Inlägg

Inlägg som pixn har skrivit i forumet
Av pixn

Lånar tråden lite, införskaffar snart ett GTX285, byte från ett 4870x2, då jag inte har något SLI moderkort undrar jag över ifall det är möjligt att köra 285 som grafikkort, sedan köra ett, ptja, 8800 kort som fysik på andra PCI-E porten (har ett asus rampage formula som är crossfire).

så frågan är, är det ett krav att ha ett nvidia moderkort som stödjer sli eller går det att blanda o köra fysik på äldre gefore även på crossfire kort?

EDIT: Tog första bästa tråden efter jag sökte och frågade i, ber om ursäkt, är lite för trött, insåg att det fanns en guide till hur man gör och allt så har funnit mitt svar, tack!

Av pixn

AHA DÄR SER MAN!!!! :D. Nej självklart haver jak icke gjort det ><. Kör dubbla skärmar normalt men nu sitter jag ju bara med en, ska se om man kan få till något roligt utan att använda två.

Tack för tipset, återkommer med uppdatering senare :), still, ingen sömn, nu börjar jag bli trött.

Av pixn

Nä blir ingen sömn än på ett tag, ska ner till lägenheten nu och natta tjejen, sen blire upp hit igen och fortsätta spela/folda :>.

Men det du menar schrimp är att, jag ska ha två "installerade" klienter, alltså tex ->

mapp1-> folding gpu 1
mapp2-> folding gpu 2

Sedan ställa in machine ID på varje, alltså at man sätter gpu1 till 2 och gpu2 till 3 (tex?)

Sedan köra gpu 1 / gpu 2 i genvägarna till dessa, är jag på rätt väg då?

Ha det bra så länge, kikar in här om ett tag igen, om jag inte somnar

EDIT:

Nu jävlar!!!!!!! fungerar det inte. Nu har jag provat lite, gjort två mappar på C:\ som jag döpt till gpu1 gpu2

därefter startade jag först klienten i gpu1 och ställde in allt, och satte machine ID till 2.

Sedan körde jag klienten i gpu2 mappen och gjorde samma sak, fast machine ID till 3.

----> Gjorde genväg till vardera .exe fil som jag skrivit till -gpu 0 samt -gpu 1 på.

Första klienten startar som det skall, andra står det bara följande:

"At present our GPU is not supported or you need a current driver, bla bla bla bla"

Just de ja, jag tog även bord .DLL filerna i varje mapp då jag läste att det var tvunget.

Några förslag?

Av pixn

4870x2 + folding (nu båda kärnorna)

Tjenare, har varit en aktiv foldare här förut men har tyvärr tagit en paus, började dra igång det nu igen i veckan och jag läste även en "nyhet" att man kan folda på båda kärnorna utan att använda dummy plug (i nya 9.1 cat).

Har provat mig lite fram utan lycka och jag har inte hittat någon bra guide, jag måste erkänna att jag inte tänker riktigt klart, varit vaken i ~48 timmar nu (är på lan) så det snurrar inte riktigt som det ska i maskineriet, därav frågar jag er nu, foldare!

Lust att länka till en bra guide alt. skriv här hur jag ska göra steg för steg för att få igång foldingen på båda kärnorna?

Av pixn

Jag måste ju trycka på test för att överhuvudtaget kunna verkställa klocken?

Av pixn

hmm mycket märkligt, för mig lyckas jag nämligen inte klocka i rivatuner, när jag klickar på test går det seeeeeeeeeeegt sen verkar det som att klocken hoppar i, när jag sedan trycker på save - verkställ och kollar klocken så ligger det fortfarande på samma, en fråga, kör du CCC också?

Av pixn

4870x2 + rivatuner = epic fail?

Tjenare, nu har jag letat mig galen på inet, är så att jag införskaffade mig en till skärm,

tänkte köra lite serier/film/msn/irc på ena skärmen medans man spelar diverse spel på andra, som tex serie + wow. Självklart måste man ju köra spelen i windowed mode för att det ska fungera, men då kommer ju självfallet ATI in i bilden och förstör halva poängen med att ha dubbla skärmar.

....Powerplay, funktionen som drar ner kortets prestanda nå så fruktansvärt och märker inte av att man spelar förutom i fullscreen läge - bra? Inte enligt mig.

Har letat efter hur man kan stänga av det men har inte hittat nå som fungerar som det skall, har provat atitraytools för att klocka(blev blackscreen så fick köra felsäkertläge) då jag hittade en tråd att det skulle klocka upp kortet även i 2D.

Provade sedan rivatuner, fungerar javisst, det går att klocka, men det ställer om sig till default direkt man har tryckt på verkställ, har satt på cloning etc men icke.

Blir väldigt väldigt deppig när man köpt ett kort som ska klara av det mesta, men sviker en på de mest uppenbara sätt :/. Menar, grannen min kör la samma setup som mig fast ett 8800GT och det fungerar gudomligt för han.

Någon som har nå tips, hjälp etc? Jag vore glad för allt ni har att komma med, så kanske jag slipper kasta andra skärmen åt hel****

Av pixn

Det tycker jag med freddie, har dock bara haft mitt bord nu i fyra dagar, men det känns som man släpper w ibland, kan inte komma att minnas samma känsla på något annat t-bord. Kanske blir bättre med tiden då man får spela in sig lite ^^

Dock inget jag stör mig direkt på, man måste vara riktigt svag i fingrarna för att störa sig

Av pixn

Jag har samma problem som dig, har provat olika drivers samt använt hotfixarna, dock har det inte stört mig så mkt då jag inte kör på max @ skuggor, ingen användning för de, men lite synd iaf.

