Domstol i USA: "Samsung har kopierat Iphone och Ipad"

Permalänk
Medlem

Jag skulle säga "aldrig mera apple", men då jag är fyllda 28 och aldrig ägt en apple produkt i hela mitt liv i alla fall hade det vart lite knasigt.

Hur skall man annars utforma en pekplatta om de tycker att det är patentintrång att göra den fyrkantig? Det här är ju för fan inte klokt.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gr8t:

Apple har banat väg för en helt ny generation och ett helt nytt sätt vi idag använder en mobiltelefon, och paddor för den delen..
Ni Samsung/Google fanboys skall vara glada att Apple tog det steget, annars hade vi alla förmodligen fortfarande suttit med en telefon som på sin höjd innehållt spelet Snake..

Suck it up Samsung och hitta en egen väg.

Wait wut? du har missat att Apple inte ens har uppfunnit något själva när det gäller hårdvara eller?
Dom tar andras uppfinningar, stoppar in i sina produkter, och så hoppar någon pajas upp på scenen och säger
"KOLLA VAD VI HAR UPPFUNNIT!" lol.
Vilket jag tycker är minst lika illa som om Samsung skulle ha tagit några idéer från Apple och stoppat i deras
mobiler/datorer.

Något som borde vara olagligt är Apples stil just nu..
"Nää. fan alltså, den där laptopen liknar en laptop. Det går inte! vi blir tvungna att stämma företaget."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Jag skulle säga "aldrig mera apple", men då jag är fyllda 28 och aldrig ägt en apple produkt i hela mitt liv i alla fall hade det vart lite knasigt.

Hur skall man annars utforma en pekplatta om de tycker att det är patentintrång att göra den fyrkantig? Det här är ju för fan inte klokt.

Läs domen, Samsung har inte blivit dömda för att de gjort en fyrkantig pekplatta.

Permalänk
Skrivet av Operatören:

Förvånad över att ett Amerikanskt storbolag vinner ett mål i USA?
Ha, Apple köper inte bara produkter, mark, byggnader, dom köper även domare o nämndemän så..
Kör samma rättegång sydkorea, ska vi se hur långt äcklen på Apple kommer..

Har för mig att det var en rättegång där. Tror båda fick säljförbud tillfälligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flux69:

...och du menar att Samsung är fattiga?! Visst ja, de blir ju fattigaRE nu

Skickades från m.sweclockers.com

Du kanske ska läsa vad jag skrev. Eller du kanske inte vet vad ironi är

Permalänk
Medlem

Har inte alla smartphones idag gummibandskrollning och möjlighet till att zomma genom att dra fingrarna från varandra? Eller handlar frågan om ngt annat?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Citera så svarar jag!

Permalänk

Det här är fan förjävligt.
Det bästa som kan hända nu är att alla Android mobiler o tabs helt slutar sälja i USA så kan dom få sitta där min sin jä**a fashist-Apple.
Jag blir tamefan förbannat påa tt sånna här saker kan hända, design, hur fan kan man ta patent på det och lika så handrörelser.

Permalänk
Geeks
SweClockers
Skrivet av Morkul:

Jo men patentet blir ju ogiltigförklarat om det skulle gå till domstol. Det hände ju med 4 Apple patent tidigare i våras.

Edit: Opss.. Det var vara två patent och Sweclockers rapporterade faktiskt om det http://www.sweclockers.com/nyhet/15766-google-och-motorola-vi...

Jag tror vi talar om samma sak.

Skrivet av icx98:

Har inte alla smartphones idag gummibandskrollning och möjlighet till att zomma genom att dra fingrarna från varandra? Eller handlar frågan om ngt annat?

Skickades från m.sweclockers.com

I rättegången har det talats en del om "trade dress". Det betyder lite trubbigt översatt till svenska "produktens helhet". Det vill säga enskilda funktioner/egenskaper är inte vad som spelar störst roll här utan vad dessa bildar för helhet.

Apple menar att Samsung skapar produkter vars "trade dress" är stulen från Apple och pekar då på enskilda egenskaper för att bevisa ett sammanhang. Det rör allt ifrån förpackningen till laddarens utseende, produktens form/färg/funktion till marknadsföringen. Allt detta bildar en helhet som hävdas vara karaktäristisk för Apple.

