Intel tar strid om EU:s rekordböter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Hur är det med företagen som gick med på Intels villkor? Borde inte dom dömas för mottagande av muta?

Var inte Dell i blåsväder för några år sedan? Om det resulterade i böter eller att det räckte med att ta in AMD och slippa straff vet jag inte.

Visa signatur

Underskatta inte Citera-funktionen

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Så du tycker inte att det faktum att du anklagar mig för att vara kommunist bara för att jag tycker att ett företag skall hålla sig till konkurrensverkets föreskrifter är ett personligt påhopp? Skit samma. Poängen är att du attackerar min person snarare än mina argument, och dessutom kallar du alla som inte håller med dig för kommunister. Det är väl förresten en "mänsklig rättighet" att få konkurrera på lika villkor också? Och den rätten har ju intel fråntagit AMD, om de nu är skylldiga, vilket i och för sig inte spelar någon roll eftersom det enda jag sade var att RENT PR-MÄSSIGT så är det inte så smart av dem att bete sig som de gör. Läs vad jag skriver och sluta kalla folk för kommunister om du vill att de skall ta dig seriöst.

Skrivet av whiskerer:

Grejen som alla försöker förklara för dig är att det inte var försäljning av produkter som intel huvudsakligen är åtalade för. Utan för att de mer eller mindre betalade företag för att INTE köpa andras produkter i det häll fallet AMD.

Om det du så uppenbart föraktar är typiskt sossetänk och kommunism så är detta praktexempel på en det moderata tänker störst går först och den som har mest pengar har rätt att köra över vem de vill på vägen till fler.

Intel försökte medvetet att skapa ett monopol på marknaden. Har du någon som helst koll på vad ett monopol är så inser du att det hämmar utveckling och försämrar vilkor och priser för konsumenter.

Men varsågod fortsätt att förklara varför stora företag med djupa fickor ska ha rätt att knuffa ut andra aktörer från marknaden hur de vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan rekommendera nobelpristagaren i ekonomi; Milton Friedman. En kortis om monopol.

On Monopoly;

Permalänk
Skrivet av GalenStork:

Okej, så då antar jag att du också är motståndare till Systembolaget? Och var motståndare till apoteksmonopolet som bara Sverige, Nordkorea och Kuba hade i hela världen? Varför ropade ingen på EU här?

Apoteket hade ju monopol på verkligt livsnödvändiga produkter. Eller är det så att... monopol är bra? Får inte ihop din story där, är det för att du inte har koll? Jag tror det.

Eller statens våldsmonopol? Eller andra statliga monopol?

Och fortfarande; DET ÄR HELT OKEJ ATT SOM FÖRETAG GÖRA AFFÄRER MED ANDRA FÖRETAG. Är de dummisar? Handla inte av dem.

Klart man vill ha monopol på en marknad? Läs lite nationalekonomi.

Klart de medvetet vill det också, tror du de omedvetet vill ha monopol? :S

Men varsågod, fortsätt med dina kalle anka-teorier om ekonomi. Fortsätt förklara varför stater med djupa fickor ska kunna knuffa ut vingårdar och apotekare från marknaden hur de vill.

Statliga monopol kan sägas vad det vill om. Det har inget med den här saken att göra. Och vill du ta den diskussionen så kan det göras på annat håll.

Och visst är det enormt är positivt för ett företag att få monopol på marknaden med det gynnar endast det företaget i fråga. Det missgynnar så väl utvecklingen som konsumenten. Det kan du kalla Kalle anka ekonomi om du så vill men de flesta länder i världen har lagar som stoppas stora företag att hämma konukrensen på det här viset. Du kan kalla det affärer hur mycket du vill men att sälja en produkt är inte samma sak som stoppa andra från att sälja sina produkter.

Jag som konsument ser lagar som stoppar företag med tillräckligt stora konton att skapa monopol som enbart positivt. Av den enkla anledningen att det är vad som gynnar mig som konsument. Så länge du inte kan påvisa att det skulle vara positivt för konsumenter med monopol så kan du gå och diskutera med någon annan. Faktum är att dessa lagar finns i de flesta länder idag och de finns där för att skydda konsumenten och mindre företagare.