Av pixn

Tack för infon killar!

Dock så verkar det inte stämma helt, jag tog mig orken att installera steam efter jag installerat både stalker, crysis och fallout 3. Alla de tre finns hos steam, men de går inte att aktivera dom, synd

Tänkte utnyttja steams sköna uppdateringtjänst till uppdateringar osv, too bad :[

Av pixn

Akrivera köpa spel genom steam

Tjenare, jag har en liten fråga!

Har för mig att jag läste för någon månad sedan att man kan aktivera köpta spel genom steam och på så sätt få gratis nerladdning och sånt "färdigt" eller vad man ska säga.'

Nu haver jag inte steam installerat än, har nyss formaterat datorn, så då tänkte jag höra efter nu innan jag sätter igång med all installation och höra efter om det går?

Det jag menar är att, jag köper ett spel någonstans i en butik, aktiverar detta på nått sätt genom steam, så har jag det på steam också, och kan "ladda" ner det därifrån och få updates osv.

/Mvh

Ps, ha en trevlig dag!

Av pixn

:/ Bytte ju ut mitt 9800gtx som jag foldade 6000ppd ~ mot ett 4870x2 och sålde det, too bad.

Dock så har jag en burk med minnen och allting klart ståendes här brevid mig, så om någon har ett nvidia kort liggandes, 8000 serien och uppåt, får ju gärna skicka, så jag kan fortsätta bidra med 6-8000pdd per dag

Av pixn

vad jag hört så skall det fungera, men då tycks jag mig minnas att det handlade om att sätta en switch istället för router, och sedan... äh jag minns inte riktigt.

Har iallafall läst någonstans att någon lyckats och det fungerat ganska bra!

Kan kolla lite och se om jag kan hitta den, isf gör ja en edit!

Av pixn

Jag ber om ursäkt, ändrat nu, jag skrev lite väl galet på load/idle vcoren, den droppar inte så mycket som jag skrev, gjort EDIT.

Av pixn

E8600 + rampage formula

Tjenare, nu har jag blivit lite trött.

Så jag gör så att jag beger mig hit och frågar om lite råd.

Är så att jag köpte en e8600 för några veckor sedan, och då ett P45-ds4 gigabyte, märkte efter någon timme att det inte stod rätt till, då efter flertalet olika konfigurationer i bios så kom jag knappt upp i 4GHz på "normal" vcore.

Besluta mig för att köpa mig ett rampage formula efter många recensioner på nätet, pakat o klart så hade jag det hemma.

Nu efter någon veckas krånglande så är jag besviken,

Har just nu inställt i bios ungefär så här,. 1.48vcore, auto på fsb trap, 10x multiplier, 1.2 mem core, 1.35core på north.

Sedan har jag även provat ändra lite med fsb strab, AI clock twister och det där andra som jag inte kommer på i nuläget vad det heter, så man kan ändra (preformance level)

Det jag är ledsen över är att jag inte får den stabil i 4500MHz, 4470 går bra, men inte 4500. Vad jag läst borde den la klara 4.5GHz på 1.4vcore (så klart lite högre inställd i bios men ändå)

Just nu ligger coren på 1.46 i cpuz vid idle, och går ner till 1.42~ vid load.

Vet ärligt talad inte vad jag ska göra, besviken är jag. Vill ju helst inte gå upp över 1.45 som är rekommenderad.

Vad tror ni kan vara, har jag helt enkelt fått ett halv bra exemplar? :S

EDIT: nu ser jag att jag skrivit lite galet. Skrev lite väl fel på vcoren i idle/load förlåt!

Av pixn

Dessa oändliga trådar...

Ja det där betyder att din dator inte är stabil. Har du klockat processorn något? Gjort några speciella inställningar i Bios?

Jag tycker du ska ta och söka lite i forumet på detta, läs igenom noob guiden för överklockning så kanske du kan komma fram till något som kan vara fel.

Det fel som många har är att processorn får för lite kräm, alltså för lite vcore. Prova öka detta lite så kanske det fixar sig.

Av pixn

Verkligen sexigt måste jag säga,

Måste få fråga vad du tyckte om aquatuning i helhet, priser, leverans, service?

Har tänkt många gånger på vattenkylning men slutsatsen har blivit negativ varje gång.

Sedan får jag även fråga vad priset ligger på för hela paketet, eller om du vill skriva ut styckpris.

Om det blir ett bra projekt detta så kommer jag nog troligtvis köpa nå liknande!

Av pixn

Själv så kan jag inte köra "super pi mod" utan bara vanliga super pi, vilket inte visar millesekunder =(

Drog en formatering av vista igår, och innan de kunde jag köra mod utan problem, nu får jag bara att det har avslutats av oväntat fel.

saken är att jag inte ändrar min klock eller något från före formateringen, tycker det är skumt.

Verkar som att jag kan köra dom mindre uträkningarna utan problem, men när jag kommer upp mot 512kb så avslutas programmet

Av pixn

Så klart jag menade Gpun, är helt till mig av den där "modden" du gjort så sitter och stress skriver, därav blir det att jag inte läser igenom om det blir skrivfel ;>

Av pixn

timberjack, nu tycker jag det är dax för en liten beskrivning av din kylning på cpu samt lite fler bilder där.

Nu har jag väntat ivrigt sedan du la upp albumet