Nu är inte jag någon expert i ämnet, men jag tror det ligger ganska nära svenskans renommésnyltning.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon142735:

Varför det så Samsug får göra telefoner som liknar iPhone?

Snarare så att dom inte kan stämma företag för att dom känner för det. Få av dom saker Samsung blivit stämda på liknar iPhone eller iOS.
Skulle inte förvåna mig om det är mutade domare, hur svårt kan det vara för ett stort företag som Apple?
Om man tycker att man ska stämma ett företag för att den gör något som ser lite ut som deras egen produkt är man bara ute efter pengar.
Om du tänker så kanske man borde stämma alla företag i världen för något har dom ju alltid kopierat.

Skrivet av Lonefox:

Det som är allra mest ironiskt med Apples stämningar där de anser att andra har kopierat är just att Jobs en gång sagt att en bra utvecklare kopierar och utvecklar vidare......mhmmmm......

Alltså var inte Jobs/Apple det han påstod dom var/är.

Skrivet av XpreS:

Samsung får börja göra klotrunda telefoner nu.

Och då kommer Apple och stämmer dom för den är liknande form som deras logga. Så dålig syn som domarna i USA har så skulle det inte förvåna mig överhuvudtaget.

Permalänk
Medlem

ifåne hat

detta gör endast att mitt ifåne hat blir ännu starkare
ifåns monopol liknande härskar stil över sina användare gör att jag aldrig skulle vilja ha något från äpplets produkter
varken dator eller något annat

hoppas att folk slutar att göda denna diktator som håller sina kunder i ett fast grepp
köp denna och så måste du ha denna för att kunna föra över bla bla bla

själv så har jag en htc och aldrig ägt varken samsung eller ifån så jag är inte partisk
och nej du kan inte blå tanda över filer från din din kompis android till din ifån utan du får övertala dina vänner så de också köper ifånar av diktator äpplet

larv

Visa signatur

GA-MA790FXT-UD5P / AMD Phenom™ II X6 1100T BE 4.118GHz 1.45v / Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP SVART / Radeon HD7950 X 2 / Fractal Design Define XL / Be quiet dark power 10 850W

Permalänk
Hedersmedlem

Jag har säkert missat några kommentarer och kanske upprepar jag bara vad andra skrivet. Det är å andra sidan inte så lätt att hänga med i de här trådarna.

Det jag blev lite förvånad över att flera menar/tror att Apple uppfann eller introducerade smartphone konceptet, att Google endast härmat och alla andra följt efter. Jag skulle kunna gå med på att Apple vann racet mot att först på allvar gå all-in. iPhone lanserades sommaren 2007.

Google hade redan 2005 köpt Android Inc. och under hela följande år gick spekulationerna höga på att Google skulle träda in på mobiltelefonmarknaden. Menar då flera här att Google inte gjorde ett skvatt mellan 2005 till sommaren 2008, inte hade några visioner om design av ett mobilt operativsystem, och att det av en händelse påtades ihop efter sommaren 2007? Säkerligen blev Google inspirerat av Apples iPhone - vilket väl också är tanken med tekniktrender? - fast hur som hade Google redan 2006 ett någorlunda fungerande operativsystem med ett flertal appar (ironiskt nog har en del information om hur långt Gooogle egentligen hade nått kommit ut tack vare Oracles stämningsprocess mot Google).

Nokia blir lätt glömt eftersom deras problem egentligen inte låg i teknisk utveckling, utan att de helt missbedömde vad marknaden ville ha. I ivern att se iPhone år 2007 som unik glöms eller ignoreras att Maemo fanns fullt fungerande med touch-screen, utan att behöva vara beroende av tangentbord. Är det alltså helt uteslutet att Apple lät sig inspireras av det som fanns?

