka det från hemsidan och installera. Däremot så kommer det kanske inte finnas i Microsofts butik, varför man nu skulle vilja ha minecraft som en metro-app.

Och jag kan garantera dig att Windows 9 inte kommer sakna desktop.

Permalänk
Medlem
Skrivet av #enbom:

Dåligt att MS valt att göra Win 8 så pass stängt... Varför undrar jag? Kan något bra komma av det alls?

Antar att de vill bli mer som till exempel Apple, sälja sina egna produkter och inte låta andra få så stor del av kakan...

Jag gillar det inte heller.

Visa signatur

Har en förkärlek för alternativa standarder och trä; Trädator, Trätangentbord.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ODDNAME:

Alltid trevligt när folk med pondus vågar stå emot

du menar småfetra miljonärer
hehe skämt o sido håller med dig.

Visa signatur

Cherry MX Brown:Compaq MX 11800, Cherry MX Blue: Razer Blackwidow, Cherry MY: Schneider g81, Black ALPS : Delll AT102W Black, Buckling Spring: IBM Model M, IBM Model N2, Rubber Dome: Keytronic ErgoForce....Senast aktiv Idag

Permalänk
Medlem

Certifierar Notch inte Minecraft för Windows 8, så lär väl någon hitta på något annat, alternativt skapa något nytt så Notch själv hamnar helt utanför bilden?

Visa signatur

12600KF - NH-D15 - PRIME Z690 - Corsair 32GB - RTX 3070 - 2x SN570 500GB/1TB - RM750 - Meshify 2 C
Logitech G915 TKL - G Pro Wireless - Pro X - Odyssey G7 27"

Better Sweclockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av Burks:

jo. Jag tycker att den var det. Har irreterat mig længe nu på han. Och nån gång så måste man få sæga något.

Såhær tycker jag det ser ut som.

Hej Jag heter Notch och ska skapa ett nytt spel som heter minecraft.

Efter sin vældigt framgångsrika spel.

så kan man tydligen gå ut i media och sæga precis vad man vill. Respektera det jag sæger før jag ær mæktig typ. Det jag sæger gæller.

Han får säga vad han vill i media. Vad jag vet bor vi i ett demokratiskt land med tal och pressfrihet.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

på så många punkter är det inte vidare genomtänkt att "vägra" windows som spelutecklare, genomsnittet av datoranvändare kommer att uppdatera så fort som möjligt, resten kommer sedan, och då stänger han ute majoriteten av sin tilltänkta publik, kvar blir en liten minoritet som "vet bättre".
fast han är väl en riktig filantrop

Visa signatur

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Permalänk
Medlem

Helt ärligt så förstår jag inte riktigt det här. Notch säger ifrån, vilket jag tycker är bra, men vad är det han säger nej till?

Vad innebär den här certifieringen? Innebär det att Minecraft skulle kunna vara en renodlad app i Windows 8? Jag använder just nu Windows 8 RTM och jag kan utan problem spela Minecraft som vanligt, varför skulle jag vilja ladda ner det från widows app store och köra det som en tvingad fullskärmsapplikation?

Har jag fått detta om bakfoten, eller?

Windows 8s applikationsvy är ju den "nya" startmenyn, men man är inte på något vis tvingad att använda den. Man är ungefär lika tvingad att använda den som att använda sig av Windows Media Center i Windows 7...

Visa signatur

Asus Zenbook UX32VD-R4002V.

Permalänk
Skrivet av Atlas Tasume:

Han får säga vad han vill i media. Vad jag vet bor vi i ett demokratiskt land med tal och pressfrihet.

Berätta det till våra politiker, de behöver lära sig det.

Visa signatur

I Fractal Design Define R4 Arctic White I EVGA GeForce GTX 680 2GB I i7 2600K I 16gb 1333mhz I Be-Quiet Pure Power L8 630W I 1 TB hårddisk I SanDisk SSD Extreme 120GB I Logitech MX Master I SteelSeries 4HD Mousepad I Samsung S27A950D I Logitech Z623 I

Permalänk
Medlem
Skrivet av Full Strike:

Du verkar ha missförstått lite. Minecraft kommer finnas lika mycket på Win 8 som det gör på Windows 7, helt enkelt genom att tanka det från hemsidan och installera. Däremot så kommer det kanske inte finnas i Microsofts butik, varför man nu skulle vilja ha minecraft som en metro-app.

