Inlägg

Inlägg som xenom har skrivit i forumet
Av xenom
Skrivet av perost:

Meteor Lake-modellerna har "Intel® Arc™ graphics", se t.ex. specen för 155H. Drivrutinen är som du säger även för andra produkter baserade på Xe, så möjlig att de också fått bättre prestanda, men Intel tog endast upp förbättringarna för Arc i det här fallet.

iGPU har dock alltid varit katastrof! Har bekymmer både på jobb datorn och den privata. Den privata har dessutom laptop rtx4080 men det är hela tiden strul med intel skiten. Som tur är kunde jag stänga av optimus-möget i bios på den.

Av xenom
Skrivet av Yoshman:

Initialt lär nog bli så. Potentiellt finns ändå en chans för Intel att plocka från Nvidia längre fram då man redan från start satsat väldigt medvetet på ett brett stöd av programvara för sina GPUer via OneAPI.

Utanför spel dominerar totalt Nvidia just p.g.a. överlägset programvarustöd, inte p.g.a. att man skulle ha någon gigantiskt ledning i HW-prestanda.

Intel var redan stora på liknande typ av bibliotek via deras Math Kernel Library (MKL) och en av sakerna OneAPI gör att är utöka stödet för MKL till FPGA, GPU och liknande acceleratorer.

Om det nu handlar om fördubblad prestanda skulle en efterföljare till A770 hamna runt RTX4070Ti-ish prestanda. Är nog tillräckligt för att ha något att komma med.

Beroende på priset dvs? Trist att ingen aktör är villig att ta sig an 'entusiast' segmentet.

Av xenom

Microsoft vet hur man gör saker sämre. Den saken är säker, till skillnad från deras operativsystem

Av xenom
Skrivet av jnsson:

Det kan, men behöver inte ha med det att göra. Ditt grafikkort är inte inbyggt i alla fall

Det har den ju iofs, fast det kanske inte påverkar sålänge man har dedikerad gpu i sitt system. Foqar den men drivrutinerna så kan det säkerligen uppstå en uppsjö problem. Lösningen verkar ju vara DDU och clean install. Surt hur mkt Microsoft alltid ställer till det för PC användare.

Av xenom
Skrivet av sweisdapro:

tja, hade du satt pengar över huvud taget i bitcoin när det var nytt så hade du inte behövt pensionsspara nu...
Det kommer troligen aldrig rusa så mycket igen, men det går inte att förneka att få investeringar hade varit lika lönsamma som att tidigt gå in i bitcoin

Bitcoin specifikt har ökat 182,87% mätt 1år från idag.

Av xenom
Skrivet av Nisse977:

För ett år sen ersatte jag mitt gamla GTX 970 (från 2015) med ett begagnat RTX 4080, snacka om prestanda lyft! 😂👍

Jag brukar ha mina grafikkort ganska länge, mer så de senare åren eftersom korten blivit så sjukt dyra.

Minns för 20-25 år sen, då gav jag 3300kr för nVidias värsta grafikkort. Sett till min nettolön då och nu så skulle det motsvara 8250kr för värstingkortet idag, men ett RTX 4090 kostar tyvärr en del mer än så idag... Det kostar ganska precis 3x mer än så..

Ett entusiast-kort idag, kostar som en bättre begagnad bil då

Av xenom
Skrivet av appel1:

Varför denna avsky mot Edge? Det är ju nära på exakt samma som Chrome fast med några trevliga extra features.

Om alla redan har chrome, varför behövde vi att edge skulle tryckas ner i halsen på oss med tvång? Allt som har med Microsoft att göra innebär dessutom en extra säkerhetsrisk. Dom fubblar alltid till något. Alltid.

Av xenom
Skrivet av Xverminator:

Borde det inte gå att lägga över mer Ray Tracing på CPU, alltså att implementera det i hårdvaran?

Min CPU används typ bara 35% i spel i snitt (extremt sällan jag kommer upp över 50%). Har rätt mycket kraft till godo som hade kunnat användas till annat.

Borde gå att göra mer samspel mellan cpu och grafikkort.

Håller helt med. Frågan är bara vad temperaturen landar på då? För att en CPU, eller GPU för den delen, ska fungera och klocka ultimat är under 50°C riktmärket. Det kan nog bli en utmaning. Kör man en enklare kylare eller aio får man nog räkna med temp-throttle, vilket skjuter en i foten en hel del speciellt när det kommer till spel

Av xenom

Denna fråga är nog mer en analys av vem som läser Sweclockers, snarare än vilken skärm datoranvändare i allmänhet har. När jag spelar är det på en 32", men som de allra flesta användare så spenderar jag mest tid framför en laptop. Antingen 14" för batteritiden, eller 17" när jag har tillgång till eluttag. Detta gäller även alla studenter på universitet och högskola. Samtliga elever på svenska högstadie och gymnasieskolor. Samt i princip alla företagsledare och konsulter. M.a.o den absoluta majoriteten av datoranvändare har en 13"~17" skärm tidsmässigt primärt.