Någon förde fram att Samsung inte behövde göra ett smack, utan allt var färdigt och serverat i och medd iPhone, vilket endast kan förstås om samma person menar att Android var en ren kopia (Samsung är en av många medlemmar i Open Handset Alliance). Android drog nytta av en existerande Linux kärna och Apple var beroende av BSD för att lyckas nå fram till en fungerande produkt. Min egentliga tanke här är att det blir helt verklighetsfrämmande att påstå att något enskilt företag kan ta på sig äran av att ha introducerat konceptet som bl a kan ses i iPhone. iPhone blev en naturlig utveckling av vad som under flera år pågått, precis som Android. Den aktör som egentligen slarvade bort sin möjlighet att komma åt den initiala marknaden är Nokia, så mycket slarv att de baxats in i fållan att behöva vänta på att en annan i sammanhanget sengångare ska komma loss, Microsoft. Hur som ger jag kredit till Apple för att ha tagit chansen att komma åt den initiala marknaden, men försök inte övertyga mig om att de kom dit på egen hand, eller frälste världen med något helt nytt.

Med tanke på design är det dessutom komiskt att söka på Samsung telefoner år 2007. Jag fick i alla fall upp några som månader innan Apples lansering av iPhone hade samma svarta ram och aluminium kant. Var det produkten av industrispionage?

Det känns lite si så där att nu 2012 läsa alla vändor med lite obekväm bitter smak, efter att många år ha varit positivt inställd till Apple. Än tråkigare blir det att läsa vad slags av patent som det bråkas om. Om det varit något av vikt, något som verkligen förändrat tekniken, ja då hade det känts lite intressantare, och kanske rent av relevant.

Permalänk

Jaha, vem fan bryr sig? Kan inte Apple vara stolta över att de fått ett annat företag att "kopiera" deras design?

Permalänk
Skrivet av Ozzed:

Hur skall man annars utforma en pekplatta om de tycker att det är patentintrång att göra den fyrkantig? Det här är ju för fan inte klokt.

För så enkelt är det ju?

Skrivet av Threepwood:

Jag blir tamefan förbannat påa tt sånna här saker kan hända, design, hur fan kan man ta patent på det och lika så handrörelser.

Därför det ligger mycket arbete bakom?
Alltså, visst kan mjukvarupatent (och patent ö.h.t.) ifrågasättas, men man ska inte ta ingenjörskonst och design för givet. Det är mycket arbete bakom i många fall, det är därför man kan ta patent på saker.

I ett kapitalistiskt samhälle där det kostar att leva så kan inte alla saker enbart vara gratis och fria för alla. Ska de vara det så måste det ekonomiska systemet ändras i grunden.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem

Apple har kopierat det mesta av sina mjukvarupatent för iphone och ipad från PalmOS, och det har till och med de skrutit om i launhces för produkterna, Om HP gick in på att vara ligitiva så skulle de kunna stoppa alla! smartphones i USA pga software patents. Att de dessutom äger rättigheterna till BeOS via access ltd och oändligt många andra. Så skulle de under detta prejudikat kunna stämma Apple och Microsoft retroaktivt för duopoliregerna samt äganderätten till pervasive multithreading., metadata och en miljontals saker som uppans av Be. Inc och Palm.Inc. Att mjukvarupatent validerades betyder att nu har IBM, HP, Motorola och de andra rätt att slita sönder windows och mac OS x i småbitar pga patent.

Visa signatur

2x Xeon E5-2699 v4, 256gb Quad Channel RAM, 2x nVIDIA 980ti
----
AMD Ryzen 5950X, 128gb Dual Channel RAM, 2x AMD 6900XT
----
Massiv amiga och 3dfx-samling.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KimTjik:

Google hade redan 2005 köpt Android Inc. och under hela följande år gick spekulationerna höga på att Google skulle träda in på mobiltelefonmarknaden. Menar då flera här att Google inte gjorde ett skvatt mellan 2005 till sommaren 2008, inte hade några visioner om design av ett mobilt operativsystem, och att det av en händelse påtades ihop efter sommaren 2007? Säkerligen blev Google inspirerat av Apples iPhone - vilket väl också är tanken med tekniktrender? - fast hur som hade Google redan 2006 ett någorlunda fungerande operativsystem med ett flertal appar (ironiskt nog har en del information om hur långt Gooogle egentligen hade nått kommit ut tack vare Oracles stämningsprocess mot Google).

Android såg ju dock väldigt annorlunda ut 2007 när iPhone lanserades: http://blog.steventroughtonsmith.com/2012/05/2007s-pre-m3-ver...

Inte många likheter där med det Android som Apple ansåg Samsung kopierat i Galaxy S modellen.

Permalänk
Medlem

USA i ett nötskal. Självklart låter dom Apple göra som dom vill. Det gynnar ju USA.
Bara mer orsaker för mig att aldrig i hela mitt liv köpa nått med ett äpple som nån har tagit en bit av.

Visa signatur

Phanteks Enthoo Primo Intel i7 3930K@4.7Ghz Asus Rampage IV Extreme
Corsair DDR3 16GB 1600MHz Corsair AX 1500 3x R9 290x
Projekt tråd

Permalänk
Medlem

Ett amerikanskt företag vinner över ett koreanskt i USA!

Visa signatur

"Be not afraid of life. Believe that life is worth living, and your belief will help create the fact." - William James

Permalänk
Skrivet av Herr Kantarell:

Apple "uppfann" smartphonen iom iPhone. Innan dess fanns massa hemska varianter med horribla GUIn och användarvänlighet SE P900 tex.

Det ni inte tänker på är att Apple har haft en stor mängd personal som har jobbat i flera år för att ta fram det som blev iPhone.
Mycket tid har lagts på GUI och användarvänlighet.
Samsung har däremot inte behövt göra det för att Apple redan gjort jobbet åt dem. Comprende?

Man kan ju dock fråga sig hur "smart" det är med vårat patentsystem som vi har idag. Innovation bygger ju på att man tar något och gör det bättre.

Och innan Iphone kom ut så hade Linksys redan något som hette Iphone på marknaden. Comprende?

Skrivet av Orisons:

Som att alla har kopierat den första bilen då? (de flesta bilar har ju t.ex fyra hjul, motor, växellåda, säten etc) Nä detta är bara orimligt...detta gäller alla som håller på med dessa fasoner, både Samsung, Apple och resten av företagen....kom med nått nytt istället för att gnälla på varandra. Det är trots allt alltid en ekonomisk fördel med att vara först med något nytt och bra, dessutom är många rätt märkes trogna när det kommer till telefoner så de tjänar tillräckligt på inovationer utan allt detta tjafsande...

Fanns elbilar även innan Henry Ford kom ut med bensinmotordrivna bilar, så även Ford är en kopia på dom eldrivna bilarna som hade fyra hjul en "motor" osv.
Folk säger ju hur smarta vi människor är, jag säger dock tvärtom, människor är fan så jävla dumma att det nästan inte finns något värre

Visa signatur

nuvarande dator: Asus ROG STRIX Z370-E GAMING, Intel i7 8700k 4,7Ghz, Corsair 32gb3200mhz, ASUS RTX 2070 STRIX Gaming OC

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Ozzed:

Jag skulle säga "aldrig mera apple", men då jag är fyllda 28 och aldrig ägt en apple produkt i hela mitt liv i alla fall hade det vart lite knasigt.

Hur skall man annars utforma en pekplatta om de tycker att det är patentintrång att göra den fyrkantig? Det här är ju för fan inte klokt.

Redan när det började gå bra för Apple så kände jag på mig att sättet Microsoft uppträdde under slutet och 90-talet och de första åren efter millennium-skiftet skulle kännas som rena pojkstreck jämfört med ett starkt Apple...

Äger en hel del Apple-produkter (är även äldre än dig, om det spelar någon roll ) och försöker blunda för sådana här saker när jag väljer produkter, vill endast ha det som är bäst för mig. Men är det något som min nörd-själ har svårt att smälta så är det beteende som hindrar teknisk utveckling och ett Apple som börjar vinna sådana här mål i domstolar kommer vara en rejält bromskloss för teknisk utveckling på mobiler. Så måste säga att jag definitivt lägger Apples beteende i minusskålen när jag byta ut min MBP, var rätt säker på att skaffa en retina-MBP tidigare men är inte längre lika säker.

Efter läst sammanfattning av anklagelser och även domen så anser jag att problemet är inte så mycket att Samsung döms givet de patent Apple har, det är relativt klart att Samsung gör intrång. Problem är i stället att juryn helt uppenbart inte alls begriper teknik och begriper definitivt inte hur patent ska tolkas, därför överlevde alla patent som giltiga och där har vi det fundamentala problemet med denna dom.

Jämfört målet mellan Oracle och Google, även här var det rätt uppenbart att Android (Dalvik) gjorde intrång på de patent SUN tagit kring Java som användes i rättegången. Men Google lyckades visa för juryn att patenten saknade teknisk höjd och/eller hade "prior-art". Kan i.o.f.s. ha haft viss inverkan att detta var två amerikanska företag...

Samsung säger att de ska överklaga. Om det går vägen så ska de till 100% fokusera på att få patenten ogiltigförklarade, de ska inte försöka hävda att de inte gör intrång på dessa.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk

Fan vad gött, tur man inte äger en Samsung a lá kopia av iPhone mobil och dom bilderna visar ju bara hur fantasilösa och oseriösa dom där Samsung företaget är, tar och kopierar allting rakt av, så jävla fult. Om dom anlitit mig så skulle dom haft en helt annan design på mobilerna än vad dom har idag och sluppit de här bråket, men ja Samsung är Apple wannabes.

Glad jag har min iPhone...

Visa signatur

CPU:: Intel Core i7-2600K @ 3.9GHz |Mobo: Asus P8P67 Deluxe |RAM: G.Skill DDR3 16 GB |Grafik: Asus Radeon HD 290X DirectCU II |OS: Windows 7 Professional 64-bit |Chassi: Fractal Design R3 |Hårddisk: SSD Samsung 128GB 830 Series & Seagate Barracuda 7200.12 (3TB) |Nätagg: Fractal Design 800W |Mus: Mionix Avior 8200 |KB: Ducky Shine2 Green LED Brown mx |Monitor: Samsung SyncMaster P2370 (2ms / 50000:1 / Slim) @ 1920x1080

Permalänk
Medlem

Patentlagstiftningen borde ses över.
Immaterialrätt är knepigt, uppfinningar ska skyddas, men som det ser ut nu så riskeras utvecklingen framåt.

Hur ska man kunna göra en fyrkant annat än fyrkantig?

C

Permalänk
Medlem

Det blir försäljningsstopp direkt, den har ju runda hörn

Visa signatur

MAIN: Metis | Z97I-Plus | 4690K | MSI 970 Gaming | 16GB HyperX | 120GB SSD + 250GB SSD + 256GB M.2 + 1TB HDD | H60 V2 | SF600
HIDs: S27D590 60Hz 27" | Logitech G403 + Qck | K70 MX Brown | Beyerdynamic DT250 + Blue Yeti
HTPC: Rapsberry Pi2 + Raspberry Pi3
PHONE: Galaxy S8+

Permalänk
Medlem
Skrivet av huxflux:

det finns tex i denna (ca 5:30) som länkats ett par gånger
https://www.youtube.com/watch?v=L1s_PybOuY0&feature=player_em...

kruxet är väl att ingen hade patenterat det så när apple "uppfann" den så ville de göra det

Just ja, hade glömt att det var med där (var rätt länge sedan jag såg videon). Jag var dock bara osäker på exakt hur uttalandet lät då man vet att Jobs sagt det då jag pratat med massor av okunniga Apple-fans som trott att Apple uppfunnit multi touch-tekniken.

Problemet är precis som du säger, att Apple patenterat en massa saker som andra gjort innan men som de inte patenterat. Bara en sådan sak som deras magnetkontakt för laddning till sina datorer har ju funnits hur länge som helst, men den blev aldrig patenterad för det var en så uppenbar sak.

Videon är för övrigt något som alla borde titta på. Inte primärt för att den visar Apple-hyckleri utan för att den pålyser hur patentsystemet inte längre gör det som var tanken med det från början. Mål som det som denna nyhet handlar om är något som direkt hindrar utvecklingen och, precis som man säger i filmen, om lagarna funnits när Apple startades hade de aldrig blivit något för Xerox kunde krossat dem totalt.

Permalänk
Skrivet av Yoshman:

Redan när det började gå bra för Apple så kände jag på mig att sättet Microsoft uppträdde under slutet och 90-talet och de första åren efter millennium-skiftet skulle kännas som rena pojkstreck jämfört med ett starkt Apple...

Äger en hel del Apple-produkter (är även äldre än dig, om det spelar någon roll ) och försöker blunda för sådana här saker när jag väljer produkter, vill endast ha det som är bäst för mig. Men är det något som min nörd-själ har svårt att smälta så är det beteende som hindrar teknisk utveckling och ett Apple som börjar vinna sådana här mål i domstolar kommer vara en rejält bromskloss för teknisk utveckling på mobiler. Så måste säga att jag definitivt lägger Apples beteende i minusskålen när jag byta ut min MBP, var rätt säker på att skaffa en retina-MBP tidigare men är inte längre lika säker.

Efter läst sammanfattning av anklagelser och även domen så anser jag att problemet är inte så mycket att Samsung döms givet de patent Apple har, det är relativt klart att Samsung gör intrång. Problem är i stället att juryn helt uppenbart inte alls begriper teknik och begriper definitivt inte hur patent ska tolkas, därför överlevde alla patent som giltiga och där har vi det fundamentala problemet med denna dom.

Jämfört målet mellan Oracle och Google, även här var det rätt uppenbart att Android (Dalvik) gjorde intrång på de patent SUN tagit kring Java som användes i rättegången. Men Google lyckades visa för juryn att patenten saknade teknisk höjd och/eller hade "prior-art". Kan i.o.f.s. ha haft viss inverkan att detta var två amerikanska företag...

Samsung säger att de ska överklaga. Om det går vägen så ska de till 100% fokusera på att få patenten ogiltigförklarade, de ska inte försöka hävda att de inte gör intrång på dessa.

Tror även det ligger lite i att Apple är ett amerikanskt företag. Vi har sett liknande händelser inom stål industrin där usa gick in och stoppade importerat stål. Så jag tror det ligger något mer bakom än bara patent strider jag tror den amerikanska domstolen är lite jävig här. Men det är ju en spekulation som jag har behöver inte betyda att det är så.

Visa signatur

Phenom II X6 1090T BE, GA-790x-ud3p, 8gb Corsair XMS2 800Mhz, Radeon R9 270x, 120gb Kingston HyperX Fury, 500GB Seagate, 2TB Seagate.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CorranHorn:

De har mig veterligen aldrig hävdat det, vad de däremot har sagt är att de har skapat en produkt som på allvar kommer ändra hur folk ser på en smartphone. Eller mer ordagrant "a revolutionary and magical product that is literally five years ahead of any other mobile phone".

"We have invented a thing called multi-touch, and boy have we patented it". Nej, nej, bara nej.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Skrivet av SalaMAD:

Bara jag som tycker att det känns som att apple vill att man ska uppfinna hjulet igen... En klocka eller kalender går inte att utforma på så många olika sätt, och tittar man noga på denna bild så tycker jag det är fler olikheter än likheter mellan de olika skärmdumparna.

Är det verkligen så då? Om vi ser hur liknande funktion med klockarna var utformade innan iphone så är jag beredd att säga att det finns väldigt många likheter mellan iphone och samsungens klockapplikation?! Vad tycker du själv?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Demonlord:

Tror även det ligger lite i att Apple är ett amerikanskt företag. Vi har sett liknande händelser inom stål industrin där usa gick in och stoppade importerat stål. Så jag tror det ligger något mer bakom än bara patent strider jag tror den amerikanska domstolen är lite jävig här. Men det är ju en spekulation som jag har behöver inte betyda att det är så.

Har man hängt med i detta mål vet man att domaren Lucy Koh knappast kan påstås ha favoriserat någon. Tvärt om har hon ju varit högst irriterad på båda parter, frågade tex om Apples advokater hade rökt crack Flera gånger har hon försökt pressa dem för att lösa detta själva, innan det gick till juryn att besluta.

Permalänk
Medlem

Alltså vem bryr sig ? Enligt Apple så äger dom allt att göra med mobiler och surfplator, snart säger väl dom att dom äger patenten till datorn!

Visa signatur

Alltid lättare om du citera.

Permalänk
Skrivet av Nathanael:

Hoppas dock att patentsystemet omarbetas snart.

Varför är det så? Har ni några argument eller är det bara lösa påståenden? Tänkte främst för det var så många som gillade ditt inlägg.