Copyswede-avgiften orsakar förvirring i hemelektronikbranschen

Permalänk
Skrivet av Fluf:

Datorer är avsedda för huvudsakligen Privatkopiering - Copyswede
Datorer är avsedda för huvudsakligen TV-tittande - Sveriges Radio och TV Tjänst i Kiruna

Max en kan ha rätt!

Celebrity Battle please...

Fel ! Datorer, mobiltelefoner, konsoler etc är särskilt ägnade för att se på svts utbud och sedan spela in det på hårddisken som man privatkopierar med sina kamrater. I ärlighetens namn kan väl alla erkänna att det är i princip enbart detta som ni använder era datorer till?

Annars så kommer såklart företag ge sig vika för utpressarna. Själv så accepterar jag bara reglerna och härmed gör allt vad jag kan för att undvika att mina pengar går till svenska artister, skådespelare etc. De gör till att börja med inget som jag ens vill se på eller lyssna om jag fick betalt för det, så det blir inte så svårt.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frispel:

Enligt copyswede själva så görs det undersökningar där man frågar folk vad de privatkopierar plus att man håller koll på vad som tex sänds på radio mm. Har du något bättre sätt att hålla koll så är jag övertygad om att copyswede uppskattar dina tips

Jag tvivlar extremt starkt på att Copyswede skulle ha frågat runt tillräckligt mycket för att ens ha i närheten av ett bra underlag för att gissa vad folk privatkopierar. Skulle de på allvar ta reda på vad folk använder sina datorer till så skulle de se att privatkopiering förekommer i mycket mindre utsträckning än de verkar tro.
Jag skulle gärna se en seriös undersökning av detta av oberoende forskare. De själva är så jäviga man kan bli och har inte något intresse av att märka att privatkopiering är på utdöende. Då riskerar de bara att förlora sina jobb med sina rejäla löner.

Piratkopiering förekommer och är ett problem, men är deras avgifter en kollektiv straffavgift för detta så bör de vara ärliga med det också.
Vad som sänds på radio säger inte ett dugg om vad folk privatkopierar, däremot kanske de kan ta avgift av radiostationen då, det har jag inget emot.

Mitt tips är att lägga ner Copyswedes verksamhet omedelbart. Kan man inte mäta privatkopieringen på något hederligt sätt så är avgiften oetisk.
Huvudtipset är annars givetvis att faktiskt ta mer betalt vid försäljningstillfället. Då vet man exakt hur mycket som säljs och kan ta avgift utgående från det.
Det är en enkel och självklar lösning, men då skulle deras godtyckliga konfiskerande av enorma summor ta slut och de skulle sabba sin egen existens.

Skrivet av Frispel:

Om du känner att du har rätt till privatkopieringsavgift så kan man registrera verk man givit ut på skiva mm. Är övertygad om att det står hur man gör på copyswedes hemsida.

Jag är inte intresserad av att registrera mig för att snylta på andra, men om jag lagrar egna verk på datorn vill jag gärna slippa att andra snyltar på det jag har upphovsrätten till (genom Copyswede som tar avgift från mig och delar ut till någon random person som vill snylta på andra).

Skrivet av Frispel:

Sedan förstår jag inte den uppfattning som finns här på forumet att det inte privatkopieras? Ni har aldrig funderat på att vi här kanske är lite mer teknikintresserade och ligger i framkant när det gäller streaming mm medan medelsvensson antagligen ligger ett antal år efter...privatkopierade inte ni alls ens för ett par år sedan?

Det är väl isåfall bara folk som är såpass teknikintresserade att de klarar att bryta kopieringsskydden som finns som klarar att privatkopiera.
Medelsvensson kan inte privatkopiera sina inköpta verk även om de mot förmodan skulle vilja det.
Förr i tiden var det iallafall möjligt.
Själv har jag privatkopierat någon gång för 10-15 år sedan. Jag ville testa min cd spelare på datorn och la då in en Abba skiva på datorn.
Det är så långt min privatkopiering sträcker sig.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Musikälskare

Äh så länge de får in pengar å kan stoppa de direkt i fickorna så spelar de mindre roll rent praktiskt sätt... Nu blev det jobbigt

De kommer inte få en krona av mig, likadant med radiotjänst... Gamar

/end rant

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av frankof:

Intressant, är det någon som har påpekat för CS att dom går rätt emot vad som står på regeringskansliets sida?
(jag tror inta att någon har ändrat sig, det är bara regeringen som inte har helt koll på vad CS gör)

Jag mailade dem och frågade nyss men vi får se om de svarar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av flashen:

Äh så länge de får in pengar å kan stoppa de direkt i fickorna så spelar de mindre roll rent praktiskt sätt... Nu blev det jobbigt

De kommer inte få en krona av mig, likadant med radiotjänst... Gamar

/end rant

P1 P2 P3 och P4 är ju dock otroligt hög kvalité på, skillnad på dessa tölpar som bara hittar på avgifter. Vilka fittor.

Visa signatur

"Remember, you’d see movies about the future, and everything was in the sky? Like, it had moved in to the sky? … That’s the internet! That’s what it is! That’s our flying cars!" - Kanye West 2013
Mitt retrobygge:*Projekt Golden Oldie*

Permalänk

Giriga människor finns det ju men det här är någon slags ny nivå, typ som att leta efter en nål som är nergrävd i Sahara. -Löjligt. Vi är på en helt annan nivå än dessa ruttna människor.

Permalänk
Medlem

Jag privatkopierar hela tiden Spotifylänkar med kompisar. Jag behöver ingen 2TB hårddisk för att lagra dem dock...

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

tycker dom kan höja Spotify premium från 99 till 199 kr i månaden! fan jag delar ju länkar med som tidigare postare i tråden skriver!!

Skämt och sido... så illa hela detta kapitlet är med privatkopieringsavgifter hellöjligt!

Visa signatur

Sweclockers: "Parti X gör följande chockerande uttalande om vagt datorrelaterad sak Y, vad tycker ni?"
Också Sweclockers: "Påminnelse att det är inte tillåtet att diskutera politik :)"

Sweclockers: "Piratkopiering ökar, vad tycker ni?"
Också Sweclockers: "Det är förbjudet att diskutera såväl piratkopiering som svenskt laglig privatkopiering :)"

Permalänk
Medlem

Torde väl vara fritt fram nu då att ålägga dessa avgifter en idiotiavgift.

Visa signatur

-- FubbHead

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shockwave:

Okej, med den logiken så ska vi betala avgifter för allt digitalt som finns då det också går att kopiera. Vill Microsoft ha pengar när jag gör en backup av min mjukvara från dem också? Att kopiera en mp3-fil för eget bruk orsakar inte en enda krona i förlust för den som gjort låten från början. Det som du pratar om låter nästan som drulleförsäkring om man råkat ha sönder CD-skivan med låten på.

Det är inte min logik utan lagstiftarens. Jag säger hur det ligger till och om du tycker systemet är dåligt eller inte är en helt annan fråga.

Jag hänvisar så du förstår bättre.
Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk (förkortas roligt nog till URL)

Se 2 § 1 st Upphovsrätt innefattar, med de inskränkningar som föreskrivs i det följande, uteslutande rätt att förfoga över verket genom att framställa exemplar av det och genom att göra det tillgängligt för allmänheten, i ursprungligt eller ändrat skick, i översättning eller bearbetning, i annan litteratur- eller konstart eller i annan teknik.

Märk det fetstilta.

Undantaget som ger dig laglig rätt att framställa dina egna exemplar av ett verk du har köpt är privatkopierings lagen och allt det innebär.

Tycka kan man om vad man vill men detta är vår lagstiftning som den ser ut idag. Detta omfattar naturligtvis att man gör en kopia på en mp3 låt. Kopian möjliggör att du kan både ha mp3 i mobilen och i datorn samtidigt vilket kan ses som en förlust av inkomst eftersom du bara har köpt en mp3a men har 2 exemplar. Återigen, detta är inget jag försöker argumentera för utan objektiv fakta av hur lagen fungerar.

Angående microsoft så ja teoretiskt. Dataprogram omfattas av upphovsrätt men har vissa särdrag från andra saker men det är inte intressant här. Jag är inte 100 på exakt hur copyswede fördelar avgiften till upphovsmän men jag är inte säker på att microsoft omfattas av copyswedes verksamhet.

Edit. URL 2 § 2 st är också intressant
"Framställning av exemplar innefattar varje direkt eller indirekt samt tillfällig eller permanent framställning av exemplar av verket, oavsett i vilken form eller med vilken metod den sker och oavsett om den sker helt eller delvis."
Den beskriver vad framställning av exemplar omfattar. Som du ser är den idag omfattande och vag! Det är lagstiftarens sätt att försöka göra lagen framtidssäker mot just piratkopiering, mot bakgrunden att piraterna historiskt sett har försökt kringgå upphovsrätten på teknisk väg.

Edit igen. I kapitel 2 (URL) listar man inskränkningar mot upphovsrätten (kapitlet heter just "Inskränkningar i upphovsrätten")
se t.ex.
"12 § Var och en får för privat bruk framställa ett eller några få exemplar av offentliggjorda verk. Såvitt gäller litterära verk i skriftlig form får exemplarframställningen dock endast avse begränsade delar av verk eller sådana verk av begränsat omfång. Exemplaren får inte användas för andra ändamål än privat bruk.
Första stycket ger inte rätt att
1. uppföra byggnadsverk,
2. framställa exemplar av datorprogram, eller
3. framställa exemplar i digital form av sammanställningar i digital form.
Första stycket ger inte heller rätt att för privat bruk låta en utomstående
1. framställa exemplar av musikaliska verk eller filmverk,
2. framställa bruksföremål eller skulpturer, eller
3. genom konstnärligt förfarande efterbilda andra konstverk.
Denna paragraf ger inte rätt att framställa exemplar av ett verk när det exemplar som är den egentliga förlagan framställts eller gjorts tillgängligt för allmänheten i strid med 2 §. Lag (2005:359)."

Som du kanske ser så omfattas inte dataprogram av undantaget, något jag hade glömt tills nu.

Som du ser nu är det alltså uppenbart ett undantag från upphovsrätten. Detta undantag är då vad man kallar för privatkopiering och är bundet till en avgift. Vad är då privat bruk som det står i lagtexten? Jo det är dina egna privata kopior, kopior som du ger bort inom familjen och närmsta kompisar men också små slutna sällskap.

Visa signatur

minhembio.com/darkages

Permalänk

Undrar om svenska artister får tillräckligt med stim-pengar för att ha råd att betala privatkopieringsavgift på större delen av deras studioutrustning så som datorerna de mastrar på och hårddiskarna de lagrar musiken/filmerna på

Permalänk
Medlem

Jag undrar vem jag ska betala avgift till när kompisen privatbilar (lånar?) min bil.
...eller när jag privatskyfflar en spade av grannen för att skotta lite snö.
Finns det något car-swed eller snow-swed?

Eller ska man kanske rent utav få låna ut sina köpta prylar till bekanta utan att ett tjuvbolag ska ta ut en avgift?
Mutter mutter....

Permalänk
Avstängd

Ram minnen då, går ju att göra en ram hårddisk och privat kopiera,nä börjar ju bli lite löjlig denna avgift

Visa signatur

snacks for snakes

Permalänk
Medlem
Skrivet av henkiii:

Jag undrar vem jag ska betala avgift till när kompisen privatbilar (lånar?) min bil.
...eller när jag privatskyfflar en spade av grannen för att skotta lite snö.
Finns det något car-swed eller snow-swed?

Eller ska man kanske rent utav få låna ut sina köpta prylar till bekanta utan att ett tjuvbolag ska ta ut en avgift?
Mutter mutter....

Vad som omfattas av upphovsrätt framkommer i lagen, Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Se

1 § Den som har skapat ett litterärt eller konstnärligt verk har upphovsrätt till verket oavsett om det är
1. skönlitterär eller beskrivande framställning i skrift eller tal,
2. datorprogram,
3. musikaliskt eller sceniskt verk,
4. filmverk,
5. fotografiskt verk eller något annat alster av bildkonst,
6. alster av byggnadskonst eller brukskonst, eller
7. verk som har kommit till uttryck på något annat sätt.
Till litterära verk hänförs kartor, samt även andra i teckning eller grafik eller i plastisk form utförda verk av beskrivande art.
Vad som i denna lag sägs om datorprogram skall i tillämpliga delar gälla även förberedande designmaterial för datorprogram.

och vad som får privatkopieras framkommer här (samma lag som ovan):

Framställning av exemplar för privat bruk
12 § Var och en får för privat bruk framställa ett eller några få exemplar av offentliggjorda verk. Såvitt gäller litterära verk i skriftlig form får exemplarframställningen dock endast avse begränsade delar av verk eller sådana verk av begränsat omfång. Exemplaren får inte användas för andra ändamål än privat bruk.
Första stycket ger inte rätt att
1. uppföra byggnadsverk,
2. framställa exemplar av datorprogram, eller
3. framställa exemplar i digital form av sammanställningar i digital form.
Första stycket ger inte heller rätt att för privat bruk låta en utomstående
1. framställa exemplar av musikaliska verk eller filmverk,
2. framställa bruksföremål eller skulpturer, eller
3. genom konstnärligt förfarande efterbilda andra konstverk.
Denna paragraf ger inte rätt att framställa exemplar av ett verk när det exemplar som är den egentliga förlagan framställts eller gjorts tillgängligt för allmänheten i strid med 2 §. Lag (2005:359).

Visa signatur

minhembio.com/darkages

Permalänk
Medlem

Skivbolagen funktion numera är alltså att agera pimp

Visa signatur

Fractal Design Define R4 | Intel Xeon 5650@4.0 | Gigabyte UD5 x58 | 8GB DDR3 1600mhz | Noctua NH D14 | Corsair HX 1000W | MSI GTX 970 Gaming | Intel 530 180GB SSD | Intel 520 120GB SSD | Asus ROG SWIFT PG278Q | Func KB460 | Logitech g400 | Audio Technica ATH M50

Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Det här borde ju leda till en minskad försäljning och ökad PIRATkopiering... logiskt.

Lagstiftningen är väldigt snårig. Jag har skrivit en juridisk c-uppsats i ämnet och resultatet är att dagens privatkopierings system är mycket nära dagens piratkopiering (för vanligt folk). Gränsen mellan dessa blir endast klar om man läser lagen. Vissa saker är självklara men vissa omständigheter är omgärdat av missförstånd och myter. Slutsatsen är att folk helt enkelt inte vet hur upphovsrätt fungerar när saker blir komplicerade.

Visa signatur

minhembio.com/darkages

Permalänk
Medlem

Detta blir bara värre och värre, förstår inte hur dessa förslag kan gå igenom.
Dessa pengar som samlas in, går de oavkortat till musik-/filmindustri eller plockar cheferna på Copyswede även ut löner från dessa pengar?

Visa signatur

Monitor: C49RG90S CPU: i9-10900K GPU: GTX 3080

Permalänk
Medlem

Trist att inte Samsung gör mer i linje med vad som sades tidigare. Det hade sannolikt satt fart på processen.

Permalänk
Inaktiv

Jag vill inte bistå med mer skattepengar till ett redan förgiftat och sjukt samhälle.

Avskaffa all straffbeskattning på redan beskattad elektronik!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Micke O:

Dom kan ju inte gärna ta ut avgiften för NASar såvida dom inte säljs MED diskar - vilket dom ju oftast inte gör. Lite som att ta ut avgift på Ethernet-kabel. [...]

Kan se det framför mig... Tillägg 10kr/meter till ett högsta belopp av 100kr inkl. moms. Typ lika logiskt som detta. Vadå, längre kabel innehåller ju mer filer eller hur??

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Till alla er som säger att ni aldrig PRIVAT kopierar längre:
- om ni nu köper en mp3:a och tankar ner den lagligt till datorn..och sedan gör något av följande:: för över den till Mobilen,mp3-spelaren,bränner en skiva,lägger den på USB minne till bilen, ja då har ni ju Privatkopierat den ursprungliga mp3:an utan att för den skull ha gett den till någon i familjen/nära kompis ellerhur? eller står det där ni köper er musik att ni får kopiera den ursprungliga mp3:an till ALLA era apparater när ni betalat för en laglig nerladdning?

......något att fundera på

Permalänk
Medlem

Dom ringde från radiotjänst idag.. Dom frågar bara om tv och dator numera... Inte video/dvd/smartphone som kört ett tag..

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Detta meddelande skrevs på en porrfylld dator, av en elak skitstövel. Det innehåller ingen praktisk eller användbar information, och skrevs faktiskt enbart för att förvilla och föra dej bakom ljuset.

Permalänk
Medlem

Radiotjänst är knappast giriga, giriga är de som vägrar betala radiotjänst fastän de använder SVT och SR.
Copyswede däremot är skithögar.

Visa signatur

ASUS P57P55D-E, INTEL CORE I5 750 @ 4013MHz, Corsair Dominator XMP @ 1950MHz, OCZ Stealthxstream 700W, SAPPHIRE HD 4870 512 MB, 2TB HDD, Noctua NH D-14, NZXT GAMMA, NZXT SENTRY LX, ANTEC VERIS PREMIUM, SIDEWINDER X4, RAZER KRAIT.

Permalänk
Medlem
Skrivet av WhiteOnyx:

Till er alla som säger att ni aldrig PRIVAT kopierar längre:
- om ni nu köper en mp3:a och tankar ner den lagligt till datorn..och sedan gör något av följande:: för över den till Mobilen,mp3-spelaren,bränner en skiva,lägger den på USB minne till bilen, ja då har ni ju Privatkopierat den ursprungliga mp3:an utan att för den skull ha gett den till någon i familjen/nära kompis ellerhur? eller står det där ni köper er musik att ni får kopiera den ursprungliga mp3:an till ALLA era apparater när ni betalat för en laglig nerladdning?

......något att fundera på

Tankar inte några mp3or.
Lyssnar endast på musik på Youtube. Spotify verkar annars vara det som gäller för de flesta andra.
Att hålla på och spara och kopiera en massa låtar behövs inte längre. Finns ingen större poäng.

Tycker upphovsrättsinnehavarna att de får för lite betalt så får de väl ta högre priser generellt. De kan gärna ta högre priser för att tillåta att deras verk spelas osv om de så önskar.

Hur skulle det se ut om alla andra branscher började med samma typ av absurda avgifter ?
Alla författare kunde ju börja med extra avgifter när det gäller "privatläsning" av böcker för att kompensera för de gigantiska förluster författarna gör när en familjemedlem läser boken man köpt ? Dessa avgifter kunde tas ut på allt man kan associera till privatläsning, tex läsglasögon, mjuka soffor, läslampor , anteckningsblock (där man kan skriva ner saker från handlingen), kopieringsapparater osv.
Listan kan utvidgas löpande allt efterhand när man vill få in mer pengar.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperT:

Tankar inte några mp3or.
Lyssnar endast på musik på Youtube. Spotify verkar annars vara det som gäller för de flesta andra.
Att hålla på och spara och kopiera en massa låtar behövs inte längre. Finns ingen större poäng.

Jag är ganska säker på att majoriteten fortfarande sparar och kopierar massvis med musik, alla har inte internet i telefonen varken hemma eller utomlands.
Dessutom fattas tonvis av musik på spotify, POPULÄR musik dessutom.
Jag tror dessutom att minst 50% av sveriges hushåll fortfarande använder cd-skivor (förmodligen även 80%).

Visa signatur

ASUS P57P55D-E, INTEL CORE I5 750 @ 4013MHz, Corsair Dominator XMP @ 1950MHz, OCZ Stealthxstream 700W, SAPPHIRE HD 4870 512 MB, 2TB HDD, Noctua NH D-14, NZXT GAMMA, NZXT SENTRY LX, ANTEC VERIS PREMIUM, SIDEWINDER X4, RAZER KRAIT.

Permalänk
Medlem
Skrivet av yroll:

Radiotjänst är knappast giriga, giriga är de som vägrar betala radiotjänst fastän de använder SVT och SR.
Copyswede däremot är skithögar.

Radiotjänst är minst lika giriga som Copyswede.
Vet inte hur det ser ut i din umgängeskrets men majoriteten i min nyttjar varken SVT, SVTPlay eller SR.
Sist jag av egen vilja kollade på SVT måste ha varit för 20-25 år sedan.

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av yroll:

Jag är ganska säker på att majoriteten fortfarande sparar och kopierar massvis med musik, alla har inte internet i telefonen varken hemma eller utomlands.
Dessutom fattas tonvis av musik på spotify, POPULÄR musik dessutom.
Jag tror dessutom att minst 50% av sveriges hushåll fortfarande använder cd-skivor (förmodligen även 80%).

Jag tror iallafall att privatkopieringen är ytterst minimal.
Antingen gör folk som mig och streamar musik direkt från nätet (Idag har ju så gott som alla smartphones och en dator när de är hemma).
Sedan finns det tyvärr en hyfsat stor grupp som piratkopierar. De tankar hem tonvis med låtar olagligt och lägger någonstans.
De som faktiskt köper en låt och sedan kopierar den någonstans tror jag är väldigt få.

Att folk piratkopierar är ett problem och det orsakar onekligen utebliven försäljning. Dock bör man då vara ärlig med detta.
Och det är ju egentligen det som de försöker kompensera för, men de skulle då inte kunna bestraffa alla kollektivt för detta.

Lägger man ihop Youtube och Spotify så tycker jag inte heller att det saknas speciellt mycket musik.

Exakt hur många som fortfarande använder CD-skivor vet jag inte. De flesta verkar ha en samling gamla skivor som mest ligger och samlar damm, men lyssnar egentligen aldrig på dem längre.
Men även om de har CD skivor så säger det ingenting om att de skulle privatkopiera dessa. Dessutom är nyare skivor tungt skyddade mot sådan verksamhet.

Men det absolut mest absurda är att avgiften tas ut på en massa produkter som inte har ett skit med saken att göra.
Det sägs att avgiften ska tas ut på saker som är "särskilt ämnade åt privatkopiering". Det finns inte en enda produkt som passar in på detta.
Saker som KAN användas för privatkopiering (och hundra andra saker) finns det gott om, men inte något som har som huvudsyfte att användas för privatkopiering.
Det räcker med att det finns ett enda annat legitimt användningsområde för produkten ifråga för att avgiften ska bli moraliskt förkastlig.
Man snyltar då på verksamheter man inte borde har någon som helst rätt att snylta på. De är då inte ett dugg bättre än piraterna som snyltar på andras verk.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Snart lär ju denna kopieringsavgift även gälla lagringen i vår hjärna. Minns du en låt du hörde, ja då privatkopierar du!

Visa signatur

Node 304 | CPU: i5 4670k | RAM: Corsair vengeance CL10 8gb(8x1) | GPU: ASUS GTX760 | MB: ASUS Z87I-PRO(mITX) | Skärm: 24"BenQ RL2455HM

Permalänk
Medlem

[QUOTE="WhiteOnyx;13854513"]Till alla er som säger att ni aldrig PRIVAT kopierar längre:
- om ni nu köper en mp3:a och tankar ner den lagligt till datorn..och sedan gör något av följande:: för över den till Mobilen,mp3-spelaren,bränner en skiva,lägger den på USB minne till bilen, ja då har ni ju Privatkopierat den ursprungliga mp3:an utan att för den skull ha gett den till någon i familjen/nära kompis ellerhur? eller står det där ni köper er musik att ni får kopiera den ursprungliga mp3:an till ALLA era apparater när ni betalat för en laglig nerladdning?

Alldeles rätt!

Det är ju därför begreppet "privatkopiering" skall avskaffas, ja aldrig nämnas igen på detta forum!
Vad det handlar om är en mediaförflyttning (eller MF) och är helt naturligt i det samhälle vi lever i idag. Jag tycker att vi myntar det uttrycket här och nu!
Själva definitionen av en MF blir då att den inte kostar pengar.

Död åt Privatkopiering. Leve Mediaförflyttning!

Visa signatur

En sann moddare blir aldrig klar.MBY är SWEC SSD Kung!
Har hängt här sedan 2002. Började modda vid P200. Har gröna datafingrar. -Och du undrar hur jag kan veta allt?!?!?

|4700K|HD7970matrix|16Gb|Seasonic x-650|WaterC DDC BIP120+MP-05|

Permalänk
Medlem

Ska det kanske vara avgift på penna och papper möjligtvis, då huvudsyftet är att lagra och förmedla information.

Skickades från m.sweclockers.com