Om du tycker att stora företag har rätt att göra som de vill och hämmad konkurrens och utveckling är positivt så är det din högst personliga åsikt. Jag föredrar lägre priser och ökad utveckling. Men gå och tyck synd pm storföretagen du.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av backfeed:

Ovidkommande trams

Skicka personliga kommentarer via PM eller inte alls. Har du några exempel?

Permalänk
Medlem

Någon som vill förklara vad Monopoly/monopol menas och vad det innebär?

Permalänk
Medlem
Skrivet av GalenStork:

Kan rekommendera nobelpristagaren i ekonomi; Milton Friedman. En kortis om monopol.

On Monopoly;

http://www.youtube.com/watch?v=tdLBzfFGFQU

Hur bemöter detta en enda av de sakerna jag tog upp i föregående inlägg?

Och jag ser att du fortsätter kalla folk för kommunister och använder dig av personliga påhopp som retoriskt medel. Är du måhända libertarian?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av f0kke:

Någon som vill förklara vad Monopoly/monopol menas och vad det innebär?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Monopol

"Ett monopol är en marknad med en enda producent och flera konsumenter."

Visa signatur

Underskatta inte Citera-funktionen

Permalänk
Medlem

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD#Litigation_with_Intel

AMD has a long history of litigation with former partner and x86 creator Intel.[52][53][54]

In 1986 Intel broke an agreement it had with AMD to allow them to produce Intel's micro-chips for IBM; AMD filed for arbitration in 1987 and the arbitrator decided in AMD's favor in 1992. Intel disputed this, and the case ended up in the Supreme Court of California. In 1994, that court upheld the arbitrator's decision and awarded damages for breach of contract.
In 1990, Intel brought a copyright infringement action alleging illegal use of its 287 microcode. The case ended in 1994 with a jury finding for AMD and its right to use Intel's microcode in its microprocessors through the 486 generation.
In 1997, Intel filed suit against AMD and Cyrix Corp. for misuse of the term MMX. AMD and Intel settled, with AMD acknowledging MMX as a trademark owned by Intel, and with Intel granting AMD rights to market the AMD K6 MMX processor.
In 2005, following an investigation, the Japan Federal Trade Commission found Intel guilty on a number of violations. On June 27, 2005, AMD won an antitrust suit against Intel in Japan, and on the same day, AMD filed a broad antitrust complaint against Intel in the U.S. Federal District Court in Delaware. The complaint alleges systematic use of secret rebates, special discounts, threats, and other means used by Intel to lock AMD processors out of the global market. Since the start of this action, the court has issued subpoenas to major computer manufacturers including Acer, Dell, Lenovo, HP and Toshiba.
In November 2009, Intel agreed to pay AMD $1.25bn and renew a five-year patent cross-licensing agreement as part of a deal to settle all outstanding legal disputes between them.[55]

Dold text
Visa signatur

Gammal men bra.

Permalänk
Skrivet av Jockew1989:

Själv kör du ju windows enligt signaturen. Det utvecklas av Microsoft. Ville bara påpeka detta

Och vad har det med något att göra? Jag kör Windows för att man måste det om man vill spela. Hade där funnits något OS där man kunde göra detta hade jag antagligen bytat.

Skrivet av GalenStork:

A, hemskt brott att handla med sina varor på en marknad

Go Intel, kommunisteuropa är alltid sugen på att begränsa människors inkomster och frihet Särskilt bittra sossar från surafisemåla.

Intel mutade OEM tillverkare att fortsätta använda uteslutande deras processorer. Det är ett brott.

Skrivet av GalenStork:

Vet du vad en muta är ens en gång? Tror du att du bor i Sovjet eller? Statens försäljningskanal för processorer?

Om jag ger Företag A pengar för att bara erbjuda kött från mitt eget slakteri så är det inget brott. Sen att massa keynesianska ekonomer i EU-toppen tycker att det är brottsligt är en annan femma. Å andra sidan är det arbetsläger för att baktala ledaren i Nordkorea. Man ser olika på saker

Varför tror du företagen gick med på den dealen? Jo, för att det gynnade dem också. Win-win.

Ja jag vet vad en muta är. Du kommer in och anklagar en för en massa ting utan grund. Intel har gjort fel svårare än så är det inte.

Klart företagen går med på att ta emot mutorna. Sen att det är fel att göra så är en annan femma.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem
Skrivet av t22t2:

Frågan är, är det EU eller AMD som får pengarna?

Förmodligen EU. Detta pga att anledningen till att man skyddar företag inte är för att företag har rättigheter, utan att samhället i stort förlorat på det.

Det skulle vara en rimlig förklaring i min mening, men jag är ingen jurist.

Visa signatur

"Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man's?" ~Friedrich Nietzsche

Permalänk
Skrivet av Mcfreddas:

EU söker alternativa lösningar på krisen;)

Skickades från m.sweclockers.com

Precis min tanke och EU borde leta upp fler kapitalstarka företag och stämma såsom Apple, vad Apple har gjort för brott är inte så viktigt, utan det viktiga är att mycket pengar tillkommer EU´s "statskassa".

Nå jag är skeptisk till hur bra ett system är där ena parten både är offer och dommare och ska avgöra hur mycket offret ska få i ersättning.

Sedan har jag i alla tider hört i olika skvallertidningar att Intel kör med fula metoder, men hur sant det är vet jag inte tusan och någon borde utreda detta och ge pengarna till de konkurrerande företag som har blivit lidande.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedish Berserk:

Och vad har det med något att göra? Jag kör Windows för att man måste det om man vill spela. Hade där funnits något OS där man kunde göra detta hade jag antagligen bytat.

Okej, då var det alltså inte så farligt med kriminella företag, misstänkte nästan att det bara handlade om hat till intel

Visa signatur

NZXT H440 - MSI Z97 Gaming 5 - Intel core i5-4690K - Noctua NH-D15 - 2x Gigabyte r9 280x Windforce 3X - Corsair XMS3 DDR3 4x2GB - Corsair TX850M - Samsung evo 840 1TB - 4x Seagate Constellation ES 2TB
HTC Legend> LG Optimus 2x> Nokia Lumia 800> HTC One X > HTC one > LG G2 > Motorola Nexus 6 > Samsung galaxy S7
Surface pro 3 i3 64GB
Hellre att det aldrig fungerar än att man öppnar instruktionsboken!

Permalänk
Medlem

Visst det får väl finnas någon moralisk lärdom som Intel kan dra av detta men 9 miljarder är inte kaffepengar precis.
AMD håller väl på med sina lömskheter de med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av whiskerer:

Nja, som det tydligen står i ditt citat så är en muta riktad till en enskild person. Så muta är inte rätt ord för detta. Med det sagt så gör det inte Intels fel mindre, men manipulering av den fria marknaden eller hämmande av konkurrensen är bättre benämningar på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ju självklart dom personerna som är inblandade i detta som ska stå till svars, vilket garanterat är högt uppsatta personer. Jag har svårt att tro att hela ledningen på Intel har diskuterat detta och röstat om det. Ett bättre ord för muta är bestickning, alt mutbrott för den som tar emot mutan.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon158432:

Ja det är tillåtet att sälja processorer, men det är inte tillåtet att hindra andra från att sälja sina processorer vilket är vad intel har gjort. Fattar du nu?

EDIT: Oj, pleonasm vilket häftigt ord du fick in där.

spela inte dum, Intel Mutade Dell och andra ÅF, Deras ledning borde sitta i fängelse för det men slipper undan lindrigt.

Visa signatur

New: Asus x370 prime pro, Ryzen 1700 (@3.925ghz) , Ripjaws V 16GB 3600 MHz (@3200mhz 14c). https://valid.x86.fr/curj7r
Radeon VII.

Permalänk
Skrivet av Gender Bender:

Det är ju självklart dom personerna som är inblandade i detta som ska stå till svars, vilket garanterat är högt uppsatta personer. Jag har svårt att tro att hela ledningen på Intel har diskuterat detta och röstat om det. Ett bättre ord för muta är bestickning, alt mutbrott för den som tar emot mutan.

Fast som jag förstått det hela så har ju ingen person direkt takt emot en muta. Utan företagen i sig har får sänkta priser eller pengar tillskjutna. En muta är något som en enskild person tar emot för sin egen vinning istället för att agera enligt sin uppdragsgivares arbetsuppgifter eller för dennes bästa.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Intel vet om att AMD Processesorer är mer prisvärda och visar nu sin desperata sida.

Visa signatur

Ny dator Lexius signatur 2018 edition Ryzen 7 2700X@4.35PBO/Vega 64 Nitro+/16 GB DDR4 Patriot Viper4 2866mhz/ ASUS B450 F-Gaming/ 500GB samsung 970 evo m.2ssd / 2TB SSHD/1TB WD BLUE 7200rpm/WD Black TB/1TB SSHD (AMD StoreMi)PSU Be quiet pure power 730W / Mobo Asus B 450 F-Gaming/Hörlurar Sennhieser 58X Mobil Samsung Galaxy S20FE 5G 256GB/8GB Ram Skärm Asus TUF Gaming 144HZ IPS Async

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lexius:

Intel vet om att AMD Processesorer är mer prisvärda och visar nu sin desperata sida.

Intel kan mycket väl ha begått olagliga handlingar, men att påstå att de är rädda för AMD är väl att ta i. Snarare så vill de nog ha AMD vid liv då de kan få konkurrensmyndigheter på sig annars. Dessutom så är ARM ett mycket större hot än vad AMD är.

Visa signatur

Alienware 14| 14,0" FHD IPS| Intel Core i7-4700MQ 2,4-3,4 GHz| Nvidia GTX 765M 2 GB GDDR5| 8 GB DDR3L 1600 MHz| 256 GB mSATA SSD + 750 GB HDD (7200 rpm)| MIN RECENSION AV ALIENWARE 14
För närvarande student på KTH. Har ni några frågor är det bara att skicka ett meddelande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GalenStork:

Skicka personliga kommentarer via PM eller inte alls. Har du några exempel?

Det var en öppen kommentar. Läs dina egna inlägg i denna tråd och andra, så kanske du förstår vad jag menade.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av _Merc_:

spela inte dum, Intel Mutade Dell och andra ÅF, Deras ledning borde sitta i fängelse för det men slipper undan lindrigt.

Spelar jag dum? Jag har inte motsagt det du säger eller har du citerat fel person?

Permalänk
Skrivet av Jockew1989:

Okej, då var det alltså inte så farligt med kriminella företag, misstänkte nästan att det bara handlade om hat till intel

Jaså? När det gäller Windows finns där inget val. När det gäller Intel finns där ett val som dessutom passar mig mycket bättre. Jag misstänkte nästan att det bara handlade om förutfattade meningar.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem
Skrivet av whiskerer:

Fast som jag förstått det hela så har ju ingen person direkt takt emot en muta. Utan företagen i sig har får sänkta priser eller pengar tillskjutna. En muta är något som en enskild person tar emot för sin egen vinning istället för att agera enligt sin uppdragsgivares arbetsuppgifter eller för dennes bästa.

Skickades från m.sweclockers.com

Högt uppsatta, på bland annat Dell, tar emot mutor i form av mer pengar till företaget som i sin tur plockas ut som bonusar. Nu vet jag inte hur svensk lagstiftning ser på ordet muta, men i engelsk media så har händelsen i alla fall haft rubriker som "Intel bribing PC makers" och liknande. För om det inte är mutor det handlar om, vad handlar det då om? För mig är i alla fall en muta då man använder sig av materiella saker, som t.ex. pengar, för att få som man vill eller på något sätt påverka viktiga beslut, och det är exakt vad Intel har gjort. Dom har gett företag pengar för att stoppa försäljning av AMD's produkter.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Hjälpsam

Mata inte trollet.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Skrivet av Gender Bender:

Högt uppsatta, på bland annat Dell, tar emot mutor i form av mer pengar till företaget som i sin tur plockas ut som bonusar. Nu vet jag inte hur svensk lagstiftning ser på ordet muta, men i engelsk media så har händelsen i alla fall haft rubriker som "Intel bribing PC makers" och liknande. För om det inte är mutor det handlar om, vad handlar det då om? För mig är i alla fall en muta då man använder sig av materiella saker, som t.ex. pengar, för att få som man vill eller på något sätt påverka viktiga beslut, och det är exakt vad Intel har gjort. Dom har gett företag pengar för att stoppa försäljning av AMD's produkter.

Lika bra att "agree to disagree" antar jag. Vi tolkar helt enkelt ordet muta olika. Men vi kan i varje fall enas om att intel har gjort fel vad man nu än kallar det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

..tycker istället att Intel ska stå till svars för att man släppte Ivy Bridge... och betala sin böter!

Permalänk
Medlem
Skrivet av light44:

Var inte Dell i blåsväder för några år sedan? Om det resulterade i böter eller att det räckte med att ta in AMD och slippa straff vet jag inte.

Minns inte, men de har kastat ut AMD igen iaf...

Såna här trådar blir alltid inflammerade...

Visa signatur

Akashiro 0.9: Ryzen 5 7600, Radeon RX 7800XT Pure: 64/2000
https://podcasters.spotify.com/pod/show/thomaseron

Permalänk
Medlem
Permalänk

DEt går inte att resonera med honom, har försökt tidigare och då vart det person angrepp..

Skrivet av backfeed:

Eller, den som har råd att betala de skamlösa juristkräk som är bäst på att hitta kryphål.

Visa signatur

CPU: i5-200k @3.30GHz, HDD SSD OCZ Agilty... boot failer........
Technical information:
*** STOP: 0x00000019 (0x00000000, 0xC00E0FF0, 0xFFFFEFD4, 0xC0000000) BAD_SSD_DISK
Ps. Alla grammatik polis ombeds ej att hava ett föreskrivit svar, då något ej kommer ges till handa tillbaks.

Permalänk
Skrivet av Esseboy:

Men vafan?! Det är ju som att släppa en ny bil i samma chassi med trimmad motor...Ingen stor grej, inte förlorar nån annan nåt på det? Inte tvingar de det på oss? Intel ger ju rabatt till företag som kör med Intel...

Som han säger, det är som att släppa en Volvo 945 med 0,8 bar istället för 0,65 som där är i original eller 0,4 som där är i lågtryckaren.

Man behöver ju inte köpa modellen med uppskruvat ladd om man kan göra det själv... Har man dock ingen aning så är det roligare med 0,8

Bästa är ju kilen i senaste bilsport som kör 2,55 bar i sin rödblockare(Vovlo 242)

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Alla vet att de är skylldiga, kan de inte bara ge sig? Man tappar mer och mer tilliten för företag som håller på med sådant här fuffens.

Väldigt bra av Intel att köra denna taktik. Tvinga sig fram med bra produkter FOR THE PEOPLE. Kan ni tänka er ifall Amd körde denna taktik med sitt Bulldozer? DÄR har vi nåt att klaga på.

Visa signatur

| Lenovo Legion Y520 | i7 8700K | ASUS Rog Strix Z370-F GAMING | Corsair CL15 Vengeance 3000Mhz | Acer 27" Predator XB271HU | Fractal Design Meshify C | EVGA CLC 280 WaterCooling | Samsung 860 Evo 1Tb/850 Evo 512 Gb| RTX Strix Asus 2070 | EVGA 650W GQ | Steelseries Rival | Logitech G105 | Playstation 4 Pro