Permalänk
Medlem

Vettig speldator för cirka 10k

Håller på att sätta ihop en dator åt en polare. Det är hennes första ordentliga dator för spel, så hon hade lite problem att välja ut saker själv. Eftersom jag inte har satt ihop en hel dator på ett bra tag heller, tänkte jag att det var bäst att kolla även här, så jag inte har missat något. Det som behövs är bara själva datorn, all kringutrustning finns.

I huvudsak är det FPS som gäller, på så höga iställningar som 10k räcker till.

Det jag har satt ihop hittils är detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7698947/2015-02-10

Mest osäker är jag på hårddisken, då jag aldrig har använt mig av en SSHD. Fungerar de bra? Räcker 8GB RAM nu för tiden, eller borde jag sänka något annat för att få plats med mer?

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

https://www.inet.se/kundvagn/visa/7699302/2015-02-10

Gjorde en ny lista istället. tog ett Z97 moderkort, 2x4GB ram för att minnet ska köra i dual channel, samt man behöver inte mer än 8GB ram om man ska spela. har man tänkt använda datorn för att redigera och renderar så kan det vara bra.. tog ett bättre grafikkort, SSD är rätt så bra att ha, SSHD fungerar bra men det är fortfarande inte lika snabba som en SSD.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

En SSD ska du absolut ha, datorn håller längre och är snabbare. Vettigt paket enligt mig, ingen direkt flaskhals. 8 gb ram räcker gott o väl för spelande i dagsläget. Bra deal att få en mus på köpet med moderkortet.

Lycka till!

Visa signatur

Tjenare!

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad*

Bärbara datorer: Köpråd=>Stationära datorer: Köpråd
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...