Permalänk
Medlem

Fps droppar i spel med ny CPU:S

Hej!

Jag har stött på ett problem! Jag har spelat CS:GO sedan det släpptes på denna datorn. Men nu när jag satt i mina nya delar så har jag börjat få FPS drops. Spelet fryser 3-5 sekunder och ljudet "loopar" och sen återgår till normalt. Detta händer ofta när det är action i spelet "någon skjuter, en granat blir kastat etc".

CPU temp 35-38 grader
GPU temp cirka 75 grader.

Datorn innan jag tryckte in lite nya delar:

Ramminne 4 gb
Geforce GTX 275
Amd phenom x4 9950 2,6Ghz
Asus m3a32 mvp-deluxe moderkort
(I spelet hade jag stabilt 120-140 fps)

Dator efter jag tryckte in lite nya delar:

Ramminne 8 gb
Geforce GTX 275
Amd phenom ii x4 945 3,0Ghz
Asus m3a32 mvp-deluxe moderkort
(I spelet har jag nu stabilt 190-210 fps)

Som sagt, jag har mycket högre och stabilare fps nu. Men jag får detta förbannade fryslagg där jag fryser fast några få sekunder. Jag har senaste grafik drivers.

Någon som kan hjälpa mig?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

kör windows minnes diagnostik till att börja med

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Medlem

Vad ska detta visa? "För den som är okunnig om datorer"

Permalänk
Medlem

Hej!
Du installerade givetvis om ditt operativsystem efter att du bytt komponenter?
Ett test av minnen kan vara en bra åtgärd för att se om det är vad som orsakar prestandasäkningar stundtals, prova gärna även att köra memtest.

Visa signatur

XFX 500W, ASUS P5K-E/WIFI-AP, E6600@3,0GHz, Corsair PC6400 XMS2 XTREME 3GB, XFX HD7870
"Elementet är helt orelevant, ta i chassiet. Det är chassiet och delarna i som du vill ha samma laddning som, för jag antar att du inte ska bygga element? " - elklazor 2014

Permalänk
Medlem

Kanske hårddisk problem? Gammal?

Kan kanske vara memmory swap också? Alltså programmet får slut på minne och skriver till hdd? Du skrev inte om det är 32 eller 64bit windows?
32bit kan ju inte använda mer än 4Gb. Samt programmen i sig i 32bit kan ju inte använda hur mycket minne som helst heller.

Om det bara ä hdd problem finns det ju en del saker man ska testa.
chkdsk, long drive self test, defragmentering. Se till att hdd inte är en med kända problem etc.

Om du varit inne och meckat i datorn så kan du kontrollera att sata kablarna sitter i ordentligt. Kan blir problem med fryslag överallt om kabeln sitter i men just lite löst så att hdd får lite signal problem lite då och då. Hade lite problem med detta i någon månad efter lite meck i egna datorn. Fick lite lag frysningar i Windows generellt. Man såg ett felmedellande i windows loggboken. "atapi 11" tror jag det var. Bara justera kabeln då den satt bara en/(en halv) millimeter snett i kontakten och problemen verkar lösta.