Av xenom

Nice att Apple säljer en usb-c för 1600 spänn .. så har dom fått tidningar att publicera röntgen-bilder på den jämfört med 30kr ladd-sladdar 😂 .. men att det finns en uppsjö av bättre kablar än apples för runt 100-200kr nämns inte. Varför inte röntga en kabel från motorola eller samsung och jämför? .. hahaha

Av xenom
Skrivet av CartelZ:

Kopplar man upp sig på Indien med VPN och går till YouTube Premium kassan på webben via datorn får man betala med rupees och får ett helt år för 150kr 🙂.

Bra tips! Kan man fortsätta använda sitt premium även om man åker hem till Sverige efter semestern i Goa ? (Frågar åt en kompis)

Av xenom

Vad man undrar är ju snarare vilken typ av anti-consumer grej, nåt chip eller liknande, som Apple kan hitta på för att använda just deras märkta usb-c kabel.. ifall sådant utrymme finns i lagen dvs.

Sekt-ledarna på Apple förlorar väl massor av miljoner ifall det ska gå att bara använda vilken vanlig usb-c kabel som helst

Av xenom
Skrivet av Hedwall:

Blir intressant att se hur detta funkar med vertikala grafikkort, eller stående som man själv har

På samma sätt som du förlänger din pci.e ..

Skrivet av Ceji:

Såklart kommer framtida värstinkort dra mer än 600 watt. Om inte någon ny Eu-lag eller någon revolutionerande ny teknik tas fram. Titta bara på utvecklingen på processorer och grafikkort fram till nu. Det är egentligen bara en del av förbättringarna som är riktig utveckling. Tillverkarna får de största förbättringarna genom att de lär sig pressa komponenterna hårdare. Kommer ni ihåg när PSUn på en stationär dator var på cirka 200w?

Det kan du ju fortfarande ha. Prestandan blir ju därefter.
Nej, jag kommer inte ihåg ett helt system inkl ett "värstingkort" som kunde drivas av en psu på endast 200w. Måste ha varit en Macintosh isåfall 😉

Nvidia's 8800 GTX är snart 2 decennier och även det drog 280w .. jag är ju iofs bara ett barn, och gick miste om den underbara prestandan som ett 28w radeon 9000 levererade samtidigt som dinosaurierna råmade

Av xenom
Skrivet av Oliver91:

Ja, det var ett tag sen man sysslade med detta, senast var när jag flashade om mina GTX 680 till GTX 770's vilket låste upp alla nyheter som 700 serien kom med

Nä. Detta handlar nog snarare om justeringar i själva v-bios, typ minnets trimning, core volt, etc mm

Av xenom

Skyller på kunden för att slippa ansvar. Patetiskt

Av xenom
Skrivet av Oliver91:

Haft min Razer Deathadder sen 2009, otrolig kvalitet på Razer! Efter senaste rengörningen blev den i princip som ny, bytt glides 5-6 gånger dock.

Du upplever inte att den blir för känslig efter ett tag? Jag behövde knappt nudda min för att den skulle klicka. Vek hop en postit som jag pregade in under knappen och satte satte lite tejp. funkar fortfarande, även om jag bytte till mionix efter ett tag.

Av xenom

En produkt som många nog inte orkar reklamera när den går sönder efter ett år. Köper man en ny istället, men från något annat märke. Tror att Logitech riskerar att göra sitt 'brand' en björntjänst.

Av xenom

Blir inte lätt att kyla nästan 900w .. men men kingpin är ju ln2 så går gör det ju nog

Av xenom
Skrivet av Nyhet:

Så kallade Non-Fungible Tokens har äntrat spelvärlden men varken spelare eller utvecklare ser ut att vara förtjusta i konceptet.

Läs hela artikeln här

De som motsätter sig utveckling, överlever sällan särskilt länge.

Av xenom
Skrivet av Azureye:

Är du inte nöjd med marknadspriset här, så kör på Tradera och du får 12.000kr lätt. Jag fick nästan 7.000kr för mitt gamla... Så att få 2st till samma pris är rätt galet i dagens marknad.

Då hade du bara tur. Lägger man mer än 5k på ett gammalt 1080ti så är man antingen lite bakom flötet eller väldigt desperat.