Inlägg

Inlägg som Kaukasar har skrivit i forumet
Av Kaukasar

Det var som fan!

Tur då att jag bytte ut HD2400pro mot mitt nuvarande X1650 då (det förstnämnda ville inte ville inte ens funka med min övriga HW)

Av Kaukasar

Hur skulle ett HD2400pro kort mäta sig mot dessa?

Av Kaukasar

Är åxå inne på att göra en liten uppgradering, har liknande system som trådskaparen.

Någon som kan uttala sig om vilket alternativ är att föredra mellan HD2400 256Mb vs X1650 256Mb, ur rent spelperspektiv? Directx 10 spel är inte aktuellt, så den featuren spelar ingen roll.

Av Kaukasar

Har hittat info om diverse modifikationer av configen som ska öka prestandan (tex ej rita ut döda gubbar etc), vilket helt klart ökade mitt framerate. Jag har även införskaffat ett nytt grafikkort:
http://www.kjell.com/?item=68468&path=38400000,38500000,38509...
Vet inte mkt om prestandan, annat än att det ska va bättre än mitt nuvarande. Jag fick det för 300kr, ingen summa att bråka om med andra ord. Ska testa det ikväll eller imårn, får se om det ökar mitt framerate ytterligare! Annars får jag sälja det och göra en heluppgradering, men just nu e jag optimistisk!

Edit: Kan väl berätta hur det gick ifall nån skulle bry sig.

HD2400 kortet lira ej med min hårdvara (gick ej igång), så jag bytte till X1650. Skillnaden blev påtaglig, framerate steg, samtidigt som spelet blev mkt snyggare; jag kan ha full AA & AS + högre upplösning, utan att det medför sämre flyt! Så mission accomplished. Men vid nästa uppgradering skall allting bytas (hårdvara såväl som OS), när det nu blir.

Av Kaukasar

Hm, det är heluppgradering som gäller alltså, ingen ide att bara köpa mer RAM + nytt grafikkort (AGP)? Jag bryr mig inte så mkt om framtida spel, får ta den smällen då. Funkar CS source så är jag nöjd.

PS: Jag lirar bara online, har inte märkt nån större skillnad på flytet i förhållande till antalet spelare. Vissa banor flyter dock bättre än andra, men det känns ändå inte riktigt acceptabelt.

Av Kaukasar

Vilken är den svagaste länken i mitt system?

Har med min nuvarande HW konfiguration ganska dålig framerate när jag spelar CS source, 20-30 fps typ. Jag undrar dock hur mkt jag behöver uppgradera egentligen för att spelet skall flyta bättre, tänkte höra vad ni tror behövs.

Det jag har är:
AMD barton XP 2800+
512Mb DDR400
ATI Radeon 9500PRO

Allt är införskaffat år 2003. Räcker det med ett vassare grafikkort eller behövs det mer?

Av Kaukasar

Säker? Det står nämligen på de flesta ställen jag kollat (inkl länken i första inlägget) att kortet just stödjer dual channel...

Av Kaukasar

Få till en optimal minneskonfiguration?

Hej, har ett ASUS A7N8X moderkort, till vilken jag tänkte köpa mer minne. (fullständiga specifikationer finns här: http://www.superwarehouse.com/Asus_A7N8X_Motherboard/A7N8X/ps... )

FSB är på 333Mhz, så det är DDR PC2700 minnen jag ska ha antar jag, men kommer det spela någon roll rent prestandamässigt om jag väljer att installera kombinatinen 2x256Mb+1x512Mb, eller 2x512Mb, eller 1x1024Mb kretsar? Summan blir 1024Mb i alla fallen, men konfugurationen lär spela roll, så vilken är optimalast?

Tack på förhand.

Av Kaukasar

EIZO FLEXSCAN S1931SH är antagligen den allra bästa 19" skärmen du kan få för 3500kr (hos dustinhome). Bra på allt, helt enkelt.

Av Kaukasar

Jag har varit i kontakt med Eizo - deras garanti är överlägsen, vilket blev det sista skälet för mig att välja en skärm ur deras sortiment. Det räcker med att en enda (hel) pixel är defekt för att du ska få en ny monitor inom 5 år från inköpsdagen. Minns ej hur många subpixlar måste vara trasiga för att man skulle få en ny, men fler än 1st iaf.

Av Kaukasar

Om du kan läsa detta inlägg så behöver du ingen ny skärm!

Av Kaukasar

Oki, tack för svaret, det är något i medelprisklassen som jag tänkt ha, en Samsung 19" Syncmaster 940T. Gillar PVA och den kostar bara 2995 hos komplett.se! Har inte hittat något ställe överhuvudtaget där man kan se den fysiskt, men det får jag klara mig utan.

Av Kaukasar

Pixelfel - skäl till oro?

Hur vanligt är det egentligen med olika sorters pixelfel på dagens 19" TFT skärmar, är det med andra ord troligt eller mindre troligt att man får en skärm med någon eller några konstant svarta/vita pixlar?

Och om man mot förmodan skulle köpa en skärm med pixelfel (internetbeställning) som inte är tillräckligt allvarliga för att omfattas av ISO 13406-2 standarden, är det big deal eller kan man leva med det utan att bry sig om dessa vid normalt användande?

Av Kaukasar

Hur installerar man en Directshow decoder?

Hej, för att kunna se en film säger divx player att den behöver en decoder, som jag nämnt i rubriken. Inga problem, jag googlade och tankade ner den från nedstående länken.

http://www.free-codecs.com/download/GPL_MPEG-1_2_DirectShow_D...

Men hur fasiken installerar man den? Det enda som setupfilen gör är skapar en mapp där den lägger en fil "GplMpgDec.ax". Men varken mplayer2 eller divxplayer är påverkade. Vad är det tänkt att man ska göra med den där filen egentligen för att det ska funka? Hittar ingen bra info, så jag frågar här..

Av Kaukasar

Oki, fast på itservice.se är det ca 50 spänn som skiljer i pris mellan dessa, så det är inte mkt att bråka om. 971:an ska väl vara den nyare av dessa, med bland annat förbättrad fot (som sägs säcka ihop på 970:an efter en viss tid).

En grej jag kom tänka på, som bekymrar mig lite är att ingen av dessa skärmar har några knappar för ändring av inställningar (ljusstyrka, kontrast osv), bara en powerknapp. Man får altså ställa in allt via samsungs mjukvara. Är det något man behöver vara bekymrad över? Läst att iallafall de tidigare versionerna av samsungs mjukvara har varit rätt instabila och prestandaslukande.

Här på jobbet har jag en fujitsu Siemens SCENICVIEW P19-2, kanske borde titta mer på denna, även om jag gillar samsungs generösa garanti (mot bland annat döda pixlar).

Av Kaukasar

Vilket av dessa alternativ är att föredra?

Funderar över dessa två modeller:

Samsung SyncMaster 971P

Spec:
http://www.samsung.com/se/products/monitors/tft19/971p.asp?pa...

Eller: Samsung SyncMaster 970P

Spec:
http://www.samsung.com/se/products/monitors/tft19/970p.asp?pa...

Det verkar inte vara stora skillnader, men ändå inte nödvändigtvis. Vilken är att föredra tror ni? Priset på dessa skärmar är så gott som identiskt.

Av Kaukasar

MVA och PVA baserade skärmar

Det finns många parametrar att ta hänsyn till när det gäller plattskärmar, och det är lätt att stirra sig blind på tekniska data. Jag har iallafall kommit fram till att den skärmtypen som passar mina behov bäst är av *VA typ (spelar inte alls, så trweaks som optimerar responstiderna är ointressanta).

Jag skulle uppskatta lite tips på skärmmodeller såväl som fabrikat jag bör titta närmare på. Det är 19" som gäller och såklart med DVI. Den modellen jag hittils sett som verkar vara väldigt vass är Viewsonic VP930 (4075kr på datorbutiken). Samsung har kanske något intressant åsså. Kom gärna med tips och kommentarer!

Hoppas ni har haft en trevlig jul!

Av Kaukasar

God synvinkel ska enligt vad jag läst vara till fördel när man ser på film, speciellt om skärmen har 16.2M färger. Störningarna blir inte lika påtagliga, speciellt om man sitter en bit bort från skärmen. Rätta mig om jag har fel.

Lsdtripparen - en tft-köpguide är efterfrågad, uppdatera denna med mer information allteftersom, så kankse tråden blir klistrad.

Av Kaukasar

Vilken modell exakt tänker du på när du skriver Hyndai?

PS: Det är inte så bra som det låter att köpa julklappar till sig själv, man får handskas med beslutsångesten som annars uteblir!!

En annan grej, när man kör DVI så finns bara 60hz som uppdateringsfrekvens, är inte det till nackdel i spelsammanhang?

Av Kaukasar

Synd att samsung 913N inte har DVI, annars skulle jag lätt valt denna. Benq är den som är bäst på pappret när det gäller spec i förhållande till pris, men jag återkommer efter att jag kollat på dem. Kommer nog ta ett tag innan mycom har fått in dem. Ska försöka hitta fler ställen i stan där man kan komma in o pilla på skärmarna.