Inlägg

Inlägg som kahzu har skrivit i forumet
Av kahzu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Commander
Så det kommer 2 snabba pip vid uppstarten?

Tittat lite snabbt så har du ett AMI BIOS.

if (AMI.BIOS == true)
{
2pip = Parity circuit failure
}

// Diagnosis: This code usually means a problem with either the system // memory or the motherboard.

Recommendation()

//* Treat as an apparent memory failure.
//* Troubleshoot the motherboard.

Börja med minnen, gå in i BIOS ställ in rätt timings och spänning och dubbelkolla så timings är rätt med CPUZ.

Solution()
Börja att starta datorn med en sticka och kör memtest86 4.0 och kör 10 passes. Gör detta med den stickan i slot [A | B | A2 | B2] Klarar den av att köra 10 passes i varje slot gör samma sak med nästa.

Klarar alla stickor 10 passes på varje slot så är det något fel med Moderkortet men börja först med minnen.

Asså grejen är den att jag har kört memtest förut. När jag körde med 2 stickor startade datorn om sig , när jag körde med 1 funkade det bra, när jag körde med den andra funkade det bra, sen när jag kör med båda igen så startar datorn om sig igen.

Har lånat min polares processor och ramminnen och han har mina, och det fungerar i hans dator. Detta leder ju till att det antagligen är moderkortet, men jag tycker det är väldigt konstigt då jag hade samma problem med mitt andra moderkort, som jag skickade in för reparation men fick tillbaka samma då de sa att det var felfritt.

Testat olika BIOS-versioner, clearat CMOS osv. Allting funkar perfekt för min polare som har nästan exakt likadan dator som mig, det ända som skiljer är grafikkorten, jag har 2x xfx hd4890 black edition 1gb och han har 2 st xfx hd4890 XXX 1gb.

Fattar inte vad detta kan bero på, kan det bero på grafikkorten att dom suger för mycket av moderkortet eller något? Jag är inte så high men jag har verkligen ingen aning, har bytt allting. Har också bytt nätagg, samma fel.

Mvh Martin

Edit: Värt att nämna är att datorn startar om sig för min polare också med 2 ramstickor, det står på memtest86.com att det gör detta för vissa system och dom vet inte varför, men att det inte beror på ett felaktigt system, tack.

Av kahzu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Commander
Varför bumpar du alla trådar? Samt är inte du Khazu eftersom era poster är vansinnigt lika.

kahzu

Sökte upp på google och fick upp detta.

Värmeproblem
Överklock
BIOS bugg

1* Ta bort OC om du har det.

2* Kör IntelBurnTest 6 test först Standard Sedan Maximum och samtidigt kolla tempen med HardwareMonitor. Tempen får inte överstiga 60-62c på din CPU

3* Kör Clear CMOS funkar det inte Clear CMOS default BIOS flasha default BIOS och kolla om problemet kvarstår.

Jag har gjort det, kvittar om jag kör oc eller inte. Datorn är väldigt kall, har grym kylning, prollen överstiger aldrig 42 grader. Har resetat CMOS redan och flashat om, inga resultat.

Hade först problemet och bytte till ett nytt moderkort och hade samma problem där, lånade min polares 940 prolle (samma som min) men fick samma fel, har nu lånat hans minnen också och hitintills har jag inte haft några problem, men tror det är kvar.

En sak som oroar mig är att jag får felpip varje gång jag startar datorn. I början, när jag inte hade några problem med datorn, snurrade fläktarna igång som tusan i ett par sekunder när man startade datorn, och sen lugnade dom ner sig. Nu smyger istället fläktarna upp i varv och medan dom gör det hör jag 2 ganska dova men snabba pip från datorn.

Har kikat runt lite för att kunna ta reda på vad dessa betyder men det står ingenting i manualen eller på asus hemsida, vad jag kan se iallafall.

Tack för svar!

Av kahzu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Kör minnena i PC-6400 (800MHz) läget i stället om du nu kör dem i 'rätt' hastighet.
Jag har samma moderkort och Windows är mycket instabilt i spel med 1066MHz.
Jag har fått totallåsningar i BIOS och andra totala F*ups i samband med tester i högre klockningen.
Jag hade till och med ett MSI moderkort som jag returnerade på grund av mängder av BIOS låsningar.
Nu har jag givit upp och kör jag stabilt i 800MHz...

Det verkar ha löst sig med att köra minnena i 800 mhz tack!

Av kahzu

Har ställt minna minnen på 800 MHz och gått till skolan med datorn och ett kraftigt spel igång, får se om den bootat när jag kommer hem. Återkommer med edit.

Av kahzu

datorproblem, minnen?

Har under en längre period haft ett problem som orsakar att min dator hänger sig och startas om, oftast vid mer krävande spel osv. I post läser man sedan: A Hyper Transport Sync Flood has occured on last boot, Press F1 to continue..

Googlade runt och läste att det antagligen berodde på moderkortet, skickade in mitt på RMA men beställde ändå ett nytt för jag kom på i efterhand att jag ville ha ett lite bättre ;-s.

Fick det nya och samma problem kvarstod, dock så händer det mycket mer sällan. Värt att nämna är väl att det förra var ett M4A78-E och det nya ett M4A79 Deluxe.

Googlade sedan vidare och fann en grupp människor som påstod att det berodde på minnena. Tankade memtest86 och körde det. När jag första gången körde det så bootade datorn om nästan direkt. Testa då att köra dom en och en och båda fungerade då och körde på som de skulle. Satt då i båda igen och samma fel, datorn bootades.

Testat alla kombinationer osv. Det är samma sort minnen och de är inte överklockade eller dylikt.

Datorn: phenom2 x4 940 @ 3.6 ghz (samma fel även oklockad), corsair 750w, 2x xfx hd4890 black edition, 2x2gb corsair 8500 C5.

Datorn är väl kyld osv..

Tack!

Av kahzu

till? visa

Av kahzu

speldator max 15k

Hej!

Har nu satt ihop en speldator till en kompis för ca 13.5k, men eftersom han har tillgång till 15k så undrar jag vad jag i så fall ska förbättra? Allt funkar bra tillsammans osv annars? Fraktfritt ska jag också lägga till

http://data.fuskbugg.se/skalman01/halva1.jpeg

Tack!

edit: är inte helt 100 men passar prollen verkligen eller ska jag ta en 940 be istället?

Av kahzu

Noctua NH-U12P

Hej!

Tänkte köpa en till fläkt till min Noctua NH-U12P men är inte helt säker på vilken det är som passar. Är det denna? https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/noctu...

Tack!

Av kahzu

jag har också pc350 och har sjukt bra bas. x-fi extreme gamer fatal1ty ljudkort också eller vad det heter

Av kahzu

M4A78-E Hyper Transport

Hej alla

Efter mer än 1 veckas googlande och svordomar har jag fått nog.. Varje gång jag spelar så startas datorn om och felmeddelandet: A Hyper Transport Sync Flood has occured, press F1 to continue..

Jag har testat att flasha om BIOS utan resultat, jag har testat att resetta CMOS utan resultat. Läste i en tråd om en kille som hade samma problem och ändrade en inställning i BIOS som hette: MCP55 ACPI HPET från Enabled till Disabled, och att det löste problemet. Jag vet inte vad det är för någon inställning och jag kan inte hitta den heller.

Dator: M4A78-E, AMD Phenom 940 BE, Corsair 4GB (2x2GB) XMS-2 8500C5, 750W Corsair CMPSU-750HXEU, 2X HD4890 Black Edition.

Prollen är 35 grader varm och graffena ca 50 grader.

Jag tror att det är någon inställning i BIOS..

Här är tråden med killen som löste sitt problem: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=110159.0

Tack på förhand!

Av kahzu

Hyper transport sync flood error

Hej alla

Har en ca 1 månad gammal dator med följande specs:

Antec Performance One P183
750W Corsair CMPSU-750TXEU
Corsair 4GB (2x2GB) XMS-2 8500C5
AMD Phenom2 X4 940 3.0Ghz, AM2+ Black Edition
640GB Western Digital Caviar Black SATA II
Asus M4A78-E

Har sökt i forumet och på google och läst att andra fått Hyper Transport Sync Flood error men att de använder K9N moderkort. Vad beror detta felmeddelande på? Har fått det ett par gånger när jag startat datorn men nyss startade datorn bara om sig själv mitt uppe i spelet också fick jag det meddelandet vid omstart..

Hjälp!

Av kahzu

CPU: AMD Phenom 940 BE @ stock
GPU: 2x XFX Radeon HD4890 BE @ stock
OS: Vista Home Basic x64
Test: Performance
Poäng: 14015
CPU Poäng: 10283
GPU Poäng: 15944

Är inte detta väldigt dåligt för både processorn och mina 2 4890 be?

Av kahzu

750W Corsair

Hej!

Köpte förra veckan en ny dator som surrade igång fint, men efter bara ett par dagar så började något i datorn tjuta när man stängde av den. Detta lätet höll i sig i ca 2 minuter och sedan lät det som om något dog, ni förstår kanske vad jag menar? Ungefär som en robot som förlorar sin ström haha.

Hur som helst... Något annat märkligt är att både musen och tangentbordet (capslock-lampan) fortsätter lysa när datorn är avstängd.

Det är nätagget det är fel på va?

Tack!

Av kahzu

Counter-Strike text m.m.

Hej!

När jag installerade CS på min nya dator så var texten smått "tilig", man kan inte se pricken över I:na och vissa bokstäver är inte helt ifyllda med den vita färgen, svårt att förklara.. Grafiken inne i spelet är heller inte den snyggaste ;-s. Det var snyggare med min förra dator som använde 8800 GTS.

Jag har alla inställningar i CCC på max och jag använder mig av 2 st xfx radeon hd 4890 black edition.

Jag använder Windows Vista och jag kör 32 bitars, det spelar ingen roll om jag höjer eller sänker upplösningen. Jag har testat att installera om.

En annan sak jag märkte var att jag inte kunde printa när jag var inne i CS? Ligger jag i menyn inne i CS och printar får jag en bild på skrivbordet.

Tack!

Av kahzu

Asus M4A78-E x16 PCIe

Hej!

Köpte nyligen ett Asus M4A78-E och 2 st xfx radeon hd 4890 black edition för att köra crossfire. Grejen är den att jag inte vet hur jag får mina PCIe bussar att gå i x16, hur ska jag göra? https://www.inet.se/artikel/1900437 För det ska väl klara x16 x2? det står ju det iaf..

Till en annan sak. Jag undrar hur mycket poäng man bör få ungefär med dessa 2 korten i 3dmark?

Tack!

Av kahzu

Satt nyss ihop en dator med bl.a. 2 st xfx radeon 4890 black edition, men jag har en känsla av att jag inte får ut max kraft ur dom. Vilket program ska jag köra för att testa mina resultat och vad borde jag få då på ett ungefär?

Kikar lite i AMD overdrive och där står det Engine: 239.84 Mhz Memory: 1000 Mhz på båda, ser det rätt ut?

Tack!

Av kahzu

fyfan, snacka om att jag spammade bekräfta order knappen på två av dessa tack så mycket fyfan vad glad jag är!

Av kahzu

4890 be

Hej!

xfx 4890 black edition har ju varit slut över allt men så hittade jag detta

http://www.dustinhome.se/pd_5010314571.aspx

är det det samma som https://www.inet.se/artikel/5408423 ??

Jag får det till det iaf men har svårt för mig att tänka att det är exakt samma. Snabba svar uppskattas då jag väntat på detta väldigt länge tack!

Av kahzu

aha, såg det nu, tack.

Av kahzu

hd4890 be

Hej!

Beställt en dator från Inet för lite mer än en vecka sedan och allting har plockats och packeterats för länge sedan förutom mina 2 xfx hd4890 be som är slut i lagret på alla sidor i världen typ..

Jag, som har väldigt kort tålamod, vill gärna få tag på allt fort så jag tittade runt lite på nätet.. Jag hittade dessa två sidorna som har kortet på lager:

1: http://www.dustinhome.se/pd_5010314571.aspx
2: http://www.dustin.se/pd_5010314571.aspx

Min fråga till er, är detta exakt samma kort? Jag får det till det men hur kan det vara 500 kr billigare? Det är väl samma företag som driver 2 olika hemsidor eller hur ligger det till? Det är exakt samma kort som https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/xfx-radeon-hd... väl?

Sen undrar jag också om någon annan beställt från dustin.se tidigare, hur leveransen var osv osv..

Tack på förhand