Microsoft: "Det är inte vårt fel att ingen köper Windows 8"

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Jag sa aldrig att den är bättre än alternativen eller ens bra, bara att det är MS Office. Din definition av MS Office kanske skiljer sig från min men att en Office-svit från MS är MS Office tycker jag är ganska logiskt. Det här var bara ett sidospår också, inget som är relevant för diskussionen i sin helhet.

Vilt? Jag delar upp dina påståenden så att jag kan besvara dem var för sig, det gör det lättare att se vad jag svarar på.

Jag trollar inte, du kanske borde veta vad ett troll är innan du anklagar andra för att vara sådana. Vilka skillnader är det du menar att jag inte känner till? Att det går att få transparens genom att ändra i registret? Behöver man ändra i registret så är det inte en funktion i mina ögon utan en anpassning. De system jag bygger har exempelvis parametrar som kunderna själva kan ändra i gränssnittet och parametrar som de inte kan ändra i gränssnittet utan som kräver ändringar direkt i databasen eller liknande, de förstnämnda är funktioner och de senare anpassningar.

Det där är bara spekulationer, vi vet inte hur det kommer att se ut efter den uppdateringen eller när den kommer. De screenshots vi har sett visar appar i fönster och en ny startmeny, men ifall det är default, tvingande eller valfritt har vi ingen aning om ännu. Om inte du har en kontakt i Redmond med mer insikt förstås...

Sen är jag fullt medveten om att de flesta företag inte är intresserade av apparna, det var ju precis det jag sa. De anställda däremot kanske är intresserade av att ha en plattform med program som de kan installera utan att bryta mot IT-säkerhetspolicys och annat.

Du kan inte jämföra Steam med butiken, Steam har inget att göra på en arbetsdator men butiken kan mycket väl ha det. Till exempel kräver mitt arbete Skype för direktkontakt, och hade jag haft Windows 8 istället för 7 så hade jag föredragit appen i en del lägen. Exempelvis när jag har mycket att göra men ändå måste ha koll på Skype, då är dockningen till kanten mycket användbar.

Tja, Win32 API:t försvinner ingenstans just nu men på sikt så är det klart att det kommer krävas nya API:er och nya modeller. Teknikskiftet är inte från Win32 till WinRT utan till vad som kommer härnäst, om det är om ett par år eller längre fram vet vi förstås inte dock. Det var inte W95 jag syftade till utan övergången till Windows från DOS. Det fanns grafiska skal till DOS även innan Windows men det var i och med Windows som de program man ville och behövde använda började kräva grafiska gränssnitt. Jag vet inte vad du menar med att fönsterhanteraren hanterar programmen.

Det är ju din åsikt, i mina ögon så har de inte alls valt att gå tillbaka när det gäller plattformen. WinRT-apparna har inte försvunnit eller fått mindre plats utan de har försökt göra dem mer attraktiva genom att utöka gränssnittsmodellen för dem, och skrivbordet är kvar precis som förut, det de har gått tillbaka på är att startmenyn inte nödvändigtvis ska vara i helskärm.

Konsollprogram finns och många gamla DOS-program går att köra i konsollen, vad har det med saken att göra? Du kan inte köra DOS på en modern dator och du kan inte starta den i DOS-läge utan du kan emulera DOS hjälpligt.

Sen är jag väl medveten om att det har funnits pekgränssnitt tidigare men det har inget med vår diskussion att göra heller.

Jo, det är ju jättebra funktioner om ett företag bestämt sig för att använda just WinRT-applikationer, annars inte så mycket. "Brokered Windows Runtime Components" handlar ju just om att kunna köra appar i symbios med desktopprogram och Network Loopback är inte direkt en nyhet.

Vilka programsviter skulle det vara? Lotus Notes?

Office för Mac stöder en delmängd av VBA och en delmängd av funktionerna som Windowsprogrammen gör, mer än Mobile men fortfarande förenklat. På samma sätt stöder Office för Ipad mer än Mobile och mindre än "riktiga" Office.

WinRT är inte en ovanligt vek plattform/miljö utan stöder de funktioner som användarna efterfrågar hos konkurrenterna, alltså appar med ett enkelt gränssnitt där användaren inte behöver tänka på vart saker lagras osv. men absolut krävs det antingen stöd för mer avancerade funktioner eller att WinRT mergeas ihop med Win32 på sikt om man vill att proffsanvändare ska ta till sig plattformen för sitt arbete. I nuläget är det dock inte dem som man siktar på.

Windows Live Mail finns inte längre så det är inte så stor poäng med att jämföra med det. Jag skulle nog säga att det är som att jämföra Photoshop CS mot Photoshop Elements: Samma programserie, samma användningsområde men en delmängd av den totala funktionaliteten till ett mycket bättre pris. Man kan hävda att Elements inte är "riktiga" Photoshop och det har man ju i viss mån rätt i, men det betyder inte att det inte är Photoshop. Sen håller jag med om att Office för Android eller Iphone är ganska begränsade på många sätt, men de fungerar, och Office för Ipad är väldigt bra vi får bara hoppas att WinRT-versionerna blir lika bra.

Som sagt ett värdelöst sett att svara på. Du har ingen anledning att skriva över tusen ord i elva olika svar. Det är osammanhängande och hälften är taget från luften eller argumenteras ensidigt. Uppmuntrar att leta väderkvarnar att slåss mot genom att rycka saker från sitt sammanhang.

Konsolprogram är Win32-program. Server core administreras helt från konsol lokalt, om du inte kör verktyg remote. Vanliga Cmdlets / powershellskript eller WSH / VBScript har inget att göra med DOS. De har vanligtvis inget GUI heller.

Network Loopback för WinRT (sideloading, inte tillåtet i butik) är helt nytt med 8.1. Det kanske inte låter som något som bör vara nytt, men det är symtomatiskt av den miljön.

Windows Live Mail utvecklas inte längre, men finns fortfarande att ladda ner. Senaste uppdateringen till 2012 års version kom 20 februari 2014 möjligen att det kommit någon senare. Alltså får den fortfarande säkerhetsuppdateringar och är underhållen.

Skype kan du köra på skrivbordet och Lync-klienten är numera ihopkopplad med skype. Du kan nå dina Skype-kontakter från Lync. Inget av de två programmen är något som måste köras på startskärmen. Båda kan.

Office kommer inte porteras till Windows Runtime. Just eftersom det inte är till för att abstrahera Win32 till större och mer komplicerade program. VS2012 kan inte ens kompilera C-kod för WinRT. Finns ingen vits, och vid desktop-dator utan pekskärm så kommer många av de nya funktionerna vara automatiska precis som boot-to-desktop numera är.

Skrivet av snajk:

Jo, det är ju jättebra funktioner om ett företag bestämt sig för att använda just WinRT-applikationer, annars inte så mycket. "Brokered Windows Runtime Components" handlar ju just om att kunna köra appar i symbios med desktopprogram

och Network Loopback är inte direkt en nyhet

Dold text

.

Ja det var hela meningen med argumentationen, det fetade alltså.

Citat:

Jag vet inte vad du menar med att fönsterhanteraren hanterar programmen.

Jag förstår det, men en fönsterhanterare är en fönsterhanterare alltså DWM med effekter, program med ramar runt sig med mera som styr hur programmen används istället för ett pseudo-system där WinRT ritar i helskärm och följer egna regler, i Windows då.

Citat:

Tja, Win32 API:t försvinner ingenstans just nu men på sikt så är det klart att det kommer krävas nya API:er och nya modeller. Teknikskiftet är inte från Win32 till WinRT utan till vad som kommer härnäst, om det är om ett par år eller längre fram vet vi förstås inte dock. Det var inte W95 jag syftade till utan övergången till Windows från DOS. Det fanns grafiska skal till DOS även innan Windows men det var i och med Windows som de program man ville och behövde använda började kräva grafiska gränssnitt. Jag vet inte vad du menar med att fönsterhanteraren hanterar programmen.

Men det var ju det jag skrev själv, skärp dig nu. Windows 95 var – som jag använde för att poängtera skiftet när det blev stort och påtvingande – första gången den stora massan startade datorn till det grafiska gränssnittet som standard. När det började komma spel gjorda för Windows.

Citat:

Vilka programsviter skulle det vara? Lotus Notes?

Många större programsviter gick först över till Windows med Windows NT runt 95-97. Vissa lite senare. Innan det rullade dessa program ofta på Irix, NeXTSTEP, SunOS/Solaris, AIX, HP-UX, Digital Unix, OpenVMS, på 80-talet hade du plattformar som Apollo. Utöver att relativt mycket också härstammar från de andra hemdatorsystemen. Handlar om allt från CAD/CAE, multimedia/video, 3D-modulering, DTP, EDA med mera.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Office kommer inte porteras till Windows Runtime.

Det här visar tyvärr på hur lite du kan om Microsoft. Microsoft demonstrerade faktiskt Powerpoint för Windows Runtime för några veckor sedan på BUILD. Så ja....... Läs på lite mer nästa gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem

Hah nej precis, det är inte deras fel, dom gjorde ju bara ett surfplatte-os och försökte pressa ut det på desktop datorer.
Nåväl tur att vi fick 8.1

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Det här visar tyvärr på hur lite du kan om Microsoft. Microsoft demonstrerade faktiskt Powerpoint för Windows Runtime för några veckor sedan på BUILD. Så ja....... Läs på lite mer nästa gång.

Nej, inte riktigt hade du hängt med så hade du hört att eventuella WinRT/Store-varianter inte ska ersätta Win32/desktop-varianten. Det är ingen port i traditionell bemärkelse och har gått långsamt. De har visat en tidig variant redan på build 2013 i Juni förra året. Vi får vänta oss ungefär samma sak som vid OneNote MX/App. Det blir inte Office, Word etc bara för att de delar namn. Det bara slänger du ut dig? Komplett Officepaket finns bara på Windows, de gör ett försök att portera så mycket som möjligt till OS X och de har VBA/makros igen som försvann från den plattformen ett tag, kan öppna stora kalkylark med mera. Men flera program saknas. De gör sen Office Web Apps/Online, Office Mobile för WP, iOS och Android, sen skrev de i princip en ny Office-variant för iPad. Inga av dessa kan i sin helhet jämföras med Office på Windows eller OS X, de kan inte ens visa en hel del excelark. Windows Runtime och Windows RT litade de ju så mycket på att de lanserade Outlook för Win32 på Windows RT 8.1, ett program som inte ingår i traditionella Office Home & Student eller som inte kom med Windows RT vid 8.0/release.

Porteras skrev jag. Det kan jag med gott samvete vidhålla. Så ja vräk ur dig mer, men var saklig ibland. Kan vara bra att ha någon poäng.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Nej, inte riktigt hade du hängt med så hade du hört att eventuella WinRT/Store-varianter inte ska ersätta Win32/desktop-varianten. Det är ingen port i traditionell bemärkelse och har gått långsamt. De har visat en tidig variant redan på build 2013 i Juni förra året. Vi får vänta oss ungefär samma sak som vid OneNote MX/App. Det blir inte Office, Word etc bara för att de delar namn. Det bara slänger du ut dig? Komplett Officepaket finns bara på Windows, de gör ett försök att portera så mycket som möjligt till OS X och de har VBA/makros igen som försvann från den plattformen ett tag, kan öppna stora kalkylark med mera. Men flera program saknas. De gör sen Office Web Apps/Online, Office Mobile för WP, iOS och Android, sen skrev de i princip en ny Office-variant för iPad. Inga av dessa kan i sin helhet jämföras med Office på Windows eller OS X, de kan inte ens visa en hel del excelark. Windows Runtime och Windows RT litade de ju så mycket på att de lanserade Outlook för Win32 på Windows RT 8.1, ett program som inte ingår i traditionella Office Home & Student eller som inte kom med Windows RT vid 8.0/release.

Porteras skrev jag. Det kan jag med gott samvete vidhålla. Så ja vräk ur dig mer, men var saklig ibland. Kan vara bra att ha någon poäng.

Vänta nu, så du påstår att om man portar något till en annan plattform så måste den första versionen utrotas från jordens yta? BF4 till Xbox 360 är inte en port då alltså för att BF4 finns fortfarande kvar på PC?

Jag förväntar mig att Office för WinRT släpps vilken månad som helst nu. Självklart kommer det vara en enklare variant än fullständigt Office för desktop, själva poängen är att kunna använda det på surfplattor med pek som enda input.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem

Inget porteras, det är olika versioner med olika kodbas/grund inte en gemensam. Jag är själv ganska sur över att man inte kan öppna excelark i Office Web Apps som LibreOffice klarar fint, och därför om man sitter på en sådan dator som har behöver starta Office 2007/2010/2013 bara för att titta på ett dokument. Trotts att man inte ska redigera eller liknande. Har de samma motor i Excel för Store så är det inte mycket till. Jag vill gärna kunna använda Officeprogram för dess programfiler, vad är det för vits annars.

Även Office för Win32 behöver förbättra sitt pekskärmsstöd och användas på TabletPCs.

Det hela blir som att jämföra 64-bit Windows NT 6.X med Windows 1.0 om vi ska överdriva lite. Där delas det ingen källkod. Båda heter Windows.

BF4 delar samma källkod, spellogik och motor i alla dess portar, det är bara plattformsspecifika delar som byts ut eller abstraheras.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Som sagt ett värdelöst sett att svara på. Du har ingen anledning att skriva över tusen ord i elva olika svar. Det är osammanhängande och hälften är taget från luften eller argumenteras ensidigt. Uppmuntrar att leta väderkvarnar att slåss mot genom att rycka saker från sitt sammanhang.

Anledningen till att jag skriver så långa svar är att du säger så mycket (dumt) som jag måste bemöta. Om du blir lite bättre på att dela upp dina argument istället för att bara stapla dem på varandra så lovar jag att jag ska bemöta dem i samma segmentering. Sen jobbar jag så jag kan inte lägga typ en timme i sträck mitt på dagen på att skriva ett inlägg utan jag får skriva lite då och då när jag har tid, då underlättar det att veta vad jag svarat på redan och vad jag inte svarat på, alltså behövs uppdelningen av dina långa stycken.

Citat:

Konsolprogram är Win32-program. Server core administreras helt från konsol lokalt, om du inte kör verktyg remote. Vanliga Cmdlets / powershellskript eller WSH / VBScript har inget att göra med DOS. De har vanligtvis inget GUI heller.

En del konsolprogram är Win32, andra inte, jag vet inte vad det har att göra med vår diskussion. Det var en stor omställning att gå från endast konsolprogram till desktop-program oavsett ifall det fortfarande finns vissa saker som man gör via en konsoll. Jag är väl medveten om att Server Core är mestadels konsollbaserat men mina servrar är inte Core så jag föredrar att konfigurera dem grafiskt när jag behöver göra det, vilket visserligen är ytterst sällan.

Citat:

Network Loopback för WinRT (sideloading, inte tillåtet i butik) är helt nytt med 8.1. Det kanske inte låter som något som bör vara nytt, men det är symtomatiskt av den miljön.

Ja, det är nytt för RT-appar. Men det är ingen anledning för företag att börja använda RT-appar för funktionen finns redan på desktop och på de flesta OS. Loopbacks behövs ju främst vid utveckling och det är ingen som sitter och utvecklar med RT-appar, dock är det förstås väldigt fint att det finns för de som utvecklar RT-appar som inte har en massa servrar ståendes eller liknande.

Citat:

Windows Live Mail utvecklas inte längre, men finns fortfarande att ladda ner. Senaste uppdateringen till 2012 års version kom 20 februari 2014 möjligen att det kommit någon senare. Alltså får den fortfarande säkerhetsuppdateringar och är underhållen.

Jo, skillnaden är att de aldrig har kallat Live Mail för Outlook. Nu heter i och för sig Hotmail Outlook och det är ju inte en del av Office på något sätt men normalt så är ju program med samma namn ganska samma typ av program, Outlook.com är dock en mailtjänst så det stämmer ju hyfsat fortfarande.

Citat:

Skype kan du köra på skrivbordet och Lync-klienten är numera ihopkopplad med skype. Du kan nå dina Skype-kontakter från Lync. Inget av de två programmen är något som måste köras på startskärmen. Båda kan.

Jag vet, vad jag sa var att Skype är ett sådant program som jag hade föredragit att köra som en app i vissa lägen, trots att jag har skrivbordsprogrammet med mer funktionalitet, bara på grund av gränssnittet. Har man många fönster uppe men ändå är tvungen att hålla koll på ett fönster så är det fint att docka det "utanför" skrivbordet så att det aldrig täcks av något annat eller hamnar i vägen.

Citat:

Office kommer inte porteras till Windows Runtime. Just eftersom det inte är till för att abstrahera Win32 till större och mer komplicerade program. VS2012 kan inte ens kompilera C-kod för WinRT. Finns ingen vits, och vid desktop-dator utan pekskärm så kommer många av de nya funktionerna vara automatiska precis som boot-to-desktop numera är.

Office kommer att släppas till RT, så är det. Det kommer inte att vara exakt samma Office förstås, men det är heller ingen poäng med att ha exakt samma för vanliga Office går redan att köra på alla enheter med WinRT. OneNote var en av de första apparna som MS släppte och den ger en tydlig indikation på hur OfficeRT kommer att fungera/se ut.

Citat:

Ja det var hela meningen med argumentationen, det fetade alltså.

Tja, fast loopback är ju i princip bara till för när man utvecklar, och utvecklar man RT-appar så behöver man förstås det men det påverkar nog varken till eller från för företag som inte gör det. Att kunna köra appar och program i symbios är förstås väldigt fint för både företag och konsumenter, men för att det ska vara någon nytta med det så måste ju det finnas appar och företag lär inte utveckla unika appar för internt bruk bara för att möjligheten finns.

Citat:

Jag förstår det, men en fönsterhanterare är en fönsterhanterare alltså DWM med effekter, program med ramar runt sig med mera som styr hur programmen används istället för ett pseudo-system där WinRT ritar i helskärm och följer egna regler, i Windows då.

Jag vet vad en fönsterhanterare är, den ritar upp fönster med ramar osv. och styr vart de kan placeras och så. RT har förstås en fönsterhanterare också (även om RT inte har fönster ännu) då RT också kan placeras på olika positioner, ha ramar osv.

Citat:

Men det var ju det jag skrev själv, skärp dig nu. Windows 95 var – som jag använde för att poängtera skiftet när det blev stort och påtvingande – första gången den stora massan startade datorn till det grafiska gränssnittet som standard. När det började komma spel gjorda för Windows.

Så det var först när spelen kom till Windows som det blev något allmänt? I mina ögon var Windows i princip ett krav på PC långt före dess, många spelare kunde kanske ignorera det ett tag till men spelare är (och framför allt var) inte en så stor användargrupp. De flesta PC-spelare hade också Windows även innan 95 även om de fick stänga av det för att kunna köra många spel.

Citat:

Många större programsviter gick först över till Windows med Windows NT runt 95-97. Vissa lite senare. Innan det rullade dessa program ofta på Irix, NeXTSTEP, SunOS/Solaris, AIX, HP-UX, Digital Unix, OpenVMS, på 80-talet hade du plattformar som Apollo. Utöver att relativt mycket också härstammar från de andra hemdatorsystemen. Handlar om allt från CAD/CAE, multimedia/video, 3D-modulering, DTP, EDA med mera.

Så... ett exempel kanske? Du sa: de flesta andra stora programsviter som lever än idag utvecklades inte på enbart DOS, Windows eller Mac och jag frågade vilka det skulle vara. En lista med olika OS är inte stora programsviter som lever idag.

Skrivet av Petterk:

Nej, inte riktigt hade du hängt med så hade du hört att eventuella WinRT/Store-varianter inte ska ersätta Win32/desktop-varianten. Det är ingen port i traditionell bemärkelse och har gått långsamt. De har visat en tidig variant redan på build 2013 i Juni förra året. Vi får vänta oss ungefär samma sak som vid OneNote MX/App. Det blir inte Office, Word etc bara för att de delar namn.

Nej, bara för att program delar namn behöver de inte vara samma sak, till exempel använder jag ett program som heter KeyNote en del och det har inget att göra med Apples PPT-konkurrent med samma namn. Men OneNote-appen och OneNote-programmet är ju samma program, inte samma gränssnitt och alla funktioner är inte med, men det är samma typ av program och hanterar samma filer osv.

Citat:

Det bara slänger du ut dig? Komplett Officepaket finns bara på Windows, de gör ett försök att portera så mycket som möjligt till OS X och de har VBA/makros igen som försvann från den plattformen ett tag, kan öppna stora kalkylark med mera. Men flera program saknas. De gör sen Office Web Apps/Online, Office Mobile för WP, iOS och Android, sen skrev de i princip en ny Office-variant för iPad. Inga av dessa kan i sin helhet jämföras med Office på Windows eller OS X, de kan inte ens visa en hel del excelark. Windows Runtime och Windows RT litade de ju så mycket på att de lanserade Outlook för Win32 på Windows RT 8.1, ett program som inte ingår i traditionella Office Home & Student eller som inte kom med Windows RT vid 8.0/release.

Office för Ipad är faktiskt väldigt bra på att visa kalkylark som de ska se ut, men visst är det så att det inte är exakt samma program på vitt skilda plattformar. Jag vet inte vad det har med saken att göra dock, Spotify på telefonen ser inte likadant ut som på datorn men det är ju fortfarande Spotify liksom, eller Skype eller Chrome eller Minecraft...

Citat:

Porteras skrev jag. Det kan jag med gott samvete vidhålla. Så ja vräk ur dig mer, men var saklig ibland. Kan vara bra att ha någon poäng.

Du skrev porteras men en portering kan innebära en total omskrivning, det kan inte bara kompileras om för den plattformen däremot men det är ju inget krav för att det ska vara samma program liksom. Om du definierar om begrepp efter vad du anser att de betyder så är det klart att du har rätt hela tiden, men då är det inte så stor poäng att diskutera med dig. Från Wiki: Portering innebär att ett datorprogram skrivs om för att kunna kompileras och fungera på en annan plattform.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:
Skrivet av sAAb:

Det har kanske mindre betydelse för dig, men inte för Microsoft. Det är ju inga företagskunder som vill ha Windows 8.x, vilket har mycket stor betydelse för aktieägarna.

Det där stämmer ju uppenbarligen inte, jag är en företagskund och jag vill ha åttan...

Ja ja. Startknappen är tillbaka osv. Dags att sluta gnälla snart?

Ja, enstaka kunder har skaffat det, men det är främst ett hobby-system fortfarande. Men om nu Windows 8.2 kommer till hösten och 9 kommer till våren. Då blir inte 8.x främsta valet för mer än de med pekskärm, trots stegvisa återgångar till traditionell desktopmiljö. Jo, gnället har minskat och man kan förhoppningsvis sluta gå hos sin psykoanalytiker helt när 9 kommer.

Visa signatur

| Fractal Design Define R5| Asrock X399 Fatal1ty| Threadripper 1950X| Noctua NH-U14S TR4-SP3| Corsair Vengeance LPX 8x16GB 3200 C16| be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W| ASUS RTX 3080 10GB Strix| LG OLED 4k 42" C2| Debian Sid| KDE 5.x|

Permalänk
Avstängd

Varför ska man byta Win7 mot Win8, på en dator som fungerar med Win7?
Varför ska man köpa en Windowsdator när en surfplatta med Android klarar biffen?

Om man ändå måste byta OS för nöjesskull, varför inte till Chrome, Linux eller OSX?

Microsoft har verkligen "kackat i eget bo" med Metro/Modern/Touch First och allt annat de kallat det.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Anledningen till att jag skriver så långa svar är att du säger så mycket (dumt) som jag måste bemöta. Om du blir lite bättre på att dela upp dina argument istället för att bara stapla dem på varandra så lovar jag att jag ska bemöta dem i samma segmentering. Sen jobbar jag så jag kan inte lägga typ en timme i sträck mitt på dagen på att skriva ett inlägg utan jag får skriva lite då och då när jag har tid, då underlättar det att veta vad jag svarat på redan och vad jag inte svarat på, alltså behövs uppdelningen av dina långa stycken.

En del konsolprogram är Win32, andra inte, jag vet inte vad det har att göra med vår diskussion. Det var en stor omställning att gå från endast konsolprogram till desktop-program oavsett ifall det fortfarande finns vissa saker som man gör via en konsoll. Jag är väl medveten om att Server Core är mestadels konsollbaserat men mina servrar är inte Core så jag föredrar att konfigurera dem grafiskt när jag behöver göra det, vilket visserligen är ytterst sällan.

Ja, det är nytt för RT-appar. Men det är ingen anledning för företag att börja använda RT-appar för funktionen finns redan på desktop och på de flesta OS. Loopbacks behövs ju främst vid utveckling och det är ingen som sitter och utvecklar med RT-appar, dock är det förstås väldigt fint att det finns för de som utvecklar RT-appar som inte har en massa servrar ståendes eller liknande.

Jo, skillnaden är att de aldrig har kallat Live Mail för Outlook. Nu heter i och för sig Hotmail Outlook och det är ju inte en del av Office på något sätt men normalt så är ju program med samma namn ganska samma typ av program, Outlook.com är dock en mailtjänst så det stämmer ju hyfsat fortfarande.

Jag vet, vad jag sa var att Skype är ett sådant program som jag hade föredragit att köra som en app i vissa lägen, trots att jag har skrivbordsprogrammet med mer funktionalitet, bara på grund av gränssnittet. Har man många fönster uppe men ändå är tvungen att hålla koll på ett fönster så är det fint att docka det "utanför" skrivbordet så att det aldrig täcks av något annat eller hamnar i vägen.

Office kommer att släppas till RT, så är det. Det kommer inte att vara exakt samma Office förstås, men det är heller ingen poäng med att ha exakt samma för vanliga Office går redan att köra på alla enheter med WinRT. OneNote var en av de första apparna som MS släppte och den ger en tydlig indikation på hur OfficeRT kommer att fungera/se ut.

Tja, fast loopback är ju i princip bara till för när man utvecklar, och utvecklar man RT-appar så behöver man förstås det men det påverkar nog varken till eller från för företag som inte gör det. Att kunna köra appar och program i symbios är förstås väldigt fint för både företag och konsumenter, men för att det ska vara någon nytta med det så måste ju det finnas appar och företag lär inte utveckla unika appar för internt bruk bara för att möjligheten finns.

Jag vet vad en fönsterhanterare är, den ritar upp fönster med ramar osv. och styr vart de kan placeras och så. RT har förstås en fönsterhanterare också (även om RT inte har fönster ännu) då RT också kan placeras på olika positioner, ha ramar osv.

Så det var först när spelen kom till Windows som det blev något allmänt? I mina ögon var Windows i princip ett krav på PC långt före dess, många spelare kunde kanske ignorera det ett tag till men spelare är (och framför allt var) inte en så stor användargrupp. De flesta PC-spelare hade också Windows även innan 95 även om de fick stänga av det för att kunna köra många spel.

Så... ett exempel kanske? Du sa: de flesta andra stora programsviter som lever än idag utvecklades inte på enbart DOS, Windows eller Mac och jag frågade vilka det skulle vara. En lista med olika OS är inte stora programsviter som lever idag.

Nej, bara för att program delar namn behöver de inte vara samma sak, till exempel använder jag ett program som heter KeyNote en del och det har inget att göra med Apples PPT-konkurrent med samma namn. Men OneNote-appen och OneNote-programmet är ju samma program, inte samma gränssnitt och alla funktioner är inte med, men det är samma typ av program och hanterar samma filer osv.

Office för Ipad är faktiskt väldigt bra på att visa kalkylark som de ska se ut, men visst är det så att det inte är exakt samma program på vitt skilda plattformar. Jag vet inte vad det har med saken att göra dock, Spotify på telefonen ser inte likadant ut som på datorn men det är ju fortfarande Spotify liksom, eller Skype eller Chrome eller Minecraft...

Du skrev porteras men en portering kan innebära en total omskrivning, det kan inte bara kompileras om för den plattformen däremot men det är ju inget krav för att det ska vara samma program liksom. Om du definierar om begrepp efter vad du anser att de betyder så är det klart att du har rätt hela tiden, men då är det inte så stor poäng att diskutera med dig. Från Wiki: Portering innebär att ett datorprogram skrivs om för att kunna kompileras och fungera på en annan plattform.

Du har fortfarande ingen anledning att igen komma med cirka 1000 ord (ingen ber dig skriva 800 ord i onödan bara för att fylla ut och repetera) och inte veta vad portering är, portering är inte att man skriver ett annat program

Citat:

Etymology

The term "port" is derived from the Latin portare, meaning "to carry".[citation needed] When code is not compatible with a particular operating system or architecture, the code must be "carried" to the new system.

The term is not generally applied to the process of adapting software to run with less memory on the same CPU and operating system, nor is it applied to the rewriting of source code in a different language (i.e. language conversion or translation).

Software developers often claim that the software they write is portable, meaning that little effort is needed to adapt it to a new environment. The amount of effort actually needed depends on several factors, including the extent to which the original environment (the source platform) differs from the new environment (the target platform), the experience of the original authors in knowing which programming language constructs and third party library calls are unlikely to be portable, and the amount of effort invested by the original authors in only using portable constructs (platform specific constructs often provide a cheaper solution).

– Porting på engelska Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Porting

Vid portering måste man utgå från samma källkod. Det gör inte Microsoft med OneNote App, Office for iPad, Office Mobile för iOS/Android/WP, inte med källkoden från Office på Windows iaf. OS X-versionen gör däremot det. Nyutveckling är nyutveckling. Det är relevant för ett annat program som inte gör samma sak, inte klarar funktionerna företaget använder (därför inte konsumenter kan konsumera) med mera inte kan jämföras med Office på Windows/Win32. Microsoft bidrar inte med så mycket om deras stöd för Office-filer är sämre än konkurrerande kalkyl och ordbehandlare för de mobila plattformarna. Wow äntligen Office är fel sätt att tänka om det inte är vad man förväntar sig.

Hade de skrivit om Office-paketet för att kunna portera det till de mobila plattformarna hade de skrivit om Office för Win32 också, annars är det en fork och rewrite. Fast även det är ett annat program som inte längre delar källkod och kan gå sin egen väg. I Microsofts fall handlar det om i stort sett helt nya program som inte är relaterade till varandra, mer än i namn, som inte använder samma motor för att läsa och manipulera excel och wordfiler. Safari Mobile är t.ex. en port och anpassning av WebKit för iOS, precis som Safari på OS X är WebKit, där delar de källkod och motor. Office for iPad och Office delar inte källkod på det sättet om ens alls.

Programsviter, det finns flera hundra exempel, några har aldrig kommit till Windows men används ändå professionellt än idag men många som kom dit på 90-talet. Några av dessa är Dassault Catia, Siemens PLM NX, PTC Creo (Pro/ENGINEER), Autodesk Maya / Smoke / Flame, Avid DS, Nuke, Cinema 4D, Lightwave 3D, Houdini, Adobe FrameMaker med flera. Många större programsviter kom först till Windows efter NT eller 95. De som designades för Windows från början började ofta på Windows 95 eller NT3.51/4, eller kom långt senare. Program för PC var ofta enbart DOS fram till Windows 95, Autocad kom t.ex. med en Windows-version 93 för Windows 3.1 fast många satt kvar i DOS, program som Photoshop har varit på Windows sedan 92/93. AutoCAD kom först i Windows-only 1997. Mycket mellan 90-00 fanns för flera plattformar. De nämnda började på Unix, VMS, Amiga eller något tidigare mainframesystem. En del av de nämnda har aldrig rullat på Windows eller gamla Mac OS (<=9).

Skrivet av snajk:

Ja, det är nytt för RT-appar. Men det är ingen anledning för företag att börja använda RT-appar för funktionen finns redan på desktop och på de flesta OS. Loopbacks behövs ju främst vid utveckling och det är ingen som sitter och utvecklar med RT-appar, dock är det förstås väldigt fint att det finns för de som utvecklar RT-appar som inte har en massa servrar ståendes eller liknande.

Du skrev,

Skrivet av snajk:

Jo, det är ju jättebra funktioner om ett företag bestämt sig för att använda just WinRT-applikationer, annars inte så mycket. "Brokered Windows Runtime Components" handlar ju just om att kunna köra appar i symbios med desktopprogram och Network Loopback är inte direkt en nyhet.

Poängen var givetvis att det är nytt för WinRT annars skulle jag inte skrivit att det var nytt för WinRT för sideloading. Microsoft har valt det för att trycka på för att vissa företagsapplikationer ska rulla på Windows Runtime-gränssnittet – till viss del. Affärslogik, kopplingar till olika programbibliotek kan sedan rulla på en tjänst i Windows. Det är Microsoft som menar att det är attraktivt för deras kunder. Att det finns på desktop är också ett argument för konsumenter att inte ha något att göra med Store-program.

Skrivet av snajk:

Jag vet vad en fönsterhanterare är, den ritar upp fönster med ramar osv. och styr vart de kan placeras och så. RT har förstås en fönsterhanterare också (även om RT inte har fönster ännu) då RT också kan placeras på olika positioner, ha ramar osv.

Då vet du också att Storeprogram inte hanteras av DWM som att de är vanliga program, men kommer göra det i framtiden. Det är inga problem att använda samma regler för fönsterhantering för båda, när Microsoft vill.

Skrivet av snajk:

Så det var först när spelen kom till Windows som det blev något allmänt? I mina ögon var Windows i princip ett krav på PC långt före dess, många spelare kunde kanske ignorera det ett tag till men spelare är (och framför allt var) inte en så stor användargrupp. De flesta PC-spelare hade också Windows även innan 95 även om de fick stänga av det för att kunna köra många spel.

Med Windows 95 kunde du starta DOS-spel (och program) från Windows och vanligt folk och företagsanvändare börja vänja sig vid att köra Windowsprogram på bred front. Personligen kommer jag ihåg/använde Windows 3.1/11, Atari, AmigaOS, med mera på hemdatormarknaden. Då hade du haft 10-12 år att vänja dig med GUI innan du verkligen satt hela dagarna i grafiska gränssnittet. Startskärmen handlar inte om två olika paradigmskiften av den typen, Windows for Pen Computing hade du redan 1991, så de har haft tid att göra det snyggare och mer konsekvent med två smått olika personligheter beroende på inmatningstyp fast varken då eller nu ersätter det den gamla paradigmen.

Skrivet av snajk:

Jag vet, vad jag sa var att Skype är ett sådant program som jag hade föredragit att köra som en app i vissa lägen, trots att jag har skrivbordsprogrammet med mer funktionalitet, bara på grund av gränssnittet. Har man många fönster uppe men ändå är tvungen att hålla koll på ett fönster så är det fint att docka det "utanför" skrivbordet så att det aldrig täcks av något annat eller hamnar i vägen.

Fast poängen var att du inte behöver köra Skype överhuvudtaget om ni kör Lync, inte att du inte vet att Skype finns för skrivbordet. En del företag måste arkivera alla chatkontakter och liknande för den delen. Då går det inte bara att springa till Windows Store. Trotts allt arbetet det handlade om. Skype för Store kommer kunna köras på skrivbordet med uppdateringen i höst precis som Skype för skrivbordet. Det jag kan hålla med om är att det bör finnas bra tilingfunktioner inbyggt i Windows/desktop, så att man kan få sina fönster som man vill. Med fast placering där de stannar om man så vill. Men jag tycker inte det ska spela någon roll om det är store-program eller win32-program, båda behövs kunna användas på traditionellt vis med tangentbord och pekdon, båda behöver kunna användas med pekskärm. Gränssnittet kommer flyta ihop i den mån att Windows Runtime-program kommer köras på skrivbordet, det är både något som gör WinRT starkare och något som talar emot det, behöver man inte göra två program för samma plattform så är det en fördel.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av sAAb:

Ja, enstaka kunder har skaffat det, men det är främst ett hobby-system fortfarande. Men om nu Windows 8.2 kommer till hösten och 9 kommer till våren. Då blir inte 8.x främsta valet för mer än de med pekskärm, trots stegvisa återgångar till traditionell desktopmiljö. Jo, gnället har minskat och man kan förhoppningsvis sluta gå hos sin psykoanalytiker helt när 9 kommer.

Nej, Windows 8 kommer inte att vara främsta valet för så många när nian har kommit ut, knappast ens för de med pekskärm, jag vet inte vad det har för betydelse dock.

Skrivet av Fafne:

Varför ska man byta Win7 mot Win8, på en dator som fungerar med Win7?
Varför ska man köpa en Windowsdator när en surfplatta med Android klarar biffen?

Varför du ska byta kan ju bara du svara på. Jag byter till senaste Windows av ett antal anledningar, men de är inte så intressanta. Frågan är varför man ska anstränga sig för att exempelvis byta till 7 på en dator som kom med åttan?

Varför man ska köpa en Windowsdator när en Android-platta klarar biffen vet jag inte, men har man mer behov än vad en Android-platta kan ge så kanske en dator med Windows fungerar bättre. Varför skulle jag köpa en Android-platta för samma pengar som en Windows-platta som klarar extremt mycket mer liksom?

Citat:

Om man ändå måste byta OS för nöjesskull, varför inte till Chrome, Linux eller OSX?

Av flera anledningar, ChromeOS är sjukt begränsat och klent, OSX finns bara på dyr hårdvara (eller hackintosh) och Linux är för krångligt och omständligt för de flesta till exempel. Jag tror heller inte att de flesta byter OS för nöjes skull utan för att de vill hålla sig uppdaterade, de vill ha de senaste funktionerna osv.

Skrivet av Petterk:

Du har fortfarande ingen anledning att igen komma med cirka 1000 ord (ingen ber dig skriva 800 ord i onödan bara för att fylla ut och repetera)...

Ingen har bett någon av oss skriva någonting här, tror du annorlunda så är du desillusionerad. Vi diskuterar med varandra för att vi har ett specialintresse och vi vill diskutera det med andra med samma intresse. Jag behöver inte skriva 1000 ord men jag vill ju svara på vad du skriver och det som du skriver är inte så utförligt eller genomtänkt, så för att jag ska få fram min poäng och minimera risken för missförstånd så kräver det att jag är mer utförlig än vad du är. Du behöver inte läsa inläggen om du inte vill, men ska vi diskutera så är det förstås en förutsättning.

Citat:

...och inte veta vad portering är, portering är inte att man skriver ett annat program

– Porting på engelska Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Porting

Vid portering måste man utgå från samma källkod. Det gör inte Microsoft med OneNote App, Office for iPad, Office Mobile för iOS/Android/WP, inte med källkoden från Office på Windows iaf. OS X-versionen gör däremot det. Nyutveckling är nyutveckling. Det är relevant för ett annat program som inte gör samma sak, inte klarar funktionerna företaget använder (därför inte konsumenter kan konsumera) med mera inte kan jämföras med Office på Windows/Win32. Microsoft bidrar inte med så mycket om deras stöd för Office-filer är sämre än konkurrerande kalkyl och ordbehandlare för de mobila plattformarna. Wow äntligen Office är fel sätt att tänka om det inte är vad man förväntar sig.

Hade de skrivit om Office-paketet för att kunna portera det till de mobila plattformarna hade de skrivit om Office för Win32 också, annars är det en fork och rewrite. Fast även det är ett annat program som inte längre delar källkod och kan gå sin egen väg. I Microsofts fall handlar det om i stort sett helt nya program som inte är relaterade till varandra, mer än i namn, som inte använder samma motor för att läsa och manipulera excel och wordfiler. Safari Mobile är t.ex. en port och anpassning av WebKit för iOS, precis som Safari på OS X är WebKit, där delar de källkod och motor. Office for iPad och Office delar inte källkod på det sättet om ens alls.

Programsviter, det finns flera hundra exempel, några har aldrig kommit till Windows men används ändå professionellt än idag men många som kom dit på 90-talet. Några av dessa är Dassault Catia, Siemens PLM NX, PTC Creo (Pro/ENGINEER), Autodesk Maya / Smoke / Flame, Avid DS, Nuke, Cinema 4D, Lightwave 3D, Houdini, Adobe FrameMaker med flera. Många större programsviter kom först till Windows efter NT eller 95. De som designades för Windows från början började ofta på Windows 95 eller NT3.51/4, eller kom långt senare. Program för PC var ofta enbart DOS fram till Windows 95, Autocad kom t.ex. med en Windows-version 93 för Windows 3.1 fast många satt kvar i DOS, program som Photoshop har varit på Windows sedan 92/93. AutoCAD kom först i Windows-only 1997. Mycket mellan 90-00 fanns för flera plattformar. De nämnda började på Unix, VMS, Amiga eller något tidigare mainframesystem. En del av de nämnda har aldrig rullat på Windows eller gamla Mac OS (<=9).

Dold text

Portering kan innebära mycket, till exempel innefattar det ofta väldiga ändringar att portera ett spel från PC till konsoll. I mina ögon är det samma spel oavsett ifall gränssnittet har ändrats typ helt och hållet, ifall man bytt motor, ifall det har optimerats för kontroll istället för mus/tangentbord, för ett längre avstånd till skärmen eller liknande. Huruvida det är en portering eller ej är väl inte så intressant utan handlar mer om semantik. Denna sub-diskussion började när du skrev följande:

Skrivet av Petterk:

De kommer inte släppa något Office på WinRT, kodbasen är för stor för att porteras, skriven i fel språk, är beroende av för mycket som inte finns där och skulle resultera i en handikappad version. Mobila office kommer möjligen, men är tämligen poänglöst. Det är som att återskapa gamla Works. De kommer inte ens göra som med webbläsare, där du har en WinRT front-end för en Win32-svit. De hinner tänka om hela plattformen flera gånger innan Officeteamet hinner bestämma sig för vad de ska göra.

Och min poäng är att de visst kommer att släppa Office för RT. Det kommer inte att vara exakt samma Office som på skrivbordet men det kommer likväl att vara Office. Huruvida det är en portning, en fork eller en total omskrivning är mindre intressant. Du kanske kommer att se det som en handikappad version men andra kanske ser det som en förbättrad version med ett bättre gränssnitt och många onödiga funktioner bortplockade. Det kan ses som att återskapa Works men det är väl inte negativt i sig. Works var en bra programsvit för de som inte behövde alla funktioner hos Office, problemet var att den inte var så bra på att hantera nyare Office-dokument, men det lär inte vara något problem för Office RT.

Sen vet jag ju att Office RT inte kommer att vara något för mig på jobbet, jag använder funktioner varje dag som inte lär finnas där som kalkylblad som är uppkopplade mot SQL-servrar och hämtar data därifrån eller storyboarding från VS till PPT (också därför som exempelvis OO eller LO går bort totalt för mig). Hemma däremot kanske Office RT hade räckt. Frågan är dock hur betalningsmodellen kommer se ut, om det krävs en Office 365+ prenumeration för att kunna använda RT-apparna så kommer nog de flesta som inte har surfplattor att köra på skrivbordsversionerna om inte RT-apparna verkligen är något speciellt.

Citat:

Du skrev,

Poängen var givetvis att det är nytt för WinRT annars skulle jag inte skrivit att det var nytt för WinRT för sideloading. Microsoft har valt det för att trycka på för att vissa företagsapplikationer ska rulla på Windows Runtime-gränssnittet – till viss del. Affärslogik, kopplingar till olika programbibliotek kan sedan rulla på en tjänst i Windows. Det är Microsoft som menar att det är attraktivt för deras kunder. Att det finns på desktop är också ett argument för konsumenter att inte ha något att göra med Store-program.

Ja ok, du pratar om att MS försöker göra RT-miljön mer företagsvänlig och min poäng var att företagen ändå inte är särskilt intresserade och att funktioner som de redan har på skrivbordet knappast gör till eller från. Sen är det förstås fint ifall man kan köra appar och program i symbios men när det gäller affärsapplikationer så brukar det inte vara så mycket lokala applikationer som används så jag vet inte hur stor nytta det gör egentligen. Men visst har du rätt i att MS försöker göra företagen mer benägna att använda RT-appar internt.

Citat:

Då vet du också att Storeprogram inte hanteras av DWM som att de är vanliga program, men kommer göra det i framtiden. Det är inga problem att använda samma regler för fönsterhantering för båda, när Microsoft vill.

Nej, och? Spelar det någon roll om MS utökar DWM i nästa version så att den kan hantera RT-appar eller ifall de gör tvärtom så att RTs fönsterhanterare kan hantera skrivbordsprogram med både vertikal och horisontell tiling osv.?

Citat:

Med Windows 95 kunde du starta DOS-spel (och program) från Windows och vanligt folk och företagsanvändare börja vänja sig vid att köra Windowsprogram på bred front. Personligen kommer jag ihåg/använde Windows 3.1/11, Atari, AmigaOS, med mera på hemdatormarknaden. Då hade du haft 10-12 år att vänja dig med GUI innan du verkligen satt hela dagarna i grafiska gränssnittet. Startskärmen handlar inte om två olika paradigmskiften av den typen, Windows for Pen Computing hade du redan 1991, så de har haft tid att göra det snyggare och mer konsekvent med två smått olika personligheter beroende på inmatningstyp fast varken då eller nu ersätter det den gamla paradigmen.

Det gick att köra DOS-program i Windows även innan dess, inte de mest krävande dock (eller så många spel). Poängen är dock att väldigt mycket affärsapplikationer, Office-program och liknande flyttade över till Windows långt innan 95. Sen fanns det grafiska gränssnitt på Atari och Amiga exempelvis, men de var inte företagsdatorer och användarna var främst inte proffs utan tonåringar som spelade och musiker som ville spela musik typ. En del grafiker och så också förstås, mer Apple för dem dock men poängen kvarstår. Ska du arbeta (inte med grafik eller ljud) med datorn så var det DOS som gällde från typ mitten av åttiotalet fram till typ 91-92, därefter var det DOS/Windows (och kanske OS/2, men det är ju också en PC och kompatibel med Windowsprogram) och efter 95 bara Windows NT. För väldigt många var detta en enorm omställning, att gå från typ Compis till PC/DOS var inte så komplicerat för de är ganska lika, men att ta steget till ett grafiskt skrivbord som styrs med mus osv. gick inte smärtfritt för många utan det tog tid.

Sen vet jag att det har funnits Windows med stöd för olika typer av input länge, men det har inte fungerat bra med dessa inputtyper för annat än väldigt specifika saker förrän nu. Windowsapplikationer finns av alla de sorter men ytterst få har haft ett touch-kompatibelt gränssnitt trots alla MS insatser på tablet-PC osv. så det krävdes en ny typ av applikationer som inte var så låsta till gamla gränssnittsmodeller. Huruvida det var en bra satsning eller ifall de har lyckats eller ej kan vi ju diskutera, men det är ingen annan som kommit i närheten i alla fall.

Citat:

Fast poängen var att du inte behöver köra Skype överhuvudtaget om ni kör Lync, inte att du inte vet att Skype finns för skrivbordet. En del företag måste arkivera alla chatkontakter och liknande för den delen. Då går det inte bara att springa till Windows Store. Trotts allt arbetet det handlade om. Skype för Store kommer kunna köras på skrivbordet med uppdateringen i höst precis som Skype för skrivbordet. Det jag kan hålla med om är att det bör finnas bra tilingfunktioner inbyggt i Windows/desktop, så att man kan få sina fönster som man vill. Med fast placering där de stannar om man så vill. Men jag tycker inte det ska spela någon roll om det är store-program eller win32-program, båda behövs kunna användas på traditionellt vis med tangentbord och pekdon, båda behöver kunna användas med pekskärm. Gränssnittet kommer flyta ihop i den mån att Windows Runtime-program kommer köras på skrivbordet, det är både något som gör WinRT starkare och något som talar emot det, behöver man inte göra två program för samma plattform så är det en fördel.

Jo, där är vi överens, gränssnitten kommer att flyta samman och distinktionen mellan skrivbordsprogram och RT-appar kommer att bli meningslös. Och jag känner till Lync, det är en trevlig och kraftfull plattform men den är inte direkt gratis (som Skype är). Har man inte behovet av att exempelvis lagra all kommunikation eller att all kommunikation är så säker den kan bli så är det en ganska stor utgift för en IM- och VoIP-klient liksom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Ingen har bett någon av oss skriva någonting här, tror du annorlunda så är du desillusionerad. Vi diskuterar med varandra för att vi har ett specialintresse och vi vill diskutera det med andra med samma intresse. Jag behöver inte skriva 1000 ord men jag vill ju svara på vad du skriver och det som du skriver är inte så utförligt eller genomtänkt, så för att jag ska få fram min poäng och minimera risken för missförstånd så kräver det att jag är mer utförlig än vad du är. Du behöver inte läsa inläggen om du inte vill, men ska vi diskutera så är det förstås en förutsättning.

Portering kan innebära mycket, till exempel innefattar det ofta väldiga ändringar att portera ett spel från PC till konsoll. I mina ögon är det samma spel oavsett ifall gränssnittet har ändrats typ helt och hållet, ifall man bytt motor, ifall det har optimerats för kontroll istället för mus/tangentbord, för ett längre avstånd till skärmen eller liknande. Huruvida det är en portering eller ej är väl inte så intressant utan handlar mer om semantik. Denna sub-diskussion började när du skrev följande:

Och min poäng är att de visst kommer att släppa Office för RT. Det kommer inte att vara exakt samma Office som på skrivbordet men det kommer likväl att vara Office. Huruvida det är en portning, en fork eller en total omskrivning är mindre intressant. Du kanske kommer att se det som en handikappad version men andra kanske ser det som en förbättrad version med ett bättre gränssnitt och många onödiga funktioner bortplockade. Det kan ses som att återskapa Works men det är väl inte negativt i sig. Works var en bra programsvit för de som inte behövde alla funktioner hos Office, problemet var att den inte var så bra på att hantera nyare Office-dokument, men det lär inte vara något problem för Office RT.

Sen vet jag ju att Office RT inte kommer att vara något för mig på jobbet, jag använder funktioner varje dag som inte lär finnas där som kalkylblad som är uppkopplade mot SQL-servrar och hämtar data därifrån eller storyboarding från VS till PPT (också därför som exempelvis OO eller LO går bort totalt för mig). Hemma däremot kanske Office RT hade räckt. Frågan är dock hur betalningsmodellen kommer se ut, om det krävs en Office 365+ prenumeration för att kunna använda RT-apparna så kommer nog de flesta som inte har surfplattor att köra på skrivbordsversionerna om inte RT-apparna verkligen är något speciellt.

Ja ok, du pratar om att MS försöker göra RT-miljön mer företagsvänlig och min poäng var att företagen ändå inte är särskilt intresserade och att funktioner som de redan har på skrivbordet knappast gör till eller från. Sen är det förstås fint ifall man kan köra appar och program i symbios men när det gäller affärsapplikationer så brukar det inte vara så mycket lokala applikationer som används så jag vet inte hur stor nytta det gör egentligen. Men visst har du rätt i att MS försöker göra företagen mer benägna att använda RT-appar internt.

Nej, och? Spelar det någon roll om MS utökar DWM i nästa version så att den kan hantera RT-appar eller ifall de gör tvärtom så att RTs fönsterhanterare kan hantera skrivbordsprogram med både vertikal och horisontell tiling osv.?

Det gick att köra DOS-program i Windows även innan dess, inte de mest krävande dock (eller så många spel). Poängen är dock att väldigt mycket affärsapplikationer, Office-program och liknande flyttade över till Windows långt innan 95. Sen fanns det grafiska gränssnitt på Atari och Amiga exempelvis, men de var inte företagsdatorer och användarna var främst inte proffs utan tonåringar som spelade och musiker som ville spela musik typ. En del grafiker och så också förstås, mer Apple för dem dock men poängen kvarstår. Ska du arbeta (inte med grafik eller ljud) med datorn så var det DOS som gällde från typ mitten av åttiotalet fram till typ 91-92, därefter var det DOS/Windows (och kanske OS/2, men det är ju också en PC och kompatibel med Windowsprogram) och efter 95 bara Windows NT. För väldigt många var detta en enorm omställning, att gå från typ Compis till PC/DOS var inte så komplicerat för de är ganska lika, men att ta steget till ett grafiskt skrivbord som styrs med mus osv. gick inte smärtfritt för många utan det tog tid.

Sen vet jag att det har funnits Windows med stöd för olika typer av input länge, men det har inte fungerat bra med dessa inputtyper för annat än väldigt specifika saker förrän nu. Windowsapplikationer finns av alla de sorter men ytterst få har haft ett touch-kompatibelt gränssnitt trots alla MS insatser på tablet-PC osv. så det krävdes en ny typ av applikationer som inte var så låsta till gamla gränssnittsmodeller. Huruvida det var en bra satsning eller ifall de har lyckats eller ej kan vi ju diskutera, men det är ingen annan som kommit i närheten i alla fall.

Jo, där är vi överens, gränssnitten kommer att flyta samman och distinktionen mellan skrivbordsprogram och RT-appar kommer att bli meningslös. Och jag känner till Lync, det är en trevlig och kraftfull plattform men den är inte direkt gratis (som Skype är). Har man inte behovet av att exempelvis lagra all kommunikation eller att all kommunikation är så säker den kan bli så är det en ganska stor utgift för en IM- och VoIP-klient liksom.

Du får skriva hur långt du vill, det hjälper inte läsligheten däremot när det blir onödigt stretigt. Men jag vill gärna slippa referera till vad du själv skrivit tidigare om samma sak, det är svårt att diskutera om du inte håller fast diskussionen i det du själv ens säger. Det går bara i cirklar då. Du klagade på läslighet, föregå då med gott exempel. Kortare är bättre så länge man kan komma till kärnan.

Skrivet av snajk:

Och min poäng är att de visst kommer att släppa Office för RT. ...

Min poäng var att det inte kommer handla om officepaketet, därför skrev jag –

Skrivet av Petterk:

De kommer inte släppa något Office på WinRT, kodbasen är för stor för att porteras, skriven i fel språk, är beroende av för mycket som inte finns där och skulle resultera i en handikappad version.

Notera hela meningen, i samma inlägg skrev jag dessutom.

Skrivet av Petterk:

Windows och OS X är enda som kör på Office egna kodbas med de flesta funktioner.

Alltså de flesta funktioner, inte alla funktioner som du senare ville styra det åt.

Portering anklagade du mig för att missuppfatta vad det var när jag menade precis vad det innebär. Det var du som började misslyckade metadiskussioner. Port, fork och fork med total omskrivning är tre separata grejer, här handlar det om ingetdera om det är nyutveckling och en annan "motor". Är det inte en variant av samma program så är det inte en variant av samma program för att skippa termerna som används inom utveckling.

Skrivet av snajk:

...och det som du skriver är inte så utförligt eller genomtänkt, så för att jag ska få fram min poäng och minimera risken för missförstånd så kräver det att jag är mer utförlig än vad du är. ...

Ja jag skriver verkligen inte genomtänkt, det är därför jag försvarar vad jag tidigare skrivit utan att ta tillbaka det.

Något där jag gick lite hårt fram var däremot detta,

Skrivet av Petterk:

... De hinner tänka om hela plattformen flera gånger innan Officeteamet hinner bestämma sig för vad de ska göra.

Windows Runtime är givetvis en plattform utvecklad för att ta program till Windows Phone i första hand och kommer fortsätta som det. Hur de ska få in miljön i Windows 8.X har de bara hunnit tänka om lite i 2-3 gånger. Och Officeteamet kommer ju åtminstone komma med en ny variant – även om inte den är baserad på skrivbordets – sådär 3 år efter utvecklingsverktygen till WinRT blev offentliga. Plattformen kommer – får vi anta – inte vara igenkännlig när det är dags att flytta Office-paketet i sin helhet från Win32, ribbon, mfc, etc.

Excel-app får gärna stödja ark på mer än 65536 rader, då kommer jag ha nytta av den, förutsatt att den är gratis precis som Office Mobile (delvist) numera är. Som en viewer, eftersom det är något Office Online (Web Apps) inte klarar. Ska man skapa, redigera med mera så kommer jag föredra annat.

Ja använder ni inte Lync så använder ni annat, Lync används annars också (kan göra) av fysiska telefoner du har på skrivbordet så det är en hel plattform med olika funktioner. Då kanske ni kan tillåta store eller sideloada Skype-appen om den är behjälplig. Det sista kostar tyvärr pengar, men är numera ganska billigt. Problemet då är istället att Skype-appen bara går att använda med Microsoftkonton. Fast får du inte bestämma själv över datorn eller har något gehör så blir du ju fast med lösningen som erbjuds oavsett om du gillar den eller inte, precis som tidigare Windows-versioner. Har du själv möjlighet att installera program kan du ju lika gärna köra tredjepartstiling på skrivbordet för den delen.

Omställningen till GUI hade de flesta 10-12 år på sig minst. Pratar vi inte GEM (Atari, fanns för DOS också) och Amiga så har vi också många företag som körde Mac på 80- början på 90-talet. GUI på arbetsstationer (Unix, VMS) var vanligt sedan mitten av 80-talet. OS Xs ramverk (GUI) har arv från 1988 t.ex. det var på det första webbläsaren utvecklades och Dooms mapeditor användes på, och spelet utvecklades på. Allt innan det hamna hos Apple. Utvecklare visst, men de gick och vänta på att Microsoft skulle leverera något användbart. De var tvungna att använda DOS (eller helt andra plattformar) till mer komplicerade applikationer väldigt länge. Många satt kvar på de andra ordbehandlarna (i DOS) fram till Office 95, och massor andra program längre än så. Nu betydde ju för den delen inte DOS-program att gränssnittet var drivet av textkommandon, Windowsprogram betydde inte att programmet inte fortfarande var drivet av textkommandon. Båda hade stöd för mus. Ja det tog tid, att styra WinRT-program med tangentbord och mus som ett vanligt programfönster kommer inte ta lika lång tid. Det är egentligen inte frågan om något skifte där. Tablet-PCs har ändå inte tagit över och användarna återgår till skrivbordet även där. Tangentbord och mus är bästa tillbehöret, vilket betyder att de är lite fast där.

Permalänk
Medlem

Jag tycker att man kan tolka det som att Microsoft till viss del erkänner att de dabbat sig med Windows 8 i och med de utannonserade kommande förändringarna. I alla fall känns det så. För varje ny punktrelease så flyttas fokus från touch och mer och mer mot den rediga desktopen.

Jag kräver inte att Microsoft ska ner på sina bara knän och be om ursäkt för sina fulingar. Jag vill bara ha ett operativsystem som är hyffast funktionellt "out of the box", och det verkar ju också som att den versionen som återinför den äkta startmenyn blir en sådan version.

Så nu lutar jag mig bara tillbaka och väntar på att alla förståsigpåare här på forumet skall börja kalla Microsoft för bakåtsträvare

Eller just ja.. Microsoft kan ju inte göra fel, så startmenyn är framtiden och alla som håller fast vid den utdaterade metro-paradigmen måste då vara... Bakåtsträvare?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Du får skriva hur långt du vill, det hjälper inte läsligheten däremot när det blir onödigt stretigt. Men jag vill gärna slippa referera till vad du själv skrivit tidigare om samma sak, det är svårt att diskutera om du inte håller fast diskussionen i det du själv ens säger. Det går bara i cirklar då. Du klagade på läslighet, föregå då med gott exempel. Kortare är bättre så länge man kan komma till kärnan.

Jag föredrar i alla fall att skriva ett längre inlägg där mina poänger kommer fram snarare än att skriva ett kort och sen behöva svara på ett antal till för att mitt korta inlägg har missförståtts.

Citat:

Min poäng var att det inte kommer handla om officepaketet, därför skrev jag –

Notera hela meningen, i samma inlägg skrev jag dessutom.

Alltså de flesta funktioner, inte alla funktioner som du senare ville styra det åt.

Det var precis den meningen jag citerade. Du sa: De kommer inte släppa något Office på WinRT, och min poäng är: Något Office kommer de att släppa.

Citat:

Portering anklagade du mig för att missuppfatta vad det var när jag menade precis vad det innebär. Det var du som började misslyckade metadiskussioner. Port, fork och fork med total omskrivning är tre separata grejer, här handlar det om ingetdera om det är nyutveckling och en annan "motor". Är det inte en variant av samma program så är det inte en variant av samma program för att skippa termerna som används inom utveckling.

Men det var du som tog upp portering, något Office är det oavsett om det bygger på samma kodbas eller ej. Huruvida det är en portering eller ej är inte intressant för det var inte vad vi diskuterade. Någon perfekt portning kommer det inte att bli men det har det heller aldrig varit. Office för Mac har aldrig haft exakt samma funktionalitet som Office för Windows och Office för RT kommer inte att ha det heller.

Citat:

Ja jag skriver verkligen inte genomtänkt, det är därför jag försvarar vad jag tidigare skrivit utan att ta tillbaka det.

Det var inte vad du sa som inte var genomtänkt utan hur du sa det. Det spelar ingen roll om du har världens bästa argument om du framställer det i mitten av ett textblock på hundra rader och tre meningar liksom, eller om de flesta missförstår vad du säger för att du inte är tydlig med vad du menar.

Citat:

Något där jag gick lite hårt fram var däremot detta,

Jo, Office förändras förstås mycket långsammare än Windows på grund av kategorin av program och användare. Folk spenderar mycket tid i Windows men inte mycket tid med att jobba med Windows utan den tiden spenderar de i program, till exempel Office, och gränssnittet i dessa program är för de allra flesta bra mycket viktigare än gränssnittet man använder för att starta programmet.

Citat:

Windows Runtime är givetvis en plattform utvecklad för att ta program till Windows Phone i första hand och kommer fortsätta som det. Hur de ska få in miljön i Windows 8.X har de bara hunnit tänka om lite i 2-3 gånger. Och Officeteamet kommer ju åtminstone komma med en ny variant – även om inte den är baserad på skrivbordets – sådär 3 år efter utvecklingsverktygen till WinRT blev offentliga. Plattformen kommer – får vi anta – inte vara igenkännlig när det är dags att flytta Office-paketet i sin helhet från Win32, ribbon, mfc, etc.

Detta är ett fint exempel på när jag inte riktigt kan tyda vad du säger för att du inte är tillräckligt utförlig. Windows RT var inte tänkt till telefoner från början för det var först nyligen som telefonerna kunde köra RT-appar. Hur de ska få in miljön i Windows 8.X har de bara hunnit tänka om lite i 2-3 gånger. Vad betyder det? Och Officeteamet kommer ju åtminstone komma med en ny variant – även om inte den är baserad på skrivbordets – sådär 3 år efter utvecklingsverktygen till WinRT blev offentliga. Ja, de kommer att komma med en version av Office, så då stämmer inte vad du säger att inget Office skulle komma. Att det har tagit sån tid är ju inte så bra men hellre det och ett genomtänkt gränssnitt än att de hastade fram något bara för att ha något att sälja. Office fungerar också redan på alla enheter med Windows, bara ingen touch-anpassad variant. Att skrivbordet och RT-miljön kommer att flyta ihop till något mellanting är ganska sannolikt men det har väl inget med saken att göra.

Citat:

Excel-app får gärna stödja ark på mer än 65536 rader, då kommer jag ha nytta av den, förutsatt att den är gratis precis som Office Mobile (delvist) numera är. Som en viewer, eftersom det är något Office Online (Web Apps) inte klarar. Ska man skapa, redigera med mera så kommer jag föredra annat.

Jag kan inte uttala mig om hur begränsningarna i RT-Office kommer att se ut kontra vanliga, men behöver du öppna så stora filer kanske det är att föredra att göra det på skrivbordet i alla fall? Ska man göra avancerade kalkyler så behövs ett avancerat program och det är ju precis vad RT-appen försöker att inte vara. Jag kan inte uppdatera mina uppkopplade kalkylblad i Office för Android men jag kan öppna dem och titta på de data som finns däri, sortera och filtrera, vilket är mer än vad exempelvis Drive för Android, QuickOffice eller liknande klarar av. Gratis lär det inte bli i alla fall om det inte är väldigt förenklade versioner.

Citat:

Ja använder ni inte Lync så använder ni annat, Lync används annars också (kan göra) av fysiska telefoner du har på skrivbordet så det är en hel plattform med olika funktioner.

Jo, Lync är en hel plattform och det är ett bra program, vi har bara löst dess funktioner på andra sätt. Vi har bland annat videokonferenssystem för säker kommunikation mellan kontor eller till kunder och leverantörer exempelvis. Det är förstås ingen gratis lösning heller men vi hade behövt den oavsett ifall vi hade Lync eller ej.

Citat:

Då kanske ni kan tillåta store eller sideloada Skype-appen om den är behjälplig. Det sista kostar tyvärr pengar, men är numera ganska billigt. Problemet då är istället att Skype-appen bara går att använda med Microsoftkonton. Fast får du inte bestämma själv över datorn eller har något gehör så blir du ju fast med lösningen som erbjuds oavsett om du gillar den eller inte, precis som tidigare Windows-versioner. Har du själv möjlighet att installera program kan du ju lika gärna köra tredjepartstiling på skrivbordet för den delen.

Tredjepartstiling? Jo, hade vi kört åttan så hade vi haft access till butiken så det finns inget behov av att sideloada Skype. Jag har redan idag kopplat mitt personliga MS-konto till exempelvis Visual Studio och Team Foundation Server så att koppla det till själva Windows och exempelvis butiken ser jag inte som ett problem. Dock är jag ganska säker på att vi hade skippat den synken och kört med AD-kontona där det fungerar istället.

Citat:

Omställningen till GUI hade de flesta 10-12 år på sig minst. Pratar vi inte GEM (Atari, fanns för DOS också) och Amiga så har vi också många företag som körde Mac på 80- början på 90-talet. GUI på arbetsstationer (Unix, VMS) var vanligt sedan mitten av 80-talet. OS Xs ramverk (GUI) har arv från 1988 t.ex. det var på det första webbläsaren utvecklades och Dooms mapeditor användes på, och spelet utvecklades på. Allt innan det hamna hos Apple. Utvecklare visst, men de gick och vänta på att Microsoft skulle leverera något användbart. De var tvungna att använda DOS (eller helt andra plattformar) till mer komplicerade applikationer väldigt länge. Många satt kvar på de andra ordbehandlarna (i DOS) fram till Office 95, och massor andra program längre än så. Nu betydde ju för den delen inte DOS-program att gränssnittet var drivet av textkommandon, Windowsprogram betydde inte att programmet inte fortfarande var drivet av textkommandon. Båda hade stöd för mus. Ja det tog tid, att styra WinRT-program med tangentbord och mus som ett vanligt programfönster kommer inte ta lika lång tid. Det är egentligen inte frågan om något skifte där. Tablet-PCs har ändå inte tagit över och användarna återgår till skrivbordet även där. Tangentbord och mus är bästa tillbehöret, vilket betyder att de är lite fast där.

Jo, tangentbord och mus är överlägsna för väldigt många användningsområden. Vi kan diskutera vilka övergångar som har varit stora och vilka som varit små, men det är bara en fråga om personlig smak och tycke så det är inte så intressant. Jag tycker att övergången från sjuan till åttan var den minst frustrerande av alla Windowsreleaser, men många tycker uppenbarligen inte det. Skiftet som jag syftade på var mer övergången från exempelvis en dropdown efter högerklick till en separat ruta, som i start (innan Update), eller att all text som inte är rubriker eller löpande är klickbar, att hörnen är viktiga osv. Inte från mus till touch för alla appar fungerar utmärkt med mus.

Permalänk
Medlem

Nu har man haft W 8.1 Update1 i en vecka, det känns väl sådär.
Åter igen så är det absolut 0 skillnad på FPS i alla mina spel.
Modernui fortsätter o driva mig till vansinne. Att ha en solid färg i ex chrome är fruktansvärt störigt

Datorn startar snabbt, absolut, men den startar jag 1 gång om dagen bara.
Ändrat:
Mappar
Notification om "new app"
Aktiverat SuperAdmin för jag vill kunna göra vad jag vill på C:\ som jag kan i w7. Även att sätta file asocciation i ett program fattar w8 inte utan man måste in i default programs och sätta det där, rätt korkat OS
StartIsBack (krav)
Alla charms borta, start to desk såklart, local konto(appstore är ett joke)

Och ja, det fungerar ju, inga direkt strul men det har jag aldrig med w7 heller.
Jag saknar aero något fruktansvärt igen, aero glass till w8 är rätt dåligt.

Men all in all, så med en hel del ändringar så godkänner jag w8.1 update1 nu iaf, musen fungerar dessutom bättre utan att köra explorer.exe hacket i regedit då den reportar 1000hz direkt vid nyformat vid 8.1 u1.

Men hastighetsmässigt är det ingen verklig skillnad för mig iaf, alla program och allt startar snabbt som i w7, fps samma i allt jag provat förutom BF4 (har skiten spelar aldrig men testade iaf)

Aero gör dock W7 till vad det är, en fröjd att sitta i.
All denna stelheten och "block" i w8 är skräp.

Permalänk
Medlem

Fan har du inte gett upp. Går inte att vara utförligare om du ändå ska missuppfatta allt med flit.

Windows Runtime har alltid varit utvecklat för telefoner, anledningen att den sett lite olika ut mellan desktop och telefoner är för att de behöll kompatibiliteten med Windows Phone 7.X-program.

Windows Runtime, kort WinRT är ett körverk/ramverk. I det som API:t för Store-appar och telefoner finns.

Windows RT är ett operativsystem med Office 2013 RT – Office 2013 för Win32/desktop på ARM.

Windows Runtime finns i en subset för telefoner och en för datorer – men de behöver gå framåt och börjar använda mer av WinRTs funktioner utan den hårda uppdelningen mellan telefon och dator. Windows Runtime har används på telefoner sedan Windows Phone 8.0 från oktober-november 2012. Windows Runtime i Windows Phone 8.1 har inte längre ett helt annat format för XAML (GUI) och liknande och det blir enklare att göra projekt med UI för telefoner och Store-appar med "Universal apps"-templaten. UI är fortfarande inte delat i sin helhet på något sett utan som två separata projekt inuti Universal Apps-projektet/VS, men delar annan kod fullt ut är meningen. Samma typ av kod (C++/CX, C# PCL etc) du kunde dela tidigare mellan Windows Runtime på WP8.0 och Windows Runtime på Windows 8.X/Store, men nu delar de ytterligare funktioner och går bort från de "Phone"-specifika subsets som kommer från Silverlightarvet. XAML i den variant som de kört i Store-appar fungerar inte i äldre Windows Runtime-miljön på WP8.0, den har helt enkelt blivit döpt till Silverlight i dokumentationen nu, men de har däremot inte tänkt efterlikna Silverlight resten av livet. Det finns också ändringar i hur de sköter multimedia, där de fått samma Media Foundation-APIs som Windows 8.X Store-appar. Samt lite annat smått. Även innan det så delades drygt 90% av Windows Runtime mellan plattformarna. Telefoner kan fortfarande inte köra appar byggda för Windows RT. Appar byggs och anpassas för båda eller endera.

Tredjepartsverktyg för tiling, resizing och zoner i skrivbordet finns såklart. Ja, varför skulle det vara så svårt, går på de andra operativsystemens stacking(baserade)-fönsterhanterare där finns det också små tillbehörsprogram för sånt. Finns många olika typer av verktyg där, finns också virtuella skrivbord/ytor via små tredjepartsprogram (Sysinternals har en variant) så det fungerar mer som OS Xs multiple spaces eller som är vanligt i fönsterhanterarna på Unix-like operativen med olika ytor/skrivbord som man kan köra programmen i. Båda är bra om man vill ha många program uppe samtidigt. Eller så kanske man vill köra någon i "always on top". Samma gester och kortkommandon passar bra oavsett om det är ett fullskärmsprogram från Store eller ett vanligt Windowsprogram på skrivbordet, här ska man ändå sikta på något som gör att man kan hantera hela miljön. Som standard kommer de nog förbättra vissa saker där. För resten finns tredjepartsprogram som vanligt.

Något porterat Office blir det inte. Jag har inte förnekat att Microsoft visat upp PowerPoint för Windows Store och säger att det rullar på Windows Phone 8.1(+). Verktygen på datorsidan för att bygga sådana program har varit tillgängliga i 3 år, oavsett när Windows Phone kunde avvika från modellen som de ärvde från Silverlight. Än har de mycket att bevisa. Det är helt nyutvecklade program som hanterar formaten på helt annan vis internt än Office på Windows.

Minst frustration måste varit från Vista till 7an. Sen vet jag inte hur man gör en övergång till något som man sen åter anpassar till drop-down menyer eller flyttar funktioner bort från charms. Om man inte gör det för att anpassa till mus och tangentbord så vet jag inte vad det är de håller på med.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Fan har du inte gett upp. Går inte att vara utförligare om du ändå ska missuppfatta allt med flit.

Jag missuppfattar inte något med flit. Du kanske skulle göra ett försök att vara lite tydligare i dina argument.

Citat:

Windows Runtime har alltid varit utvecklat för telefoner, anledningen att den sett lite olika ut mellan desktop och telefoner är för att de behöll kompatibiliteten med Windows Phone 7.X-program.

Fast fram till och med WP 8.0 så hade inte telefonerna WinRT utan Windows Phone RT, ett subset.

Citat:

Windows Runtime, kort WinRT är ett körverk/ramverk. I det som API:t för Store-appar och telefoner finns.

Windows RT är ett operativsystem med Office 2013 RT – Office 2013 för Win32/desktop på ARM.

Windows Runtime finns i en subset för telefoner och en för datorer – men de behöver gå framåt och börjar använda mer av WinRTs funktioner utan den hårda uppdelningen mellan telefon och dator. Windows Runtime har används på telefoner sedan Windows Phone 8.0 från oktober-november 2012. Windows Runtime i Windows Phone 8.1 har inte längre ett helt annat format för XAML (GUI) och liknande och det blir enklare att göra projekt med UI för telefoner och Store-appar med "Universal apps"-templaten. UI är fortfarande inte delat i sin helhet på något sett utan som två separata projekt inuti Universal Apps-projektet/VS, men delar annan kod fullt ut är meningen. Samma typ av kod (C++/CX, C# PCL etc) du kunde dela tidigare mellan Windows Runtime på WP8.0 och Windows Runtime på Windows 8.X/Store, men nu delar de ytterligare funktioner och går bort från de "Phone"-specifika subsets som kommer från Silverlightarvet. XAML i den variant som de kört i Store-appar fungerar inte i äldre Windows Runtime-miljön på WP8.0, den har helt enkelt blivit döpt till Silverlight i dokumentationen nu, men de har däremot inte tänkt efterlikna Silverlight resten av livet. Det finns också ändringar i hur de sköter multimedia, där de fått samma Media Foundation-APIs som Windows 8.X Store-appar. Samt lite annat smått. Även innan det så delades drygt 90% av Windows Runtime mellan plattformarna. Telefoner kan fortfarande inte köra appar byggda för Windows RT. Appar byggs och anpassas för båda eller endera.

Dold text

Jo, jag jobbar och är utbildad som Windowsutvecklare så det där är inga nyheter direkt, jag vet bara inte vad det har att göra med vad vi diskuterade. Telefoner fick Windows Runtime i och med WP8.1 som släpptes för mindre än en månad sedan.

Citat:

Tredjepartsverktyg för tiling, resizing och zoner i skrivbordet finns såklart. Ja, varför skulle det vara så svårt, går på de andra operativsystemens stacking(baserade)-fönsterhanterare där finns det också små tillbehörsprogram för sånt. Finns många olika typer av verktyg där, finns också virtuella skrivbord/ytor via små tredjepartsprogram (Sysinternals har en variant) så det fungerar mer som OS Xs multiple spaces eller som är vanligt i fönsterhanterarna på Unix-like operativen med olika ytor/skrivbord som man kan köra programmen i. Båda är bra om man vill ha många program uppe samtidigt. Eller så kanske man vill köra någon i "always on top". Samma gester och kortkommandon passar bra oavsett om det är ett fullskärmsprogram från Store eller ett vanligt Windowsprogram på skrivbordet, här ska man ändå sikta på något som gör att man kan hantera hela miljön. Som standard kommer de nog förbättra vissa saker där. För resten finns tredjepartsprogram som vanligt.

Jo, jag är väl medveten om att det finns program som förändrar fönsterbeteendet hos Explorer. Jag har aldrig hört uttrycket tredjepartstiling bara. Den typen av program är absolut en möjlighet för en del men de kräver oftast en massa konfiguration och chansen är stor att det slutar fungera vid uppdateringar och dylikt. Jag har testat exempelvis virtuella desktops i omgångar sedan nittiotalet och de passar inte riktigt mitt arbetssätt och många saker i Windows slutar fungera när man moddar/ersätter Explorer som shell.

Därmed inte sagt att jag inte använder tredjepartsverktyg för att rätta till saker som jag tycker är dumma i gränssnittet, jag är bara väldigt restriktiv med det för att jag tycker det är ett större irritationsmoment när saker inte fungerar som man är van vid på andra datorer än mina egna.

Always on top är inte samma sak som att ha en applikation helt utanför skrivbordet.

Citat:

Något porterat Office blir det inte. Jag har inte förnekat att Microsoft visat upp PowerPoint för Windows Store och säger att det rullar på Windows Phone 8.1(+). Verktygen på datorsidan för att bygga sådana program har varit tillgängliga i 3 år, oavsett när Windows Phone kunde avvika från modellen som de ärvde från Silverlight. Än har de mycket att bevisa. Det är helt nyutvecklade program som hanterar formaten på helt annan vis internt än Office på Windows.

Ok, jag kan citera samma mening igen: De kommer inte släppa något Office på WinRT... Inte riktigt samma sak som: Något porterat Office blir det inte. eller?

Citat:

Minst frustration måste varit från Vista till 7an. Sen vet jag inte hur man gör en övergång till något som man sen åter anpassar till drop-down menyer eller flyttar funktioner bort från charms. Om man inte gör det för att anpassa till mus och tangentbord så vet jag inte vad det är de håller på med.

Well, jag skulle säga att de anpassar sig efter allt gnäll, inte efter mus och tangentbord för det fungerade bra även med Windows 8.0 och utmärkt i 8.1.

Sen frustrationen vid byte mellan Windowsversioner är ju ganska individuellt förstås, och sjuan och Vista var ju ganska lika även om temat skilde sig åt en del, men sjuan och åttan tycker jag är mer likadana än vad två Windowsversioner har varit sedan 2000 och Me/9x/NT4. Tittar vi på aktivitetsfältet som är den del av Windowsgränssnittet som är mest synlig under användande och också en av de delar som ändrats mest så tycker jag det är ganska självklart: Minimerade program representerades av en ruta med titeln på fönstret och loggan mellan 95 och Vista till att bara vara en stor logga i 7 och ser likadana ut nu i 8. Notifikationsfältet gick från att först ha alla ikoner i 95 och framåt till att dölja dem i XP och Vista med expansion vänsterut, i 7 så kom expansionen istället i en separat ruta och det ser likadant ut i 8. Startknappen däremot gick från att ha Windowsloggan och texten Start på en fyrkantig knapp från 95 till XP till att vara en rund knapp med bara Windowsloggan i Vista och 7 via ingen knapp i 8 till bara loggan nu i 8.1. Alltså ser aktivitetsfältet ganska exakt likadant ut i åttan som i sjuan bortsett från startknappen.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JimmieSan:

Aktiverat SuperAdmin för jag vill kunna göra vad jag vill på C:\ som jag kan i w7. Även att sätta file asocciation i ett program fattar w8 inte utan man måste in i default programs och sätta det där, rätt korkat OS

Läs gärna min lista med 103 förbättringar. Där hittar du bland annat anledningen till varför program inte kan sätta filassociationer själv, vilket är en av mina absoluta favoritförbättringar i Windows 8 och senare.

Här får du punkten i klartext:

61. Filtyp och protokoll-associeringsmodell

Filtyper och protokoll-associeringsmodellen har ändrats i Windows 8 på så sätt att program inte längre kan sätta standardprogram för filtyper eller protokoll. Istället stället sköts det av användaren. Det innebär i princip ett slut på program som bråkar med varandra och försöker associera sig själv till så många filtyper som möjligt. Istället får du upp en ruta i det övre högra hörnet när du startar en filtyp som flera program klarar där du kan välja vilket program du vill använda. Du får frågan en gång, fram till dess att du har installerat ett nytt program som också kan öppna den filtypen.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/hh848...

Helt enkelt är det så att det är programmet som är "korkat", inte operativsystemet. Programmet är ännu inte uppdaterat att förstå Windows 8 nya smarta filassocieringsmodell. När programmet är uppdaterat för att stödja Windows 8 kommer det inte längre ens att försöka sätta filassociationer själv.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Jag missuppfattar inte något med flit. Du kanske skulle göra ett försök att vara lite tydligare i dina argument.

Fast fram till och med WP 8.0 så hade inte telefonerna WinRT utan Windows Phone RT, ett subset.

Jo, jag är väl medveten om att det finns program som förändrar fönsterbeteendet hos Explorer. Jag har aldrig hört uttrycket tredjepartstiling bara. Den typen av program är absolut en möjlighet för en del men de kräver oftast en massa konfiguration och chansen är stor att det slutar fungera vid uppdateringar och dylikt. Jag har testat exempelvis virtuella desktops i omgångar sedan nittiotalet och de passar inte riktigt mitt arbetssätt och många saker i Windows slutar fungera när man moddar/ersätter Explorer som shell.

Därmed inte sagt att jag inte använder tredjepartsverktyg för att rätta till saker som jag tycker är dumma i gränssnittet, jag är bara väldigt restriktiv med det för att jag tycker det är ett större irritationsmoment när saker inte fungerar som man är van vid på andra datorer än mina egna.

Windows Phone 8.0 fick en subset av Windows Runtime, kallas internt WinPRT, Windows Phone Runtime, med 8.1 så tar de in fler bitar av Windows Runtime så det blir samma apier osv, för det var aldrig meningen att det skulle vara onödigt smalt och okompatibelt med WinRT (Windows Store-appar) på datorer. 7.X hade inte WinPRT. De körde en variant av Silverlight istället, utvecklarna kunde välja mellan det och en variant av XNA. Ingen "native code" fören 8.0.

Syftar inte på skal, du behöver inte modifiera några systemfiler eller ersätta dem för att styra fönsterna. Exempelvis SplitView, Divvy, WindowSpace, Sysinternals Desktop, Dexpot, VirtuaWin, Nvidias nView som bara fungerar med Quadro/NVS numera, med flera.

Skrivet av snajk:

Ok, jag kan citera samma mening igen: De kommer inte släppa något Office på WinRT... Inte riktigt samma sak som: Något porterat Office blir det inte. eller?

Nej du citerar en del utav ett sammansatt stycke som har flera huvudsatser, du har tagit bort huvudsatsen och bortser från vad jag skrev mer om saken innan vi började diskutera saken.

Program för att hantera fönster och virtuella skrivbord är hur som helst inte perfekta på något sett, men det är inte heller Litestep på 90-talet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Windows Phone 8.0 fick en subset av Windows Runtime, kallas internt WinPRT, Windows Phone Runtime, med 8.1 så tar de in fler bitar av Windows Runtime så det blir samma apier osv, för det var aldrig meningen att det skulle vara onödigt smalt och okompatibelt med WinRT (Windows Store-appar) på datorer. 7.X hade inte WinPRT. De körde en variant av Silverlight istället, utvecklarna kunde välja mellan det och en variant av XNA. Ingen "native code" fören 8.0.

Så... inget WinRT på telefonerna förrän i april i år?

Citat:

Syftar inte på skal, du behöver inte modifiera några systemfiler eller ersätta dem för att styra fönsterna. Exempelvis SplitView, Divvy, WindowSpace, Sysinternals Desktop, Dexpot, VirtuaWin, Nvidias nView som bara fungerar med Quadro/NVS numera, med flera.

Jag syftar inte på enbart skal heller utan jag har testat diverse tillägg till fönsterhanteringen i Windows, jag tycker bara inte att någon av dem har varit värt jobbet med att installera och sen ha ett ovant beteende på alla andra datorer.

Citat:

Nej du citerar en del utav ett sammansatt stycke som har flera huvudsatser, du har tagit bort huvudsatsen och bortser från vad jag skrev mer om saken innan vi började diskutera saken.

Jag kan ta hela meningen om du vill, jag ser bara inte hur det ändrar poängen. "De kommer inte släppa något Office på WinRT, kodbasen är för stor för att porteras, skriven i fel språk, är beroende av för mycket som inte finns där och skulle resultera i en handikappad version." Det tolkar jag som om du anser att de inte kommer att släppa något Office för det skulle bli en för begränsad version (eller handikappad), men så är inte fallet. De kommer att släppa en version av Office, den kommer att vara mer begränsad men det ser inte MS som ett skäl att inte släppa den. Vill man ha fullständigt Office på Windows RT så finns det redan på skrivbordet så det är inte så stor poäng i att släppa exakt samma program igen. Jag vet att det inte är WinRT-Office men det är ett Office som är tillgängligt för alla enheter (utom telefoner) med Windows 8 av alla varianter, RT eller vad du vill.

Citat:

Program för att hantera fönster och virtuella skrivbord är hur som helst inte perfekta på något sett, men det är inte heller Litestep på 90-talet.

Jag vet att de har blivit bättre, jag sa att jag hade testat i omgångar sedan nittiotalet inte att jag testade en gång och gav upp. Slutsatsen blir densamma dock: Det passar inte riktigt mitt arbetssätt och de skapar problem. Kanske beror det på att jag har kört med flera skärmar sedan typ 98 och således inte riktigt har haft behovet av så mycket yta, å andra sidan så uppskattar jag alltid exempelvis högre upplösning eller ytterligare en skärm. Sen har också Windows fönsterhantering blivit mycket bättre med tiden, aero-snap exempelvis är en sådan funktion som jag kanske hade kunnat köra ett tredjepartsprogram för men det behövs inte nu när det är inbyggt i Windows. Lite mer funktionalitet hade inte varit fel dock, jag hade gärna exempelvis kunnat "snappa" program på övre/nedre halvan av skärmen och inte bara vänstra/högra då jag ofta har någon av mina skärmar på högkant. Men för mig är inte den funktionaliteten värt problemet med att inte ha samma beteende på olika datorer och att behöva installera det på varje ny dator.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Jag tycker att man kan tolka det som att Microsoft till viss del erkänner att de dabbat sig med Windows 8 i och med de utannonserade kommande förändringarna. I alla fall känns det så. För varje ny punktrelease så flyttas fokus från touch och mer och mer mot den rediga desktopen.

Jag kräver inte att Microsoft ska ner på sina bara knän och be om ursäkt för sina fulingar. Jag vill bara ha ett operativsystem som är hyffast funktionellt "out of the box", och det verkar ju också som att den versionen som återinför den äkta startmenyn blir en sådan version.

Så nu lutar jag mig bara tillbaka och väntar på att alla förståsigpåare här på forumet skall börja kalla Microsoft för bakåtsträvare

Eller just ja.. Microsoft kan ju inte göra fel, så startmenyn är framtiden och alla som håller fast vid den utdaterade metro-paradigmen måste då vara... Bakåtsträvare?

Jag tycker att det är väldigt intressant att de utannonserade det nya interfacet lagom efter att Ballmer blivit ersatt. Jag kan inte undgå att undra om det är så att den nya VDn förstår att fulspel och att ta intern politiken till kunderna är en dålig idé.

Windows 8.2 ser ju faktiskt ut att vara vad 8an skulle ha varit från början. Faktiskt väldigt likt vad jag har skrivit i tidigare posts att de borde göra för att jag skulle tycka om 8.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jag tycker att det är väldigt intressant att de utannonserade det nya interfacet lagom efter att Ballmer blivit ersatt. Jag kan inte undgå att undra om det är så att den nya VDn förstår att fulspel och att ta intern politiken till kunderna är en dålig idé.

Windows 8.2 ser ju faktiskt ut att vara vad 8an skulle ha varit från början. Faktiskt väldigt likt vad jag har skrivit i tidigare posts att de borde göra för att jag skulle tycka om 8.

Skickades från m.sweclockers.com

Lägg därtill att så gott som alla frontfigurer för Modern UI har fått sparken eller degraderats till tomglasdisken efter att Nadella tilltrett. Oavsett vad som händer med Modern UI lär det inte utvecklas så som det var tänkt från början, då folk som jobbade med det inte gör det längre.

Och ja, jag håller med. 8.2's implementation av live tiles känns vettig och användbar. Ett klick på startknappen och man ser med en gång om man har nya mail, noticer på facebook, väder, nyhetsheadlines eller vad som. Som ett "notification center" på PC'n utan att det tar upp hela skärmen.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Lägg därtill att så gott som alla frontfigurer för Modern UI har fått sparken eller degraderats till tomglasdisken efter att Nadella tilltrett. Oavsett vad som händer med Modern UI lär det inte utvecklas så som det var tänkt från början, då folk som jobbade med det inte gör det längre.

Och ja, jag håller med. 8.2's implementation av live tiles känns vettig och användbar. Ett klick på startknappen och man ser med en gång om man har nya mail, noticer på facebook, väder, nyhetsheadlines eller vad som. Som ett "notification center" på PC'n utan att det tar upp hela skärmen.

Att frontfigurer för Modern UI fått sparken var faktiskt mer än jag visste, får kolla upp mer om det. Jag är inte så säker på om jag gillar det beroende på vilka som blivit petade, Modern UI tyckte jag var riktigt bra på Windows Phone och rena surfplattor (även om Windows 8 kändes väldigt ofärdigt på surfplatta men det var ju mest när man tvingades gå ur Modern UI). Tycker inte designerna bör fått kicken då de har gjort ett bra jobb, de som har tagit besluten att göra en snabb port av Surfplattornas UI och tvinga på det alla desktop användare däremot, det var bara ett dåligt beslut i allmänhet och de som tog det förtjänar inte att ha kvar sitt mandat.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Att frontfigurer för Modern UI fått sparken var faktiskt mer än jag visste, får kolla upp mer om det. Jag är inte så säker på om jag gillar det beroende på vilka som blivit petade, Modern UI tyckte jag var riktigt bra på Windows Phone och rena surfplattor (även om Windows 8 kändes väldigt ofärdigt på surfplatta men det var ju mest när man tvingades gå ur Modern UI). Tycker inte designerna bör fått kicken då de har gjort ett bra jobb, de som har tagit besluten att göra en snabb port av Surfplattornas UI och tvinga på det alla desktop användare däremot, det var bara ett dåligt beslut i allmänhet och de som tog det förtjänar inte att ha kvar sitt mandat.

Inlägg av mig tidigare i den här tråden men finns mycket annat skrivet om ämnet: #14175959

Jag gillar också interfacet på WP8. Helskärm på PC var ett stort misstag.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Jag kan ta hela meningen om du vill, jag ser bara inte hur det ändrar poängen. "De kommer inte släppa något Office på WinRT, kodbasen är för stor för att porteras, skriven i fel språk, är beroende av för mycket som inte finns där och skulle resultera i en handikappad version." Det tolkar jag som om du anser att de inte kommer att släppa något Office för det skulle bli en för begränsad version (eller handikappad), men så är inte fallet. De kommer att släppa en version av Office, den kommer att vara mer begränsad men det ser inte MS som ett skäl att inte släppa den. Vill man ha fullständigt Office på Windows RT så finns det redan på skrivbordet så det är inte så stor poäng i att släppa exakt samma program igen. Jag vet att det inte är WinRT-Office men det är ett Office som är tillgängligt för alla enheter (utom telefoner) med Windows 8 av alla varianter, RT eller vad du vill.

Implikationen är enbart på Office kodbas, Office Mobile (iPad-versionen också) hade jag inte kastat ut från verkligheten. Vi ser helt nya program vid sidan av Office källkod istället för en omskrivning och dåliga versioner av Office.

Utläggningen handlade bara om begreppen och namnen, inte om vad du visste eller inte. Sen lät det på dig som att WP7.X körde WinPRT. WP8.1 kör både WinPRT (kallas Silverlight i dokumentationen numera) och WinRT, men det är fortfarande bara en subset av Windows Runtime (inte 1:1 mot Windows 8.X) och utvecklingsverktygen för Windows Runtime har funnits i ca 3 år för allmänheten – samtidigt visste Microsoft att deras subset för telefoner skulle ta över mer APIer från Windows Runtime och sluta använda Silverlight-namespaces för XAML med mera. Det nämner jag mest för att de ämnar Windows Runtime-programmen för Word-, Excel och powerpoint-filer att även rulla på Windows Phone. Dessa program är inte mer Office än Office Online.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Implikationen är enbart på Office kodbas, Office Mobile (iPad-versionen också) hade jag inte kastat ut från verkligheten. Vi ser helt nya program vid sidan av Office källkod istället för en omskrivning och dåliga versioner av Office.

Men det var inte vad du skrev. Hade du skrivit: Det kommer inte att komma något Office baserat på vanliga Office... Eller: Det kommer inte att komma något Win32-baserat Office... (vilket förstås är ganska självklart) Eller till och med: Det kommer inte att komma något riktigt Office... så hade jag varit helt med. Men det gjorde du inte, du sa att det inte kommer att komma något Office.

Citat:

Utläggningen handlade bara om begreppen och namnen, inte om vad du visste eller inte. Sen lät det på dig som att WP7.X körde WinPRT. WP8.1 kör både WinPRT (kallas Silverlight i dokumentationen numera) och WinRT, men det är fortfarande bara en subset av Windows Runtime (inte 1:1 mot Windows 8.X) och utvecklingsverktygen för Windows Runtime har funnits i ca 3 år för allmänheten – samtidigt visste Microsoft att deras subset för telefoner skulle ta över mer APIer från Windows Runtime och sluta använda Silverlight-namespaces för XAML med mera. Det nämner jag mest för att de ämnar Windows Runtime-programmen för Word-, Excel och powerpoint-filer att även rulla på Windows Phone.

Från wiki: Windows Runtime support on Windows Phone 8.1 converges with Windows 8.1. The release brings a complete Windows Runtime API to the platform, including Windows Runtime XAML support, as well as language bindings for C++/CX and HTML5/Javascript.

WP7 körde inte WPRT och det har jag aldrig sagt.

Citat:

Dessa program är inte mer Office än Office Online.

Mer Office vet jag inte riktigt hur jag ska tolka men Office Online är Office precis som Office för Windows, Ipad eller Android. Det kanske inte motsvarar din personliga definition av Office men uppenbarligen motsvarar det MS definition eftersom de kallar det för Office.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Men det var inte vad du skrev. Hade du skrivit: Det kommer inte att komma något Office baserat på vanliga Office... Eller: Det kommer inte att komma något Win32-baserat Office... (vilket förstås är ganska självklart) Eller till och med: Det kommer inte att komma något riktigt Office... så hade jag varit helt med. Men det gjorde du inte, du sa att det inte kommer att komma något Office.

Från wiki: Windows Runtime support on Windows Phone 8.1 converges with Windows 8.1. The release brings a complete Windows Runtime API to the platform, including Windows Runtime XAML support, as well as language bindings for C++/CX and HTML5/Javascript.

WP7 körde inte WPRT och det har jag aldrig sagt.

Mer Office vet jag inte riktigt hur jag ska tolka men Office Online är Office precis som Office för Windows, Ipad eller Android. Det kanske inte motsvarar din personliga definition av Office men uppenbarligen motsvarar det MS definition eftersom de kallar det för Office.

Något Office, som porterats från Office-paketets kodbas. Det skrev jag där och senare i andra inlägg. Precis som där hade jag satt ut en kommatering mitt i meningen. Det hör hur som helst ihop med det första som skrevs.

Citat:

Fast fram till och med WP 8.0 så hade inte telefonerna WinRT utan Windows Phone RT, ett subset.

Fram till och med, alltså låter det som om det gällde före.

Windows Phone har fortfarande inte en komplett (1:1) Windows Runtime-plattform enligt Microsofts dokumentation, men närmandet var väntat (och är väldigt stort) och att de förhållit sig till WP7.X har utgjort ett hinder i utvecklingen av appar/spel. Converged verkar vara hur de ville beskriva det.

Of course there are still some small differences in behavior and supported features between Windows Phone and Windows Store apps. Some of these are the result of timing of the different product cycles, and they may not appear in future releases. Some differences are the result of the different natures of phones and computers, their sizes, and the way people use them. We encourage developers to think in terms of Windows app development—developing for a single Windows Runtime, but targeting two different platforms on phones and computers. -- MSDN http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/...

Dold text
Permalänk
Medlem

Djupgående och utmärkt analys av varför det går så dåligt för Windows 8: http://betanews.com/2014/05/08/the-scale-of-windows-8-xs-fail...

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk

För min del har problemet med Win8 varit att desktop-gränssnittet är vidrigt fult, och att MS tagit bort min valmöjlighet att ändra det. Det är jag som betalar för den här programvaran och jag avskyr verkligen fasonerna att MS försöker bestämma hur det ska se ut på min skärm - tar bort mina val!

Vad jag talar om är Aero, färginställningar och startmenyn. Det fungerade toppen i Win7 - aldrig några problem - och är för mig helt totalt obegripligt varför man ödslat energi på att helt ta bort det ur koden! Företag lever av sina betalande kunder och gör klokast i att respektera dessa -- vi borde självklart ha fått dessa som valmöjligheter! Då hade Win8 varit en succé.

Orsaken till Win8 fiasko är psykologiska - kunder tycker inte om när deras valmöjligheter tas bort, så enkelt är det! Obegripligt hur man på MS varit så tjockskalliga att man inte lyckats begripa det... Idioter.

Classic shell hittade jag rätt fort, men Win8 var fortfarande så fult att jag vägrat "uppgradera". Och nu har jag hittat Aero Glass som för tillbaks Aero komplett till Win8 - -glaseffekt, glödande text och skuggningar exakt som det var i Win7 -- och då uppskattar jag helt plötsligt Win8! När jag äntligen fått tillbaks mitt desktop så har jag börjat uppskatta apparna - väderappen t ex är lysande. Den gör tyvärr inte vädret bättre ännu (men det kanske kommer i 8.2? - men den är fin! Nyheterna är också bra.

Tänk att så lite kan göra så stor skillnad, och betänk hur enormt mycket denna korkade prestige har kostat Microsoft?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Djupgående och utmärkt analys av varför det går så dåligt för Windows 8: http://betanews.com/2014/05/08/the-scale-of-windows-8-xs-fail...

Inte konstigt att win 8 har gått så dåligt, oavsett hur win 8 fanboysen vänt och vridit på "fördelarna" (som ingen kan njuta av ändå).

Skrivet av Lasse-SL-500:

För min del har problemet med Win8 varit att desktop-gränssnittet är vidrigt fult, och att MS tagit bort min valmöjlighet att ändra det. Det är jag som betalar för den här programvaran och jag avskyr verkligen fasonerna att MS försöker bestämma hur det ska se ut på min skärm - tar bort mina val!

Vad jag talar om är Aero, färginställningar och startmenyn. Det fungerade toppen i Win7 - aldrig några problem - och är för mig helt totalt obegripligt varför man ödslat energi på att helt ta bort det ur koden! Företag lever av sina betalande kunder och gör klokast i att respektera dessa -- vi borde självklart ha fått dessa som valmöjligheter! Då hade Win8 varit en succé.

Orsaken till Win8 fiasko är psykologiska - kunder tycker inte om när deras valmöjligheter tas bort, så enkelt är det! Obegripligt hur man på MS varit så tjockskalliga att man inte lyckats begripa det... Idioter.

Classic shell hittade jag rätt fort, men Win8 var fortfarande så fult att jag vägrat "uppgradera". Och nu har jag hittat Aero Glass som för tillbaks Aero komplett till Win8 - -glaseffekt, glödande text och skuggningar exakt som det var i Win7 -- och då uppskattar jag helt plötsligt Win8! När jag äntligen fått tillbaks mitt desktop så har jag börjat uppskatta apparna - väderappen t ex är lysande. Den gör tyvärr inte vädret bättre ännu (men det kanske kommer i 8.2? - men den är fin! Nyheterna är också bra.

Tänk att så lite kan göra så stor skillnad, och betänk hur enormt mycket denna korkade prestige har kostat Microsoft?

Dom tänkte sälja in (läs tvinga) folk till store= dom tjänar storkovan.

Men får hoppas nästa win dom lärt sig misstagen.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar