Inlägg

Inlägg som Zahak har skrivit i forumet
Av Zahak
Skrivet av SAnDis:

Min fråga går till er som gnäller på frakt för 50kr..
Hur snåla är ni?
Köper jag en dator så kan jag betala 50kr i frakt, whats the big deal?

Med tanke på att fraktkostnaderna oftast landar på 100-150kr om man skickar paket privat så tycker jag att 50kr i frakt låter väldigt bra (min högst personliga åsikt). Beroende på produkt så brukar jag oftast räkna med 100kr i frakt, och i övrigt se det som en bonus om frakten går på mindre.

För övrigt så brukar ju butikers agerande mot kunder snabbt synas i både omdömen och forum.

Av Zahak

Vad sägs om att vi lägger till en avgift på hdd mm, så gör vi piratkopiering lagligt? Känns väl som en fair deal?

Av Zahak
Skrivet av You:

Sen är det inte så stor skillnad på CSS3 och CSS2 (som du säger, det handlar om tillägg), så man kan lära sig "båda samtidigt" (det blir ju inte riktigt så eftersom CSS3 är ett superset till CSS2). Samma sak gäller (nästan) med HTML5. Det absolut nyaste (<nav>, <video> etc.) kanske inte har fullt stöd, men i övrigt är det samma sak som gamla vanliga HTML4, fast med en kortare och vettigare DOCTYPE. Det gör ingen skillnad om man lär sig HTML5 eller HTML4, och då är det lika bra att börja på det nyaste.

Jag ser helt klart din poäng, och egentligen så är jag väl främst nöjd med att någon poängterar att fullt stöd inte riktigt finns för css3 och html5.
(O andra sidan, när jag tänker efter så finns där ju saker som inte fungerar med css2 också )

Om man nu tar w3schools så står det kort om browser-support här (ifall någon är intresserad):
HTML5 introduction
I vänstermarginalen finns referens osv också. Jag tycker iaf att de har en skapligt lättöverskådlig sida om man vill lära sig grunderna. Både nytt som tillkommer och gammalt som försvinner är markerat.

Andra som anser sig ha bättre referenser får gärna skriva det, det är alltid intressant.

Av Zahak
Skrivet av BlueEyes:

Sedan vill jag göra ett tillägg till debatten.

Viktigt är att förstå följande:

HTML är ett script språk som körs på client sidan. (tolkas av webbläsaren).

JavaScript är också ett script språk som också körs på client sidan.

Och till slut PHP är ett så kallat Serverside script språk. Det körs med andra ord på server sidan och skickar därefter körning eventuellt output till webbläsaren.

Det är viktigt att man förstår skillnaderna. Att dessa är inga språk man kompilerar till någon exe fill och kör.
Scripten kompileras och körs vid runtime.

Och som bonus är MySQL en väldigt populär databas. Den körs ju som en server.
Med denna databas "pratar" sedan till exempel PHP via så kallad SQL = Structured Query Language.

Rätta mig om jag har fel.

Bästa sättet jag funnit att lära mig handskas med dessa tekniker är att dels läsa en hel del på nätet men sedan också att köpa några väl utvalda böcker i ämnet så man lär sig grunderna.

Sedan är en jädra massa tålamod och experiment lusta en bra ingrediens.

Lycka till.

Det stämmer väl ganska bra kan jag tycka.

Lite tillägg är ju att om man nu bara vill kasta upp en enkel sida så går det ju att skriva helt i HTML (helst med lite css så att det ser bra ut också...). Jag tycker ändå att det är första delen.

Sen kan man lägga till lite javascript för diverse funktioner. Kan även rekommendera jquery som ett alternativ för att enkelt lägga till snygga funktioner (smaken är givetvis som baken).

Vill man sen ta steget längre och lära sig hur man kan göra dynamiska sidor (alltså där innehållet inte är hårdkodat osv) så kan man ju fortsätta med tex PHP. PHP är till en början väldigt simpelt. Men går sen att fortsätta och bygga ut i stort sett hur långt som helst. Det är ambitionen som sätter gränser.

Sen är jag lite mot vad någon skrev om CSS3 och HTML5. Varför lära sig en massa detaljer som inte fungerar i alla webbläsare? Visst, det är häftigt för något som är skapligt insatt, men för en rookie kan det vara väldigt svårt att skilja på vad man själv skriver rätt/fel, samt vad som beror på webbläsaren.
Jag tycker att w3schools är en rätt bra sida. Visst, vissa kanske tycker att css2 mm är utdaterat, men då kan det ju vara tid att komma tillbaka till verkligheten och se vad som stöds...
Sen handlar tex css3 främst om tillägg, det är ju inte så att css2 slutar fungera bara för att man gör webbläsaren css3-kompatibel. Så det skadar ju inte att börja med grunderna.

Av Zahak

Spännande, gör jag som du beskriver så säger den bara att jag inte har rättigheter till det.

Bytte själv från Telia till BBB. Testade lite med olika modem, och får ca 4Mbit/s (eller mer) snabbare nedhastighet med BBB's modem jämfört med det som jag fick av Telia (kommer inte ihåg vad det var för modell). Upphastigheten är i stort sett samma.

Ang brandvägg så upplever jag det som att mjukvarubrandväggar slöar ner datorn för mycket, plus att alla äckliga frågor om allt ska få tillåtelse till ditt och datt är fruktansvärt störiga. Men kom gärna med tips på bra mjukvara, det finns ju säkerligen sånt som jag inte har testat.

Av Zahak

Brandvägg i thomson 784 (bredbandsbolaget)

Hejsan!

Har nyligen fått hem modem/router/gateway/vad-ni-vill-kalla-det-för från bredbandsbolaget. Tittade in i tg784 för att se vad för inställningar där fanns (brukar göra det av någon konstig anledning ^^).

Blev lite förvånad då brandväggen var disabled. Tänkte att jaha, det var ju spännande, och så tänkte jag ändra så att den blir enabled. Men icke... har inte tillgång till den nivån, jag är ju bara inloggad som administratör..

Inte så stort problem för mig (har annan router osv), men min syster hade kunnat uppskatta en brandvägg där... Så, någon som har någon aning om hur man enkelt och smidigt löser det hela?

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ARICE
dummaste ide 2009. tror du inte att prisjakt eller sekvensia läser vad du skriver just nu? då kommer de att inte bara radera dina omdömme utan andras också. bra jobbat!

Det hade nog hänt oavsett vilket.

Får erkänna att jag ändå på något vis är imponerad av reaktionen, som mest fanns där en bit över 100 omdömen som lades pga deras kampanj.

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tangentbord
verkar som om de MÅSTE ge ett betyg när de beställer.. fult isåfall

"Eftersom köpet ej är slutfört ännu så kan jag inte ge något fullständigt betyg. Men eftersom denna betygssida kräver att jag sätter ett betyg för att den skall kunna registreras får det bli ett medel. "

Jag föreslår att du läser inlägget som Marcus_Indomo skrev.

Man måste inte ge ett betyg. Däremot är det mycket enkelt att ge ett betyg när formuläret kommer till dig, istället för att du måste söka upp det på prisjakt.
Det är ju ett sätt att få ett mer detaljerat betyg som säger mer om vad som är bra och vad som är dåligt.

Här kan man läsa mer om hur betyg fungerar på Prisjakt, uträkningen är inte ett rakt medelvärde, utan tar hänsyn till diverse faktorer (tex att fler betyg säger mer än få, och därför ger det ett annat värde, 1st 10 ger inte samma betyg som 12st 10).
http://www.prisjakt.nu/info.php?t=om_betyg

Ett annat exempel på butik som har omdömen lämnade i webbutiken:
http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?ftgid=659

EDIT: Sen vill jag påminna att butiksomdömena ska vara just ett omdöme på butiken.

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lejo
Vi köpte en dator från sekvencia på 90talet. I en fysisk butik då var dom bra tror jag, så dom måste ha ändrat ägare eller nått i den stilen.

Nu är det samma folk som stod bakom netsuperstore innan.

Av Zahak

Tråkigt att db har gått i graven, en personlig favorit när det var dags för nya datorer

Av Zahak

Den byter inte profil när du startar spelet, men det är inte omöjligt att den byter profil för webbläsaren. Det beror ju helt på hur du har gjort det.

Skapa en ny profil för cs annars, och ställ in knappen där. Se sen så att m1 (eller vad det nu heter) ligger rätt.
Jag har för mig att man kan klicka så att displayen "spelar" upp macrot också, då ser du ju ifall den gör det eller inte.

Btw, har du klassiska eller nya äckel-systemet på vapenmenyerna i cs?

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aeglos
Är det bara jag som tycker att ATI börjar försöka visa sig vara lite "badboys". Tänkte på det precis då jag startade CCC för catalyst 8.7. Välkomstbilden var mörk och likaså deras kommande monster 4870x2. Är ingen speciallist på marknadsföring, färger och sådant men jag får känslan att ATI har återfått mycket självförtroende och vill synas.

Låter väldigt trevligt imo.

Av Zahak

@ Madonion735, har du någon gång pysslat med film?

Exempel:
Jag använder fraps för att spela in film, några minuter tar 4gb. På ett par timmar kommer jag utan vidare upp i över 200gb, och det är innan jag ens har börjat klippa i det.

Utrymme är något man aldrig får för mycket av.

Av Zahak

@pointstiveise
Du kan inte köra flera skärmar med sli, men med crossfire går det.

Ang ett extra kort (billigt).
Nackdelen med detta är att risken för strul är ganska stor. Därför är crossfire nog att föredra, plus att man får prestandan.

Av Zahak

Re: XFX GeForce 8800GT för 1450kr

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Funnyvlad
På komplett

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=349829

Förmodligen högljudd fläkt fast för det priset kan man inte gnälla.

Med ett skapligt chassi så låter det inte så illa. Iaf inget som jag stör mig på, med undantag för en kort stund precis när man startar upp burken.
Vrider man upp chassi-fläktarna till medel (Antec p182 se) så blir grafikkortet aldrig tillräckligt varmt för att börja vråla på riktigt oavsett spel (hittils).

Av Zahak

Har också en q6600 och ett 8800gt, landar på 11 9xx poäng. Allt är standard...

Men jag börjar få tillbaka suget efter att överklocka nu när man har läst i lite trådar

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Finkelzvin
Inte alls i samma utsträckning, nej.

Hysteri behöver inte likställas med beställningar.

Nej, de visar hur intressanta produkterna är. Så länge statistiken inte bygger på faktiska köp är den missvisande.

Det här resonemanget är ironiskt nog det starkaste argumentet för att statistiken inte återspeglar verkligheten på ett korrekt sätt.

Den begränsade tillgången på produkten, särskilt i relation till efterfrågan, gör att en majoritet av dessa "vidareklick" till affärer av logiska skäl inte resulterade i ett köp. Jag sätter en tumme på att en stor del av statistiken representerar folk som bara vill komma om kortet finns på lager. Dessutom lär en annan stor del av statistiken representera folk som hade tänkt köpa, men avstod då produkten inte fanns i lager.

Ser vi samma fenomen i några av de andra kategorierna? Möjligen spelkonsoller, men inte under tiden statistik samlades.

För att summera sällar jag mig till kören som sjunger att detta är en av de mest ogenomtänkta nyheterna på länge. Och då har vi inte ens behandlat det faktum att väldigt många produktkaterogirer inte finns representerade på prisjakt.

Mycket intressant att du möter ren fakta (det är så många klick, oavsett vad du tror och tycker) med var du tror (det är ju egentligen det som ni baserar alla era argument på... men här syftade jag dock mest på hur folk hanterar gps-kategorin).

Hysterin ska verkligen inte jämföras med beställningar, men det måste ju vara därför som de har valt att föra statistik över antalet klicks från prisjakt till butik, inte antalet sökningar eller klicks på själva prisjakt?

Av någon konstig anledning verkar populäritet hänga ihop med hur många som köper en produkt, underligt eller hur? Jag fattar inte att folk inte köper mer som de egentligen inte tycker om eller är intresserade av...

Ang lagerstatus och att folk klickar vidare för att se den etc så har du nog missat den lilla biten att prisjakt visar lagerstatus. Oavsett om du har missat det eller om du bara tror att folk skiter i prisjakts visning av lagerstatus så faller det argumentet rätt tungt där.
En liknande situation var när nintendo Wii var nytt, det tog slut etc och gick upp på toppen av populäraste produkterna just nu (enligt prisjakt). Intressant att den har fortsatt befinna sig där uppe...

Man väljer själv ifall man vill ta till sig eller inte av statistik, och man kan nog inte säga att majoriteten av paket kommer att innehålla grafikkort pga detta (något jag skrev lite skämtsamt i ett tidigare inlägg), men det visar fortfarande vad som är mest populärt (inför julen), och det är det jag anser att det handlar om.
Oavsett om det hade varit faktiska köp eller baserat som nu så kan statistiken inte ge mer. Bara för att det är ett riktigt köp precis innan jul så medför inte det att det är tänkt som en julklapp.

Av Zahak

Hur många föräldrar köper ett bra grafikkort till sina ungar?

(lyckliga ungar får man ju säga...)

Av Zahak

Du klickar vidare allt som oftast för att visa för vänner, och det tror du inte händer med gps-navigatorer?

Det är en extrem hysteri för de nya korten, med största sannolikhet därför som de är populära, men vad spelar det för roll? Om nya kort skapar en hysteri och folk beställer dessa kort så är det väl ingen anledning till att inte räkna med dem?

Det som jag tror att du och andra missar är att graferna visar hur populära produkterna är, inte faktiskt hur många som har sålts (däremot återspeglar de antalet sålda med en viss nypa salt).

En annan lustig sak som säger emot ditt resonemang är Nvidias leveransproblem (för jag antar att du inte har hört talas om någon gps-tillverkare som har haft problem med att leverera pga för många beställningar?). Eller tror du att Nvidia tillverkade 10 kort för att sen kunna sitta och garva åt alla som sitter i kö?

Av Zahak

Nu är ju iofs Prisjakts statistik baserad på trafiken från Prisjakt till affärerna, alltså inte sökningarna inom Prisjakt.

Så om ni söker på grafikkortet 500ggr per dag så spelar det ingen roll. Känner ni däremot att ni behöver klicka in på butiken (från Prisjakts sida) 500ggr per dag så gör det skillnad. Men då skulle man kunna fråga sig varför ni gör det?

http://www.prisjakt.nu/jul07/

Sen känns det väldigt dumt att tro att en extremt större andel som klickar vidare från grafikkort inte köper än de som klickar vidare från tex gps-navigatorer eller andra kategorier.
Eftersom värdet är relativt med samma information från tex gps-navigatorer så är det nog inte så fel ute som många av er tror...

Ps. Sen tror jag inte att så många tänker ge bort sina grafikkort i julklapp