Apple lanserar Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Permalänk
Medlem
Skrivet av kenny88g:

Påpekade inte att han va ett barn nödvändigtvis utan i allmänhet här. Iaf när de är apple relaterat. Wuää, min androidtelefon är mycket bättre bla bla bla. Androidanvändare verkar ha ett behov att gnälla på Apple men tvärtom är inte lika förekommande.

Jag gillade iaf nyheterna. Har haft iPhone sedan 4an med ett kortare uppehåll med android och nu 6s. Älskar att svart är tillbaka, aldrig gillat space gray. Sen om jag byter till 7an eller väljer den mindre iPhone SE har jag inte bestämt ännu.

Summan av kardemumman är att de ska alltid gnällas från androidanvändarna. Fortsätt kör på eran android och va nöjda me att Apple sätter ribban som sedan andra tillverkare vill följa.

Upplever att det är tvärtom? iPhone fanboysen är värre enligt mig, bara skriker ut iPhone är bäst utan argument alls...

Tro mig, det är mycket fler barn som säger ''Wuää, min iPhone är mycket bättre bla bla bla'', än ''Wuää, min androidtelefon är mycket bättre bla bla bla''. Hör ofta det själv i vardagen, så där har du fel.

iPhone sätter ribban? Haha, där är det nog ganska tvärtom faktiskt. Android har sedan länge haft viktiga standarder och funktioner som iPhone fått på senaste tiden, eller inte ens fått än? Exempel: trådlös laddning, vattentäthet, tåligare skärmar, mer högupplösta skärmar, mycket mer anpassning i os, fingeravtrycksläsare, dubbelkameror mm. Vad har Apple haft först och bäst?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dallebull:

Känns ju smart att det enda man inte vill ska repas på baksidan sticker ut, och det är ju bara att glömma att använda den liggandes på ett bord utan skal, vilket iallafall jag gör konstant när jag sitter framför datorn..

Ska man behöva lägga den med fronten nedåt och då i sin tur måste man ta upp mobilen och kolla om man får viktiga meddelanden.

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|Nvidia RTX 3070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QZ|Dell u2415
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk
Skrivet av Yoshman:

Därför att mängden jobb som GPUn måste hantera ökar kvadratiskt med PPI (om skärmens storlek inte ändras)? När man nått "tillräckligt hög PPI" är det ren idioti att öka PPI, framförallt på en strömsnål enhet.

Är det någon som tycker man ser individuella pixels på en Iphone från normalt avstånd? Det är den enda vettiga benchmarken. Ser man individuella pixels är PPI för låg, men man vill i så liten utsträckning som möjligt gå över den lägsta möjliga PPI som är "tillräckligt hög".

En LCD skärm behöver inte heller lika hög "PPI" som en pentile OLED skärm för att se lika bra ut i praktiken.

Och ändå så har den sämre batteritid än sina konkurrenters flagship mobiler..

Visa signatur

Ryzen 5600X @4.65GHz, Noctua NH-U14S, 16GB Corsair LPX DDR4 2666MHz, MSI MAG B550 TOMAHAWK, MSI 1080 Gaming X 8GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Afrasbaba:

Största frågan är varför du har en stereo år 2016 som bara har AUX. Knappast Apples problem att folk inte kör bluetooth i bilen.

Min bil från 2007 hade inte ens AUX (satte in annan stereo direkt, men det är inte helt smidigt nuförtiden)
Alla har inte råd med nya bilar (och även där saknar billigare bilar oftast BT).

Nu finns ju blåtandsmottagare för AUX förstås och om man ändå kör originalstereo lär det inte försämra ljudet.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av VeryMadMeatball:

Är det inte dags att frångå dessa hemska camera-bumps nu? Troligtvis en av de grejor som stör mig mest på en telefon.

Håller med, köpte ett skal till min första telefon pga att jag inte gillade att kameran tog i då man la den på bordet. Nästkommande mobiler har jag haft flipfodral som byggt på tjockleken så baksidan blir platt. Skulle nog köra utan om skiten inte stack upp.

Man kan tycka att Apple som har mest resurser osv borde kunnat lösa detta då Huawei lyckats

Permalänk
Medlem
Skrivet av photonerd:

Du citerar förvisso Apple korrekt men det blir lite skevt när de först använder 35mm ekvivalent brännvidd men "glömmer" att räkna om bländaren enligt samma princip. Vet inte om sensorn (sensorerna) är större än 6s men om vi utgår från en cropfaktor på 7 blir de korrekta värdena ca:

28 mm f/13 resp. 56 mm f/20 (fullformat ekvivalent)

Mje inte riktigt så man räknar... OM man skall jämföra bländaren mot fullformat så är det för att se hur mycket dof man får.. en bländare på 1.8 e alltid en bländare på 1,8 oavsett sensorstorlek när det gäller bl.a. ljusinsläpp

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Nä asså, jag inser bara att folk använder telefonen EXTREMT mycket.
Jag jobbar med telefoner jag har koll, men det jag inte förstår är hur folk använder dom.

Dom har på allt som går att ha och sen undrar man varför det drar batteri.

Jag har stängt av allt onödigt och den klarar sig väldigt bra, nej jag sitter inte läser forum + facebook + instagram + 9gag och lyssnar på musik / stream / netflix 8 timmar om dan.

jag har mail + kalander ringer och kollar den någon gång ibland på dom notfikationer som jag har priorterat och resten är ointressant.

Fast man måste väl kunna förväntas att använda telefonen till mer är mail, kalender och ringa?
Annars behöver man ju inte köpa en telefon för 8.000:- kronor, kan ju kännas lite onödigt.

Lite som att köpa en sportbil med 5 liters bensintank, "Nä men kör lugnt så kommer du längre"
Bättre då att ha stor tank så man kan nyttja bilen för vad den är.

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av thexps:

Fast man måste väl kunna förväntas att använda telefonen till mer är mail, kalender och ringa?
Annars behöver man ju inte köpa en telefon för 8.000:- kronor, kan ju kännas lite onödigt.

Lite som att köpa en sportbil med 5 liters bensintank, "Nä men kör lugnt så kommer du längre"
Bättre då att ha stor tank så man kan nyttja bilen för vad den är.

Jag har laptop och stationär dator.

Nä jag spelar aldrig på telefonen jag använder knappt några appar typ swish tink och lite annat smått ibland fejan och inte så mycket mer.

Sen är det företags telefonen inte mina egna.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av Granter:

Varför?

De är ju en huvudanledningarna varför man ens har en mobil, vem fan springer alltid runt med kamera. Har en canon 750D och den används högst någon gång i månaden när man har planerat att ta bilder. Men mobilen är det ju bara ta fram och ta en bild direkt. Fånga ögonblicket som är. De gånger då man ens har användning för bättre kameror är ju när de ska tas bilder till tavlor eller broschyrer.

Idag har mobiler blivit så bra att för vanliga människor börjar de bli svårt att säga om bilden är tagen med en mobil eller en bra kamera

De är väl nästan 90% av all media idag är taget med mobiltelefoner, folk som bloggar och gör youtubevideos och diverse annat.

Vad är de du använder din mobil till? ringa?

Du har rätt och faktum är att en bra fotograf ska till och med kunna ta tillfredsställande bilder med skit kamera och skräp tillbehör det ända jag kan tänkas sakna är väl olika utbud av objektiv för olika ändamål och mobilkameror som är bra att ta bra bilder i ljusfattiga förhållande men det är knappast något den gemene mannen lider av.

De som skaffar dyr utrustning för att plåta macro på daggfyllda blommor och istappar klarar sig lika bra med en mobil idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Afrasbaba:

Största frågan är varför du har en stereo år 2016 som bara har AUX. Knappast Apples problem att folk inte kör bluetooth i bilen.

Även OM en stereo skulle ha BT så betyder det inte att det är en bra funktion eller att det kan/får användas. Sen om året är 2016 har ingen större betydelse, Då det inte betyder att det man behöver koppla in telefonen till är från 2016.
Men som jag nämnde, de borde ha skickat med en adapter som stödjer BÅDE laddning och 3.5mm åtminstone. Deras medföljande lurar är ju 3.5mm så det handlar ju bara inte om att att ha BT i bilen. Ladda och sitta med de medföljande lurarna inkopplade är ju knappast konstigt.

Visa signatur

|| AMD 5900x || ASUS ROG Formula VIII || 2x ASUS GTX 980 SLI || 32GB G-Skill || Vattenkylt || HDD : SSD’er || Skärm : LG42" SL8500 / Acer G24 ||

Permalänk
Medlem

Jag tycker att det är intressant hur extremt mycket folk klagar utan att ens ha testat produkter, överlag menar jag och inte endast Apple-produkter.

Jag är själv systemutvecklare( programmerare) och användare av Apple, Android, Linux samt Windows(tyvärr) och brukar pendla fram och tillbaka mellan dessa inom alla platformar.

Vissa säger att Apple ligger generationer efter sina konkurrenter:
Det gör dem, på vissa områden, men vissa saker ligger dem också i framkant med.
Exempelvis antar jag att Lightning som funnits i 5(?) år inte räknas som revolutionerande då USB-C faktiskt har kommit nu, fyra år senare.

Sedan finns det självklart för- och nack-delar i alla läger, vissa saker gör Samsung bäst, vissa gör Sony, vissa Apple osv.
Det personerna som spyr galla på Apple gärna väljer att göra är att se iPhone vs Android, väljer ut Android-lurar som slår iPhone inom de olika områdena och sedan säger att Android är bäst. Trots att det egentligen handlar om flera olika mobiler som de har slagit ihop till en supertelefon för sitt argument.
Folk skriker sig hesa över specs, men när det visas tester där det bevisas att Apple spöar sina konkurrenter på grund av överlägsen optimering kommer det bortförklaringar till varför dessa just "dessa tester" inte är viktiga.
Men nej, Apple är inte bäst på allt och om ditt intresseområde inte är prioriterat på deras produkter borde du kanske köpa något annat, och vara nöjd med det.
Istället för att klaga på att ditt område inte är prioriterat av "produkter du aldrig skulle köpa för att de kostar för mycket och har designval du inte tycker om".

  • Ja, Aux-kontakten försvinner. Good riddence( tycker jag)!
    Men jag antar att alla som klagar sitter på HI-FI-system för över 20k i både bilar och hem, där de märkligt nog alltid kopplar in en aux-kabel till sin mobil för att spela upp musiken, eller?
    Det finns Chromecast-Audio för hemmet och bluetooth( eller BT-adapter) för bilstereon, där jag tvivlar att någon märker skillnad i ljudkvalité.
    För de som vill ha HI-FI i mobilen är det väl skitbra att du kan påverka vilken DAC du faktiskt vill använda? Hur är det ett problem? Apple är elaka som ger dig så få valmöjligheter( oftast), men dem är också elaka när du får fler valmöjligheter?
    Ja, det är (för stunden) omöjligt att ladda telefonen och lyssna på musik via 3,5mm samtidigt tyvärr. Om du inte skaffar en Bluetooth adapter som du kopplar in dina trådade lurar i. Personligen är det inte ett problem för mig, då mitt batteri varar gott och väl trots två timmar pendling per dag.
    Men jag brukar också ha bra koll på att stänga av onödiga appar i bakgrunden, snapchattar/Facebookar inte åtta timmar om dagen samt kör offline-listor med musik istället för att konstant streama det jag lyssnar på.

  • Jag behöver inte högre upplösning på en telefon, då det är just en telefon( om det finns högre upplösning utan att försämra något annat är det fine by me).

  • Ja, deras nya trådlösa lurar kostar mycket pengar. Men att diskutera ljudkvalité på de nya lurarna, innan de släppts och jämföra med andra produkter är väldigt märkligt. Angående priset är trådlösa PC-headset minst 1000kr dyrare än sina trådade syskon, så i mina ögon är inte priset något konstigt. Det är bara att jämföra med exempelvis https://store.bragi.com/se_en/, som dessutom har fått rätt dålig kritik och kostar 3000kr.

  • Ingen pratar om mjukvara, mer än om hur låst och NSA-vänlig Apple är. Apple är bäst i världen på att optimera mjukvara med hårdvara, just för att dem tillverkar produkter som dom gör. Nej, du kan inte pilla på alla inställningar och om det är en prioritet är det inte en telefon för dig. Men du har också extremt mycket färre buggar, lagg och problem som på Android eller Windows( enligt min erfarenhet i alla fall).

  • Finally, IP67! Ja, det har funnits på "Android" länge. Men vilken av telefonerna är det som har det nu igen? Nexus 6P? Samsung S7? HTC M9? Nokia? Sony? Som jag skrev tidigare klagar folk gärna på funktioner som EN telefon saknar( iPhone) och jämför med ett helt gäng av mobiler( Android).

  • Ja, det är synd att telefonen inte har snabbladdning, samt trådlös laddning som vissa personer gillar.

Det var min fantastiska sammanfattning av genomgången av alla kommentarer till artikeln!
Jag försöker inte övertala någon eller säga att någon har fel( eller? ), jag tycker bara att det( som vanligt) är väldigt många som endast hittar anledningar till att klaga utan att presentera någon egentlig tanke eller grund för sina argument.
Vissa orkar inte ens läsa artikeln eller se presentationen, exempelvis -"Fy fan för en dyr adapter!" -"Den är gratis.." -"Jaha, fy fan för en adapter!"..

Jag tycker de nya lurarna verkar riktigt feta och det blir nog att uppgradera mig någon gång efter nyår. Om inte de nya Nexus-lurarna som väntar runt hörnet kontrar med något bättre.

Nu har jag dödat lite tid jag hade till övers med att klaga av mig, ha en trevlig dag!

Visa signatur

Gigabyte B550 Aorus Pro AX | AMD Ryzen 5800X | 32GB 3600Mhz CL16 | GIGABYTE Radeon RX 6900 XT Ultimate Xtreme WaterForce | Corsair Obsidan 900D | EK-WB CPU & GPU | 2x480-Radiator | ASUS PG348Q | Logitech G604 | Logitech G915 | BeyerDynamic MMX 300 + SB X-Fi Titanium Fatal1ty |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vnox:

Jag tycker att det är intressant hur extremt mycket folk klagar utan att ens ha testat produkter, överlag menar jag och inte endast Apple-produkter.

Jag är själv systemutvecklare( programmerare) och användare av Apple, Android, Linux samt Windows(tyvärr) och brukar pendla fram och tillbaka mellan dessa inom alla platformar.

Vissa säger att Apple ligger generationer efter sina konkurrenter:
Det gör dem, på vissa områden, men vissa saker ligger dem också i framkant med.
Exempelvis antar jag att Lightning som funnits i 5(?) år inte räknas som revolutionerande då USB-C faktiskt har kommit nu, fyra år senare.

Sedan finns det självklart för- och nack-delar i alla läger, vissa saker gör Samsung bäst, vissa gör Sony, vissa Apple osv.
Det personerna som spyr galla på Apple gärna väljer att göra är att se iPhone vs Android, väljer ut Android-lurar som slår iPhone inom de olika områdena och sedan säger att Android är bäst. Trots att det egentligen handlar om flera olika mobiler som de har slagit ihop till en supertelefon för sitt argument.
Folk skriker sig hesa över specs, men när det visas tester där det bevisas att Apple spöar sina konkurrenter på grund av överlägsen optimering kommer det bortförklaringar till varför dessa just "dessa tester" inte är viktiga.
Men nej, Apple är inte bäst på allt och om ditt intresseområde inte är prioriterat på deras produkter borde du kanske köpa något annat, och vara nöjd med det.
Istället för att klaga på att ditt område inte är prioriterat av "produkter du aldrig skulle köpa för att de kostar för mycket och har designval du inte tycker om".

  • Ja, Aux-kontakten försvinner. Good riddence( tycker jag)!
    Men jag antar att alla som klagar sitter på HI-FI-system för över 20k i både bilar och hem, där de märkligt nog alltid kopplar in en aux-kabel till sin mobil för att spela upp musiken, eller?
    Det finns Chromecast-Audio för hemmet och bluetooth( eller BT-adapter) för bilstereon, där jag tvivlar att någon märker skillnad i ljudkvalité.
    För de som vill ha HI-FI i mobilen är det väl skitbra att du kan påverka vilken DAC du faktiskt vill använda? Hur är det ett problem? Apple är elaka som ger dig så få valmöjligheter( oftast), men dem är också elaka när du får fler valmöjligheter?
    Ja, det är (för stunden) omöjligt att ladda telefonen och lyssna på musik via 3,5mm samtidigt tyvärr. Om du inte skaffar en Bluetooth adapter som du kopplar in dina trådade lurar i. Personligen är det inte ett problem för mig, då mitt batteri varar gott och väl trots två timmar pendling per dag.
    Men jag brukar också ha bra koll på att stänga av onödiga appar i bakgrunden, snapchattar/Facebookar inte åtta timmar om dagen samt kör offline-listor med musik istället för att konstant streama det jag lyssnar på.

  • Jag behöver inte högre upplösning på en telefon, då det är just en telefon( om det finns högre upplösning utan att försämra något annat är det fine by me).

  • Ja, deras nya trådlösa lurar kostar mycket pengar. Men att diskutera ljudkvalité på de nya lurarna, innan de släppts och jämföra med andra produkter är väldigt märkligt. Angående priset är trådlösa PC-headset minst 1000kr dyrare än sina trådade syskon, så i mina ögon är inte priset något konstigt. Det är bara att jämföra med exempelvis https://store.bragi.com/se_en/, som dessutom har fått rätt dålig kritik och kostar 3000kr.

  • Ingen pratar om mjukvara, mer än om hur låst och NSA-vänlig Apple är. Apple är bäst i världen på att optimera mjukvara med hårdvara, just för att dem tillverkar produkter som dom gör. Nej, du kan inte pilla på alla inställningar och om det är en prioritet är det inte en telefon för dig. Men du har också extremt mycket färre buggar, lagg och problem som på Android eller Windows( enligt min erfarenhet i alla fall).

  • Finally, IP67! Ja, det har funnits på "Android" länge. Men vilken av telefonerna är det som har det nu igen? Nexus 6P? Samsung S7? HTC M9? Nokia? Sony? Som jag skrev tidigare klagar folk gärna på funktioner som EN telefon saknar( iPhone) och jämför med ett helt gäng av mobiler( Android).

  • Ja, det är synd att telefonen inte har snabbladdning, samt trådlös laddning som vissa personer gillar.

Det var min fantastiska sammanfattning av genomgången av alla kommentarer till artikeln!
Jag försöker inte övertala någon eller säga att någon har fel( eller? ), jag tycker bara att det( som vanligt) är väldigt många som endast hittar anledningar till att klaga utan att presentera någon egentlig tanke eller grund för sina argument.
Vissa orkar inte ens läsa artikeln eller se presentationen, exempelvis -"Fy fan för en dyr adapter!" -"Den är gratis.." -"Jaha, fy fan för en adapter!"..

Jag tycker de nya lurarna verkar riktigt feta och det blir nog att uppgradera mig någon gång efter nyår. Om inte de nya Nexus-lurarna som väntar runt hörnet kontrar med något bättre.

Nu har jag dödat lite tid jag hade till övers med att klaga av mig, ha en trevlig dag!

Fast faktum är att överlag har passiva hörlurar bättre ljudkvalité än aktiva kontra pris.
Det är lättare att bygga hörlurar med bra akustik och komponenter om du slipper tänka på att bygga in batterier och kretsar i samma koppar som ska rymma elementen plus att du slipper extra kostnad för utvecklinen av elektroniken du behöver i ett par aktiva bt lurar.

Det är ju absolut individuellt vad man prioriterar men jag bryr mig inte om en hängandes sladd så länge lurarna låter bra

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av kozmos:

Fast faktum är att överlag har passiva hörlurar bättre ljudkvalité än aktiva kontra pris.
Det är lättare att bygga hörlurar med bra akustik och komponenter om du slipper tänka på att bygga in batterier och kretsar i samma koppar som ska rymma elementen plus att du slipper extra kostnad för utvecklinen av elektroniken du behöver i ett par aktiva bt lurar.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag TROR att den minimala DAC'en som sitter i iPhones tidigare går att sätta in i exempelvis volym-kontrollern på sladden om du vill ha vanliga minimalistiska små in-ear lurar.
Kör du exempelvis Marshall-headset eller liknande TROR jag att storleken på och förflyttandet av DAC'en blir ett icke-problem.

Det som eventuellt kan bli problem är ett ökat pris på headset överlag, pga att alla måste ha en inbyggd DAC. Men jag TROR inte att DAC'en Apple använder kostar flera hundralappar heller direkt. Detta TROR jag för att jag tvivlar på att Apple skulle våga ta bort Aux-kontakten och vara fräcka nog att släppa en adapter med en sämre DAC i, och då dom själva säljer denna adapter för 99kr.

Därför TROR jag att ljudkvalitén du får in i öronen kommer bli exakt samma, om inte bättre. Då högkvalité-headsets faktiskt kan välja DAC.
Rena spekulationer från min sida dock.

Visa signatur

Gigabyte B550 Aorus Pro AX | AMD Ryzen 5800X | 32GB 3600Mhz CL16 | GIGABYTE Radeon RX 6900 XT Ultimate Xtreme WaterForce | Corsair Obsidan 900D | EK-WB CPU & GPU | 2x480-Radiator | ASUS PG348Q | Logitech G604 | Logitech G915 | BeyerDynamic MMX 300 + SB X-Fi Titanium Fatal1ty |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vnox:

Jag TROR att den minimala DAC'en som sitter i iPhones tidigare går att sätta in i exempelvis volym-kontrollern på sladden om du vill ha vanliga minimalistiska små in-ear lurar.
Kör du exempelvis Marshall-headset eller liknande TROR jag att storleken på och förflyttandet av DAC'en blir ett icke-problem.

Det som eventuellt kan bli problem är ett ökat pris på headset överlag, pga att alla måste ha en inbyggd DAC. Men jag tror inte att DAC'en Apple använder kostar flera hundralappar heller direkt.

Därför TROR jag att ljudkvalitén du får in i öronen kommer bli exakt samma, om inte bättre. Då högkvalité-headsets faktiskt kan välja DAC.
Rena spekulationer från min sida dock.

Möjligt drar bara slutsatsen av hur det ser ut idag om man jämför med riktiga high end tillverkare.
Utvecklingen kostar ju även om komponenter och tekniken är billig, är väll ingen tillverkare som måsar i en färdigbyggd krets från aliexpress i sina hörlurar
Men prioriterar man trådlöst över andra aspekter så har det ju ingen betydelse ändå

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av kozmos:

Möjligt drar bara slutsatsen av hur det ser ut idag om man jämför med riktiga high end tillverkare.
Utvecklingen kostar ju även om komponenter och tekniken är billig, är väll ingen tillverkare som måsar i en färdigbyggd krets från aliexpress i sina hörlurar
Men prioriterar man trådlöst över andra aspekter så har det ju ingen betydelse ändå

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tänker mig eventuellt en något längre Lightning-kontakt med inbyggd DAC som eventuella tillverkare av Lightning-headset monterar längst ut på sladden bara. Men vad som händer återstår att se, en för stor kontakt är ju lätt att knäcka som någon skrev tidigare i tråden.

Visa signatur

Gigabyte B550 Aorus Pro AX | AMD Ryzen 5800X | 32GB 3600Mhz CL16 | GIGABYTE Radeon RX 6900 XT Ultimate Xtreme WaterForce | Corsair Obsidan 900D | EK-WB CPU & GPU | 2x480-Radiator | ASUS PG348Q | Logitech G604 | Logitech G915 | BeyerDynamic MMX 300 + SB X-Fi Titanium Fatal1ty |

Permalänk
Medlem

Ja jag tror absolut inte dac kommer vara flaskhals när det kommer till ljudkvalité, skillnaderna jag kan höra mellan en riktig extern dac och moderkortet dac tex är så försvinnande liten så det kan vara placeboeffekt x100

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

$160 för trådlösa hörlurar är väl över 1000kr ahahahaha

Slukar inte blåtand extra batteri med som?

Permalänk
Moderator
Testpilot
Skrivet av Vnox:

Jag tycker att det är intressant hur extremt mycket folk klagar utan att ens ha testat produkter, överlag menar jag och inte endast Apple-produkter.

Jag är själv systemutvecklare( programmerare) och användare av Apple, Android, Linux samt Windows(tyvärr) och brukar pendla fram och tillbaka mellan dessa inom alla platformar.

Vissa säger att Apple ligger generationer efter sina konkurrenter:
Det gör dem, på vissa områden, men vissa saker ligger dem också i framkant med.
Exempelvis antar jag att Lightning som funnits i 5(?) år inte räknas som revolutionerande då USB-C faktiskt har kommit nu, fyra år senare.

Sedan finns det självklart för- och nack-delar i alla läger, vissa saker gör Samsung bäst, vissa gör Sony, vissa Apple osv.
Det personerna som spyr galla på Apple gärna väljer att göra är att se iPhone vs Android, väljer ut Android-lurar som slår iPhone inom de olika områdena och sedan säger att Android är bäst. Trots att det egentligen handlar om flera olika mobiler som de har slagit ihop till en supertelefon för sitt argument.
Folk skriker sig hesa över specs, men när det visas tester där det bevisas att Apple spöar sina konkurrenter på grund av överlägsen optimering kommer det bortförklaringar till varför dessa just "dessa tester" inte är viktiga.
Men nej, Apple är inte bäst på allt och om ditt intresseområde inte är prioriterat på deras produkter borde du kanske köpa något annat, och vara nöjd med det.
Istället för att klaga på att ditt område inte är prioriterat av "produkter du aldrig skulle köpa för att de kostar för mycket och har designval du inte tycker om".

  • Ja, Aux-kontakten försvinner. Good riddence( tycker jag)!
    Men jag antar att alla som klagar sitter på HI-FI-system för över 20k i både bilar och hem, där de märkligt nog alltid kopplar in en aux-kabel till sin mobil för att spela upp musiken, eller?
    Det finns Chromecast-Audio för hemmet och bluetooth( eller BT-adapter) för bilstereon, där jag tvivlar att någon märker skillnad i ljudkvalité.
    För de som vill ha HI-FI i mobilen är det väl skitbra att du kan påverka vilken DAC du faktiskt vill använda? Hur är det ett problem? Apple är elaka som ger dig så få valmöjligheter( oftast), men dem är också elaka när du får fler valmöjligheter?
    Ja, det är (för stunden) omöjligt att ladda telefonen och lyssna på musik via 3,5mm samtidigt tyvärr. Om du inte skaffar en Bluetooth adapter som du kopplar in dina trådade lurar i. Personligen är det inte ett problem för mig, då mitt batteri varar gott och väl trots två timmar pendling per dag.
    Men jag brukar också ha bra koll på att stänga av onödiga appar i bakgrunden, snapchattar/Facebookar inte åtta timmar om dagen samt kör offline-listor med musik istället för att konstant streama det jag lyssnar på.

  • Jag behöver inte högre upplösning på en telefon, då det är just en telefon( om det finns högre upplösning utan att försämra något annat är det fine by me).

  • Ja, deras nya trådlösa lurar kostar mycket pengar. Men att diskutera ljudkvalité på de nya lurarna, innan de släppts och jämföra med andra produkter är väldigt märkligt. Angående priset är trådlösa PC-headset minst 1000kr dyrare än sina trådade syskon, så i mina ögon är inte priset något konstigt. Det är bara att jämföra med exempelvis https://store.bragi.com/se_en/, som dessutom har fått rätt dålig kritik och kostar 3000kr.

  • Ingen pratar om mjukvara, mer än om hur låst och NSA-vänlig Apple är. Apple är bäst i världen på att optimera mjukvara med hårdvara, just för att dem tillverkar produkter som dom gör. Nej, du kan inte pilla på alla inställningar och om det är en prioritet är det inte en telefon för dig. Men du har också extremt mycket färre buggar, lagg och problem som på Android eller Windows( enligt min erfarenhet i alla fall).

  • Finally, IP67! Ja, det har funnits på "Android" länge. Men vilken av telefonerna är det som har det nu igen? Nexus 6P? Samsung S7? HTC M9? Nokia? Sony? Som jag skrev tidigare klagar folk gärna på funktioner som EN telefon saknar( iPhone) och jämför med ett helt gäng av mobiler( Android).

  • Ja, det är synd att telefonen inte har snabbladdning, samt trådlös laddning som vissa personer gillar.

Det var min fantastiska sammanfattning av genomgången av alla kommentarer till artikeln!
Jag försöker inte övertala någon eller säga att någon har fel( eller? ), jag tycker bara att det( som vanligt) är väldigt många som endast hittar anledningar till att klaga utan att presentera någon egentlig tanke eller grund för sina argument.
Vissa orkar inte ens läsa artikeln eller se presentationen, exempelvis -"Fy fan för en dyr adapter!" -"Den är gratis.." -"Jaha, fy fan för en adapter!"..

Jag tycker de nya lurarna verkar riktigt feta och det blir nog att uppgradera mig någon gång efter nyår. Om inte de nya Nexus-lurarna som väntar runt hörnet kontrar med något bättre.

Nu har jag dödat lite tid jag hade till övers med att klaga av mig, ha en trevlig dag!

Apple är dyra. Dom tar ut överpris för enkla produkter såsom adaptrar, hörlurar och andra periferiprodukter och är extremt duktiga på att låsa in och låsa fast i egna standarder och vill ogärna använda etablerade standarder som t.ex. USB-C. Många av dessa saker ses av vissa som anti-konsument och jag är beredd att hålla med. Det finns stora fördelar med detta såklart då man mycket lättare kan kontrollera vad som händer och pågår i interaktionen mellan hårdvara och mjukvara. Trots denna "kontroll" har jag väldigt mycket problem med min iPad Mini 2 medan min fru som har iPhone 6 Plus givetvis inte har några som helst problem. Är man inte på det senaste så är inte Apple längre sådär fantastiskt att det alltid bara funkar. Den myten behöver dö en våldsam död. Jag har haft lika mycket problem med min Apple TV som med min Chromecast, min TimeCapsule behöver startas om i mellan åt för att den helt oförhappandes blinkar orange, precis som min gamla Netgear ibland också behövde.

Min poäng här är att många som klagar gör det nog ur det perspektiv som jag beskriver ovan och egentligen inte särskilt mycket på enskilda saker i frågan som t.ex. det här med audiojacket. Men "If it ain't broken, don't fix it".

Jag är inte ett stort fan av deras affärsmodell. Den är miljöförstörande och väldigt girig men extremt effektiv och framgångsrik. Apple är mer som ett klädmärkesföretag än ett teknikföretag. Man säljer en livsstil, en känsla. Har man inte deras innovativa produkter så är man inte något att bry sig om. Titta bara på all löjlig nomenklatur som dom använder sig av för att sminka grisen. Att använda konventionell standardiserad nomenklatur är Apple för fina för att använda sig av, det måste ju kännas speciellt. Retina t.ex., vad fan är det? Det är inte en teknisk term, det är en medicinsk term, tagen helt ur sitt sammanhang och har ingen som helst betydelse i sammanhanget. Vi har VESA-standarden som beskriver upplösningar men den är inte hipp nog. Dessutom hjälper den ju till att förstå direkt vad det är för upplösning medan Retina är någon slags vag koppling till vad ögat kan "uppleva" och det leverarar ju en känsla på ett bättre sätt. Hjälper det kunden att ta ett väl faktagrundat beslut? Nej.

Jag har absolut inga problem med deras produkter som sådant då jag själv äger en hel del, just på grund av att dom är bra, inte att dom magiskt alltid funkar, vilket inte är sant. Jag har problem med vad Apple står för och deras affärsmodell rimmar ibland rätt illa hos mig och jag tror det är många som delar den känslan jag har. Det fanns liksom ingen som helst anledning att ersätta 3.5mm audiojacket, ingen. Det är en av få globala standarder som är så etablerad att du kan köpa en hörlur var som helst i världen och bara plugga in och köra. Helt fantastiskt men nej detta kan ju inte Apple kontrollera och tvinga på sina kunder sina egna lösningar. Det är anti-konsument. Inget annat i mina ögon.

Jag är lika imponerad av Apples tekniska lösningar som jag är äcklad av deras affärsmetoder. Dom hjälper klart till att driva utvecklingen framåt men att påstå att allting är till det bättre för oss konsumenter är bara ignorant att påstå. Fingeravtrycksläsaren var ett bra exempel på ett stort kliv i rätt riktning men att ta bort 3.5mm-jacket är inte ett.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Afrasbaba:

Största frågan är varför du har en stereo år 2016 som bara har AUX. Knappast Apples problem att folk inte kör bluetooth i bilen.

Tyvärr är inte bluetooth standardutrustning i alla bilar ännu.

Sedan så har inte heller alla råd att skaffa en bil av senaste årsmodell ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av +_+:

Även OM en stereo skulle ha BT så betyder det inte att det är en bra funktion eller att det kan/får användas. Sen om året är 2016 har ingen större betydelse, Då det inte betyder att det man behöver koppla in telefonen till är från 2016.
Men som jag nämnde, de borde ha skickat med en adapter som stödjer BÅDE laddning och 3.5mm åtminstone. Deras medföljande lurar är ju 3.5mm så det handlar ju bara inte om att att ha BT i bilen. Ladda och sitta med de medföljande lurarna inkopplade är ju knappast konstigt.

Vad dillar du om? Bluetooth är en bra funktion, punkt. Du kan dessutom ladda samtidigt som du spelar upp musik i bilen. Bra va?

Året 2016 har definitivt stor betydelse eftersom iPhone 7 är från 2016, inte 2010. Vi diskuterar vad för problem som finns med iPhone 7 år 2016, inte 2010. Jag hade köpt ditt argument om detta var 2006, att för få bilar helt enkelt har Bluetooth år 2006 och att detta kommer bli ett stort problem för många.

Men så är inte fallet. Det är 2016 och de konsumenter Apple riktar sig till kör inte en bil från förra decenniet.

Visa signatur

Windows: [ NCASE M1 | i7 6700K 4C/8T | 16GB DDR4 | 1080Ti | 1.5TB SSD ]
macOS: [ Mac mini | i5 8500B 6C/6T | 16GB DDR4 | 256GB SSD ],
                        [ MBP 13" | i5 1038NG7 4C/8T | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD ]
ESXi: [ Intel NUC | i7 10710U 6C/12T | 32GB DDR4 | 500GB SSD ]

Permalänk
Proffsmobbare

Den riktiga frågan är väl vilket protokoll man kommer använda sig av vid trådlös musikstreaming. APTX-stöd har Apple inte haft tidigare och jag hade blivit förvånad om det fanns nu.

AAC har utvecklats väldigt långsamt och senast jag kikade fanns det inte en enda trådlös hörlur på marknaden som hade stöd för det.

Nog för att earpods aldrig varit någon HiFi-upplevelse, men bättre än "bara" BT är iallafall ett krav för min del, särskilt efter Momentum Wireless.

Tror absolut utvecklingen går åt ett spännande håll och att 3,5mm försvinner även på Androidtelefoner inom ett par generationer, när tekniken möter upp. Idag är jag tveksam.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Afrasbaba:

Största frågan är varför du har en stereo år 2016 som bara har AUX. Knappast Apples problem att folk inte kör bluetooth i bilen.

Köpte mig ett PA slutsteg och det har bara 1 ingång i form av balanserad aux kan man säga. Finns många saker som har användning för analogt. Jag själv ska köra ljud ur 3.5mm på en fest med den samtidigt som jag laddar telefonen. Billigaste alternativet.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Skojas en del om avsaknaden av 3,5 jack http://www.svd.se/sa-hanas-apple-gandhi-med-tradlosa-lurar#xt...

Närmaste månaderna lär väl visa hur sjuan tas emot, själv är jag inte minsta intresserad.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av Feeku:

Samt att digitala kontakter såsom lightning möjligör features såsom noise cancelations etc utan att hörlurarna behöver inbyggda batterier. Dessa features kan sedan kontrolleras från appar. Men visst, framtiden är trådlös, tycker det är bra att Apple använder sitt inflytande till att ge marknaden en knuff i den riktningen.

Som jag skrev innan så har jag inget emot att de tar bort 3.5mm jacket om de vill ersätta den med en nyare, digital standardform. Problemet är ju att Apple tar bort den och ersätter den inte, utan tvingar samtliga aktörer att använda deras jävla lightning kontakt. Jag kommer aldrig tycka att det är OK att ett företag försöker tvinga på sina egna kontakter, produkter, lösningar mm. utan kommer alltid förespråka öppna standardiserade former som tillåter sund konkurrens på marknaden. Hade de t.ex använt USB-C istället, så hade jag totalt jublat över detta och då hade jag definitivt kunna hålla med om att Apple pushar utvecklingen rätt.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk

LOL

Säljer dom hörsnäckor var för sig sen då? en höger och en vänster. styckpris = 425 kr

Permalänk
Inaktiv

kanske är lite sen på denna tråden lol men har själv införskaffat mig ett par bluetooth hörlurar som leverar riktigt imponerande ljud och bekvämlighet för en 500hundring (300 för mig med personalrabatt från jobbet)

Hade nästan lite på känn att det skulle vara det nästa grej, vi får väl se

/edit har ett par Sennheiser HD600 med tillhörande DAC som referenspunkt vid datorn

Permalänk
Medlem

Ska avboka Galaxy Note 7. Blir istället iPhone 7 Plus.

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mithras:

Som jag skrev innan så har jag inget emot att de tar bort 3.5mm jacket om de vill ersätta den med en nyare, digital standardform. Problemet är ju att Apple tar bort den och ersätter den inte, utan tvingar samtliga aktörer att använda deras jävla lightning kontakt. Jag kommer aldrig tycka att det är OK att ett företag försöker tvinga på sina egna kontakter, produkter, lösningar mm. utan kommer alltid förespråka öppna standardiserade former som tillåter sund konkurrens på marknaden. Hade de t.ex använt USB-C istället, så hade jag totalt jublat över detta och då hade jag definitivt kunna hålla med om att Apple pushar utvecklingen rätt.

Visst, hade USB-C existerat för fyra år sedan när Lightning presenterades så hade jag hållit med. Nu när det finns 900 miljoner enhter med Lightning på marknaden så är läget annorlunda. Men allt är inte förlorat pga av Apple fortsätter med Lightning, utan pushen mot digitala hörlurar fortsätter. Kontakten är inte så viktig och kan lätt bytas ut mellan Lightning och USB-C. Förhoppningsvis leder det också till att hörlurstillverkare producerar hörlurar där kabeln kan bytas ut. Då kan glappande/trasiga kablar lätt bytas ut istället för att man behöver köpa nya lurar.

Sen måste man komma ihåg att detta är en "temporär" lösning och att framtiden är trådlös.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av tvelander:

Bild? Jag har en.

Permalänk
Skrivet av Fenrer:

Mje inte riktigt så man räknar... OM man skall jämföra bländaren mot fullformat så är det för att se hur mycket dof man får.. en bländare på 1.8 e alltid en bländare på 1,8 oavsett sensorstorlek när det gäller bl.a. ljusinsläpp

Du har inte helt fel men du har ändå missat poängen, eftersom man redan har räknat om brännvidden till fullformatekvivalent måste man göra detsamma för bländaren, eftersom f-talet är N= f/D där f är brännvidd och D är ingångspupillen.

Det vill säga, det är ett matematiskt värde som beror av brännvidd och bländarens största öppning! Naturligtvis är brännvidden på en iphone väldigt långt ifrån 50mm och det är vilseledande. Jag tror att du själv inser att ingångspupillen inte är 2 cm i diameter