Och jag kan garantera dig att Windows 9 inte kommer sakna desktop.

Jag hoppas naturligtvis att du har rätt. Samtidigt kommer Kalle Kanin och hans vänner tycka att det är bra att det är smidigare att komma åt youtube och facebook och allt annat de använder regelbundet och jag tror det kommer bli standard för folk att gå via Windows Store när de vill ha program, för de är vana att göra så på sina plattor och telefoner. Detta vet naturligtvis Microsoft och det är därför de gjort som de gjort, men frågan är om de glömt oss som gillar desktop. Det faktum att det inte finns något inbyggt, smidigt sätt att stänga av Metro tycker jag pekar på det. Men vi får väl se var det slutar.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Burks:

kan inte någon bara få tyst på denna notch. Tycker han spyr ut sig onødig skit hela tiden.

Jag förstår vad du menar, men håller inte med dig helt.

Skrivet av sassa46:

Din kommentar var väl inte heller helt nödvändig?

Han uttryckte sin åsikt. Det är väl lika onödigt som att du uttrycker din eller?

Där måste jag nog på ett sätt hålla med, Notch är lite smågnällig med vissa saker. Han har ofta en poäng i det han uttrycker, men ibland tycker jag att han är lite väl kinkig med en del detaljer. I just det här sammanhanget kan jag inte säga så mycket om det, för jag förstår inte 100% vad det kommer att innebära för marknaden i sin helhet, men det är helt klart positivt att det finns några som vågar sticka ut hakan lite ibland.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SebboD:

Nä, tjockisen Notch kan byta till Linux. Majoriteten av folket föredrar app-butiker och då är det snarare regel än undantag att man kollar igenom apparna först.

Hoppas du inser att Linux har haft "app-butkier", eller repositorys sedan 90talet....

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Han får säga vad han vill i media. Vad jag vet bor vi i ett demokratiskt land med tal och pressfrihet.

Han får inte säga vad han vill i media. Han får säga vad han vill så länge det inte bryter mot några lagar, och ibland är gränsen hårfin. Inte för att han har brutit mot några i det här fallet alltså, men ditt påstående stämmer inte om man är petig ^^

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av frankof:

på så många punkter är det inte vidare genomtänkt att "vägra" windows som spelutecklare, genomsnittet av datoranvändare kommer att uppdatera så fort som möjligt, resten kommer sedan, och då stänger han ute majoriteten av sin tilltänkta publik, kvar blir en liten minoritet som "vet bättre".
fast han är väl en riktig filantrop

Vi vill inte ha några Apple-fasoner på PC-marken.

Permalänk
Medlem

Det hemska är ju att Microsoft verkar planera att så småningom fasa ut hela Win32 (desktop) och ersätta det med WinRT (Metro) även för skrivbordsdatorer. Få icke Microsoft-anställda har väl så bra insikt i Windows som Paul Thurrott på hans Supersite for Windows och man ryser ju när man läser det han skriver här:
http://www.winsupersite.com/article/windows8/windows-8-review...

Mvh Johan

Visa signatur

AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz, Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Sapphire Radeon HD7750 Ultimate 1 GB, Corsair Vengeance/Kingston HyperX Blu 16 GB, Crucial MX250 250 GB, Crucial m4 128 GB, 2 x Seagate 7200.14 1 TB, Lian Li PC-8FIB, Be Quiet Pure Power 10 CM 600W, Windows 10 64-bit

Permalänk
Medlem
Skrivet av kon87:

Helt ärligt så förstår jag inte riktigt det här. Notch säger ifrån, vilket jag tycker är bra, men vad är det han säger nej till?

Vad innebär den här certifieringen? Innebär det att Minecraft skulle kunna vara en renodlad app i Windows 8? Jag använder just nu Windows 8 RTM och jag kan utan problem spela Minecraft som vanligt, varför skulle jag vilja ladda ner det från widows app store och köra det som en tvingad fullskärmsapplikation?

Har jag fått detta om bakfoten, eller?

Windows 8s applikationsvy är ju den "nya" startmenyn, men man är inte på något vis tvingad att använda den. Man är ungefär lika tvingad att använda den som att använda sig av Windows Media Center i Windows 7...

Detta handlar egentligen inte om Minecraft, utan Notch använder det som ett medel för att visa att han inte gillar hur det kommer bli för nya, små indiespelsutvecklare till Windows 8. Minecraft har nu stora resurser och kommer såklart finnas tillgängligt, men för mindre spel så behövs tillgången att kunna publicera sina spel via exempelvis Xbox Live Arcade. Då måste man även följa en rad bestämmelser som Microsoft har satt vilket begränsar friheten och gör Windows till ett mer stängt system.

Visa signatur

Guru Fire IV (i7 3610QM CPU, 7970m GPU, 12GB RAM, Samsung 830 256GB SSD)
HTC One X

Permalänk
Medlem

Ni som klagar använder säkert iphone dagligen och itunes, samma sak. Gör säkert notch också haha vilken lirare...

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk

lite larvigt, inte för att jag är ett fan av W8 men ändå, skärpning notch!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Han får säga vad han vill i media. Vad jag vet bor vi i ett demokratiskt land med tal och pressfrihet.

står inte jag då bakom samma lag?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Lindgren92:

Bra. Jag hatar när Microsoft har sitt äckliga "Games for Windows" i spel, som tex i GTA IV.

Jag är ett stort fan av Microsoft Windows, men aa.. GFWL (Games for Windows Live) är skit!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Burks:

kan inte någon bara få tyst på denna notch. Tycker han spyr ut sig onødig skit hela tiden.

Så Microsoft vill bestämma hur han ska utveckla sitt eget spel, och han ska inte få säga vad han tycker om det?
Jag tycker din kommentar är väldigt onödig.

Permalänk
Medlem

Asså va dumma alla är här... Tror ni helt ärligt att Windows 8 är SÅ dåligt? Notch låter bara så jävla barnslig när han skriver så, som att han skrev så BARA FÖR ATT hata på Windows 8.

Dessa certifieringar är ingenting annat än bra. Så länge Windows 8 inte blockerar icke-certifierade program har du fortfarande en öppen plattform.
Certifieringen innebär ditt program följer en viss uppsättning regler i fråga om hur den beter sig, till exempel;

1,1 Din app får inte ta ett beroende på Windows kompatibilitet lägen, AppHelp meddelande och eller andra korrigeringar kompatibilitets fixar
4,1 Din app måste hantera kritiska stopp lämpligt
5,1 Din app måste korrekt genomföra en ren, reversibel installation

Windows 8 Software Certifiering ger dig program som beter sig på ett specifikt och förutsägbart sätt enligt en enhetlig uppsättning regler.

Vad är dåligt med det? Betyder detta att "OMG MINECRAFT KAN BARA KÖPAS VIA WINDOWS STORE, END OF EVERYTHING"?
Nej, MS vill bara göra Minecraft certifierat så det fungerar rätt på plattformen, varför skulle han vara emot det?

Han gör spelet certifierat hos Appstore och Xbox Live som är 10 gånger mindre öppet än Windows 8, men nu helt plötsligt är han så modig när han går emot W8... Hycklare

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte Z490M Gaming X CPU: i5 10600k @ 4,9ghz CPU kylare: Corsair H60v3 GPU: MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO RAM: 16GB Corsair Vengeance DDR4 2933 mhz Nätagg: Antec HCG Gold 750W Lagring: Samsung 250gb SSD + M.2 Samsung 970 EVO 1TB Chassi: Fractal Design Focus G Mini

Permalänk
Medlem

Precis vad världen behöver, folk som inte låter sig kastas runt för pengar. Rakt på sak och pang i bygget!

Permalänk
Medlem
Skrivet av whiskerer:

Intressant att du nämner moralkärringar, är det inte just det ordet som beskriver microsoft som galrar bland mjukvara dom inte anser "lämplig"?

De har la all rätt att styra över vad de säljer i sin butik. Har jag ex en produkt jag vill sälja genom Ica butiker så är det ju inte jag utan Ica som avgör om de tycker den passar in i deras sortiment. Tycker inte de är moralkärringar för att de inte tillåter allt.
Du slipper en "appmarknad" full av halvfärdiga skräp appar på detta viset när de måste godkännas först. (i alla fall lägre andel skräp )

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb