Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Skrivet av aneell:

@SuperNova: Låter som försäkringsbolagen ger en för tight ram till serviceställen för dessa diverse lagningar.

Inte alls; de ger dagsvärdet, dvs. nypriset vid skadetillfället för en likadan enhet, eller en likvärdig om en likadan inte säljs längre, minus åldersavdrag enligt den tabell som står i det villkor som du definitivt har läst igenom när du tecknade försäkringen.

Sedan får de återkoppling med huruvida det är värt att reparera den eller ej, varpå de fattar ett beslut om ersättning.

Av Lcars

Bransch: Försäkring

Roll: Skadereglerare

Hemlighet: Numrera kvitton/foton och matcha med sakerna ni anger på blanketterna!

Om handläggaren ska behöva sitta och försöka lista ut vilken sak som hör till vilket foto så kommer ärendet förmodligen bli liggande mycket längre än det annars skulle.

Och fyll i alla fält på blanketterna! De finns där av en anledning, skit inte bara i hälften av dem! När vi ber om åldern på ett föremål så är det inte bara för att vi vill sjunga "Ja må du leva" till det om det är sakens födelsedag!

Av Lcars
Skrivet av Mogadishu:

De som ringer är ofta "extrapersonal" som ringer på sin fritid mot provision, vilket gör att det ligger i deras intresse att "missuppfatta". Går det så går det.

Jag undrar var folk får denna information från. Jobbar du på Radiotjänst? Erkänner du att det är exakt så du gör utan några som helst samvetskval?

Av Lcars
Skrivet av MrShizzle:

Fick ett samtal för några veckor sen efter att jag registrerade ett nytt telefonnummer på mig själv.
Märktes tydligt på frågorna och sättet personen frågade på att det inte fanns något som helst intresse att ödsla dyrbara sekunder om det nu inte gick att pracka på mig en faktura. Dessutom så klickade hon mig i örat mer eller mindre när jag berättade att "jag bestämt inte har någon TV-mottagare".

Inte fått någon faktura hemskickad ännu..

Med andra ord; handläggaren ifråga var mån om att inte slösa varken din eller sin egen tid med irrelevanta frågor, så höll sig helt och hållet till det relevanta, och försökte avsluta ärendet i rask takt.

Detta gjorde dig extremt upprörd, och på något sätt blev du ännu mer förbannad av att personen lade på när samtalet var slut.

Hade du varit mer nöjd om du hade blivit tvungen att snacka skit om en massa saker som inte har något med saken att göra?

Av Lcars

Det är ju ganska uppenbart att det är frågan om en sida som kör på samma idé som många andra skumma sidor som säljer på tok för billiga spel-koder; de använder metoder som stulna kreditkort för att köpa upp mängder av koder, och sedan sälja dem vidare trots att köpen bestrids av kortens ägare och koderna därför blir ogiltiga.

Visst kan man få tag i billiga spel, och en del personer kommer inte få några som helst problem med det, men det man gör är att stötta kriminell verksamhet.

En mindre känd G2A, med andra ord.

Av Lcars
Skrivet av anon114264:

Märkligt att Microsoft ändå gör en massa reklam för en sådan här dyr produkt som de fullständigt skiter i när man som användare verkligen behöver utnyttja garantin.

Övervägande mest sannolikt att det rör sig om ett fåtal handläggare som har relativt strikta direktiv som inte är överdrivet flexibla när det gäller komplicerade fall.

Dvs. samma sak som i alla branscher.

Av Lcars
Skrivet av muSashi:

35 000 kr och det här är supporten som Microsoft erbjuder, ursäkta men jag måste säga detta är ett skämt. För 35 000 kr borde man få den bästa supporten som finns för en tablet. Bra att detta kom upp till ytan!

Men det är inte Microsoft TS har köpt datorn av, det är Webhallen. Det är återförsäljaren han har ett köpeavtal med, inte tillverkaren.

Skrivet av muSashi:

Även om det är du som har gjort så att skärmen spruckit, så ska Microsoft bevisa att det är du som pajat skärmen dom första 6 månaderna, och när du dessutom grävt fram andra med liknande problem, så borde dom tagit ditt ärende på allvar.

Du tänker på Konsumentköplagen. Den gäller inte vid köp mellan företag.

Av Lcars
Skrivet av Bitzy:

Jag var med om en olyckshändelse och skadade mig nyligen. I samband med detta så gick mobilen sönder. Jag funderar nu på hur datum räknas vid allriskförsäkring när det gäller saker man har beställt via nätet? Det finns en 6 månaders regel för beräkning av värdet för försäkringsbolagets Allriskförsäkring, vilket är anledningen till frågan.

Jag lade en order hos Tele2 24/11 - 6 månader och 2 dagar innan telefonen gick sönder.
26/11 - Ordern skickas från Tele2 under kvällen.
28/11 - Mobilen anlände till postkontor och jag fick sms om detta ( 5 mån och 28 dagar ).
29/11 - Hämtade ut mobil från posten.
Jag betalade inget förrän långt senare då den är på avbetalning.
Olyckstillfället skedde alltså 26/5.

Handläggaren verkade inte veta vad som gällde men fick känslan av att han "bestämde sig" under samtalets gång för att gå efter mitt orderdatum.
Jag vet inte riktigt vad som gäller men tycker det är lite konstigt att en försäkring "tickar på" innan man mottagit produkten..? Ibland kan det ju ta både veckor och månader innan man mottager en beställd produkt.
Är väldigt nyfiken på om någon varit med om något liknande eller vet vad som gäller...

Skrivet av PeCe:

Hade den gått sönder i transporten hade försäkringsbolaget knappast ersatt den, eftersom (om du köpt den som privatperson/konsument) säljaren är ansvarig för den tills den överlämnas till dig. Tycker absolut du skall invända mot försäkringsbolagets beslut; det borde absolut räknas från när du tog emot den.

Meh, det rör sig sannolikt inte om något beslut ännu, förmodligen bara att handläggaren tänkte högt.

Som regel går man på det som är till kundens fördel när det rör sig om så pass små marginaler, i detta fall det datum då kunden fick föremålet i sin ägo.

Nu är det inte heller frågan om att försäkringen inte täcker skadan om mobilen är över 6 månader gammal, utan att dagsvärdet beräknas i procent baserat på nypriset vid skadetillfället och mobilens ålder(kan ligga kring cirka 75% efter ett halvår). Med största sannolikhet gör detta ingen som helst skillnad då kostnaden för reparation på en skadad mobiltelefon som bara är 6 månader gammal bör understiga dagsvärdet med god marginal. Detta förutsatt att mobilen inte är så pass skadad att reparation ej är möjlig.

Dessutom kan cirka 100% av sådana små meningsskiljaktigheter lösas relativt enkelt om man bara är trevlig, respektfull, och tar upp saken som en vuxen människa. Om man är konfrontativ och otrevlig? Då blir saker och ting alltid mindre enkla.

Även om man skulle få ett beslut i slutändan som man inte är nöjd med så var inte otrevlig mot handläggaren. De har inte skrivit villkoren, och de har inte fastställt policyn.

Av Lcars
Skrivet av Dakkie:

Tangentbordet ser ut som det gör på grund av gammala byråkrati från förr när man använda skrivmaskiner.

Ursprungligen användes en annan layout som var betydligt snabbare än dagens QWERTY-layout. Den hette dvorak-layout och var som jag nämnt snabbare. Om inte jag minns fel från kursen i ingenjörshistoria så var det amerikanska myndigheter och militär som tränade sina sekreterare i dvorak för att få till en effektivare verksamhet.

Sekreterarna var dock för snabba och armarna på skrivmaskinerna trasslade därav ihop sig. QWERTY-layouten fördes in med syfte att man inte skulle kunna skriva lika snabbt på det. Detta är varför tangentbordet ser ut som det gör idag.

Det finns folk som vill träna om sig och som ställer in windows tangentbord till dvorak (eller svorak som den svenska versionen hette). Du kan beställa hem genomskinliga klisterlappar att sätta på tangentbordet för att få svorak på.

Jag tycker det är ytterst onödigt att sprida fåniga rykten och myter kring layouter för tangentbord.

Poängen med QWERTY var inte att man skulle skriva så långsamt att armarna på skrivmaskiner inte tog i varandra, utan att bokstäverna skulle vara fördelade på ett sådant sätt att tangenter som riskerade att ta i varandra var åtskilda, samt att de vanligaste bokstäverna för respektive hand var samlade så att man skulle kunna skriva så fort som möjligt.

Det är inte heller så att QWERTY bara uppstod ur intet en sommardag i slutet på 1800-talet. Det fanns flera olika standarder, och de ändrades över tid, precis som alla andra standarder i världshistorien.

Det finns dessutom inga bevis för att någon annan mer eller mindre populär standard faktiskt skulle vara snabbare eller smidigare för den som skriver.

Av Lcars
Skrivet av backspace:

@Johan86c: Var lite försiktig med att tro och lita blint på de "lärda".
Det var ju inte för så himla längesen ett gäng "lärda" var hyfsat övertygade om att jorden var platt tills att det kom en tjomme och bevisade något annat.

Förutom att det varit allmänt känt att jorden är rund under de senaste 2500-3000 åren.

Man får lära sig i skolan att Columbus blev utskrattad när han vände sig till diverse hov för att få sponsring för en resa till Indien, vilket stämmer, men anledningen var att hoven visste mycket väl att jorden var rund, och även hur stor den var. Han blev utskrattad för att de visste att en resa västerut till Indien skulle resultera i tre skepp med ihjälsvultna besättningar. Han var en idiot som inte förstod sig på vetenskap, och därför trodde att jorden var mycket mindre än den egentligen var.

Det var ren flax att han stötte på land mellan Europa och Indien, för om så inte hade varit fallet så hade de dött allesammans.

Av Lcars
Skrivet av alteam:

Det borde rimligtvis gå att anmäla skadorna på samma anmälan men då du redan anmält första skadan kanske du ska avbryta den och skapa en ny med båda skadorna i.

Spelar ingen som helst roll hur många anmälningar du gör, det är huruvida det är två separata skadehändelser, vilket det är i det här fallet, som är det relevanta.

Om man inte ljuger för försäkringsbolaget givetvis, vilket är olagligt, och kommer i ett sådant här fall resultera i att man som allra minst förlorar försäkringen och förbjuds från att teckna någon i framtiden.

Av Lcars
Skrivet av E.N:

Helt sinnessjukt att man nu ska bli tvingad att behöva betala för deras vedervärdiga propaganda som matas ut dagligen. Har aldrig betalat tv avgift å kollar aldrig på skiten heller!

Hur vet du att de matar ut vedervärdig propaganda om du aldrig tittar på det?

Av Lcars

*skrockar lätt*

Så, IQ-test är test som testar hur bra man är på att göra IQ-test.

Egentligen borde de bara användas som intagningsprov till Tautologiklubben.

Hela poängen med att göra ett test är som regel att se hur bra man är på något. Exempelvis är förarprovet ett test på hur bra man är på att köra bil. Men IQ-testet testar ingenting utom just hur bra man är på testet.

Fullständigt meningslöst, med andra ord.

Av Lcars
Skrivet av bardbard:

Nu tror ju givetvis inte jag heller att det var en träbyggnad mitt I central New York
Vad som egentligen hände var att fastighetsägaren stod inför ett stundande stambyte I huset samt endel problem med mögel nere I källaren. Ganska tråkig utgift tyckte fastighetsägaren så denne riggade upp bomber I huset(hans brorsas fru's kompis kusin jobbar ju ändå med rivningsarbeten så det var ju en baggis att få tag på "riktiga" saker).
Tack vare sin tjänstgöring under Kuwaitkriget(pilot på Apache) så kom han I kontakt med Usama Bin Laden. De flog vilse med helikoptern och hamnade I Pakistan. Usama tyckte synd om dem så de fick bränsle och karta etc för att ta sig tillbaka till flygbasen.
Kriget tog ju slut men fastighetsägaren hade ju fått en ny BFF!
Tillbaka till starten av 2000 då... Det vore ju märkligt att detonera byggnaden utan en orsak(försäkringsbolaget skulle aldrig gå med på det) så han tog kontakt med sin BFF igen via messenger. Då Usama hade fått provflyga en Apache så tyckte fastighetsägaren att Usama stod lite I skuld till honom(det är ju ändå det coolaste man kan göra). De kokade ihop hela 9/11-planen och resten är som man sager historia
Fastighetsägaren slapp göra stambytet samt ta reda på möglet. Vad jag vet så köpte han en liten gård(får) på Irland för försäkringspengarna och lever nu lycklig I sitt mögelfria hus.

Bullshit, finns inte en chans att det där är sant.

Det är Skottland som har alla får, på Irland finns det bara en väldans massa kor.

Och potatis.

Av Lcars
Skrivet av griid:

Bra, kan det bli ordning på dagens ungdomar.

Ah, just ja; dagens ungdomar är lata, odisciplinerade, respektlösa, och oärliga.

För det har aldrig sagts om någon generation av generationen innan under historien. Lite lustigt faktiskt, inte bara att alla anser att generationen efter dem är värdelösa och saknar disciplin, utan också att alla tror att de är de allra första som anser detta.

Av Lcars

Om man absolut vill veta mer om denna produkt så kan man väl kontakta Hasbro Inc, som ju äger rättigheterna till den.

Ja, var det ingen som nämnde det? Att den patenterades 1890 som "Leksak eller spel", och numera ägs av samma företag som Monopol?

Av Lcars
Skrivet av Mnemozyne13:

Nej, jag kan omöjligtvis veta varje ord som kommer ur munnen på honom eller hur. Citera på, väntar.

Vad sägs om hans uttalande om att använda kärnvapen mot Europa? "Europe is a big place. I’m not going to take cards off the table. We have nuclear capability."

Men han är ju en fredlig man, som inte krigshetsar. Angående IS; "Bomb the s*** out of 'em. I would just bomb those suckers. That's right. I'd blow up the pipes... I'd blow up every single inch. There would be nothing left", eller varför inte ""I would do things that would be so tough that I don't even know if they'd be around to come to the table. … I would bomb the hell out of those oil fields [in Iraq]. I wouldn't send many troops, because you won't need them by the time I got finished."

Nåja, vi kan förlita oss på hans iver att skydda de mänskliga rättigheterna och se till att endast de skyldiga straffas! "With the terrorists, you have to take out their families"

Och detta är en människa som du tror står för fred och icke-involvering i Mellanöstern?

Det bästa vi kan hoppas på är väl att hans vallöften var rena lögner och han överger dem omgående.

Av Lcars
Skrivet av Mnemozyne13:

Den här tråden borde sparas och arkiveras för att sedan användas som undervisningsmaterial för våra barnbarn där vi varnar dom för hur samhället, staten och privatägda medier med sin personliga agenda lyckas få hela svenska folket och tro något som inte var sant.

Såg mätningar där Hillary ledde med 16%, ren taktik för man går ju inte och röstar på någon som inte har någon chans att vinna ändå. Ur mitt perspektiv har rapporteringen varit oerhört partisk. Sköt hur som helst att Trump tog hem detta, han är ju den enda som går ut och säger sig vilja ha goda relationer med Ryssland istället för att konstant krigshetsa mot dom och det känns tryggt.

Han kanske till och med tar hem trupperna från mellanöstern, jag menar USA har ju varit och krigat i princip vart enda land där dom inte är direkt allierade med antingen egna eller så kallade proxysoldater. Förutom Iran (som förmodligen var näst på tur och Clintons mål). Finns bara ett land i hela världen som vill att resten av mellanöstern brinner och dessutom tjänar på det, vi vet alla vilket land det är. Alla andra är förlorare.

Säg mig, är du bekant med vad Trumps vallöften har varit när det gäller exempelvis bruk av kärnvapen och USAs inblandning i Mellanöstern?

Jag tänkte bara fråga innan jag börjar dra upp faktiska citat, för du kanske vet med dig att vad du säger inte stämmer med vad Trump faktiskt sagt.

Av Lcars
Skrivet av burton666:

Jag köpte en Samsung Chromebook 2 för nästan två år sedan som nyligen gick igenom en saftservice utförd av min son. Efter en mugg hallonsaft rätt ner i tangentbordet så gav den upp efter några minuters blinkande. Jag har försäkring som täcker detta via folksam men undrar hur dom bedömer försäkringsbeloppet.

Jag har en "stor" hemförsäkring där elektroniken anses ha ny-värde i tre år samt 500:- i självrisk. Jag köpte den på kampanj på dustin för 2500:-

Datorn finns inte att beställa längre men jag skulle uppge en likvärdig produkt till försäkringsbolaget. När jag kollar runt på prisjakt efter chromebooks med likvärdiga specifikationer (13", 1080p, 4GB RAM) så ligger alla dessa produkter på runt 4000:-

Hur kan försäkringsbolaget tänkas göra i ett sådant fall?

1. Du har 750kr i självrisk om du har Hemförsäkring Stor hos Folksam.

2. Det nyvärde som de utgår ifrån är vad likvärdig egendom kostar, oavsett om priset är högre eller lägre än vid köptillfället.

Skrivet av DavidtheDoom:

Nyvärde gäller generellt sett endast fast elektronik. Mobila enheter brukar inte täckas eller många gånger endast nyvärde i ett år. Dubbelkolla detta.

Sedan är det generellt så att de ber om kvitto och eller ursprungligt inköpspris + likvärdig produkt. Jag fick för inköpspris och inte efter nypris för likvärdig produkt.

Skickades från m.sweclockers.com

I detta fallet säger sig trådstartaren ha Hemförsäkring Stor hos Folksam, och då är det nyvärdesskydd på all elektronik utom mobiltelefoner, kameror och bärbara musikspelare.

Av Lcars
Skrivet av lappen81:

Så, för att summera; jag tolkar det som att kundtjänst inte har lyssnat och när han skrev på FB så löste det sig.
TS har 2ytterligare inlägg, och inte något som jag reagerar nämnvärt på eller skulle kalla gnäll.

Det är inte TS som visas i dåligt ljus här... Nu syftar jag inte på telenor heller vädrar trollvarning

Skrivet av Chippen2188:

EDIT: Oj, lappen81 hann före mig xD

Fast enligt TS ville dom ju inte fixa det när han pratade med Telenors kundtjänst i tfn. Men sen skrev han publikt på deras facebook och då kunde dom lösa det helt plötsligt. Det är väl det som är konstigt och jag skulle säga att det är Telenor som visas i dåligt ljus då.

Notera att han aldrig sade något om att ha pratat med Telenors kundtjänst innan han kontaktade dem på Facebook. Dessutom var ju uppenbarligen det första han gjorde att skriva här istället för att ta kontakt med dem.

Telenor ordnade upp problemet utan omsvep, och han behöver inte betala den felaktiga fakturan. Jag kanske är konstig som tycker detta, men det är knappast grund för att fortsätta vara arg på dem.